Cannibal holocaust (1980) 40

1979-ben négy dokumentumfilmes eltünt a Dél-Amerikai dzsungelben miközben filmet forgattak a kannibalizmusról. Hat hónappal később a New York Egyetem és a Pan American Broadcasting Co. kereső csapatot küldött az eltűnt filmesek után. A kutatás eredménye mindenkit elborzasztott.

Szereposztás

Robert KermanHarold Monroe
Francesca CiardiFaye Daniels
Perry PirkanenJack Anders
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 20


Kiemelt értékelések

mandu 

*Minden idők 10 legbrutálisabb és legbetegebb filmje – 6. helyezett*
Az eddigi filmek közül, melyek felkerültek a listára, ez az első, ami tetszett is. Szerintem jól meg lett csinálva annak ellenére, hogy csupán egy évvel fiatalabb anyumnál, a hanggal sem akadtak problémáim, a szinkrontól nem támadt hányingerem és a sztori is elég izgalmasnak ígérkezett. Ugyanakkor ezt sem fogom értékelni, mert nem tudnék rá megfelelő csillagszámot adni. Durvaságilag ez is meh, bár a teknős… RIP TEKNŐS

Blissenobiarella 

Tartottam nemrégiben egy „ál dokumentumfilm”-maratont, amiben ez a film természetesen kihagyhatatlan volt. Bár azt talán leszögezhetjük, hogy nem a film minőségének érdeme, hogy ennyire híres/hírhedt lett, hanem megjelenésének körülményei miatt. Sokat lehet erről olvasni, nem fecsérlem rá itt a szót.
Azt viszont el kell mondanom, hogy bár a film a maga nemében megérdemel némi elismerést (ezért kap tőlem ennyi csillagot), számomra élvezhetetlen volt. Egyes filmekben az öncélú erőszak úgy jelenik meg, hogy attól a film jóvá válik, szerintem itt nem ez történt. Abban a tudatban, hogy azoknál a részeknél, ahol állatokat ölnek meg, valós felvételeket láthatunk, valós állatokkal, elborzasztott. Engem, aki aztán tényleg bármilyen horrorfilmet megnéz, ez teljesen kicsinált. Nem is bírtam egyszerre megnézni, kétszer futottam neki a filmnek, mire végignéztem.
Ez a film szerintem kimeríti a „semmilyen korosztálynak nem ajánlott” fogalmát.
Aki megnézné, készüljön rá, hogy tényleg nagyon durva.
És ha ettől el is tudunk tekinteni… azért túlságosan amúgy sem jó…

21 hozzászólás
Bubu 

Nagy horrorrajongó vagyok, de ez valami borzasztóan rossz élmény volt. Semmi horrorhangulat, csak agyatlan darálás.
Mintha az ember egy hentesekről szóló filmet nézne, csak itt embereket is darabolnak.
Gyomorforgató és ízléstelen.

Kingslayer

Először 14 évesen láttam, de a véleményem maradt a régi: ez egy rakás… az. Halálosan rühellem a kézikamerás filmeket! Felgyújtani mindet! :D Fura mód, mindig azoknál a jeleneteknél megy el a kép, amit látni szeretnék, komolyan, kapja be az összes, aki found footage-eket csinál! Utána meg őket is gyújtsuk fel! xD

2 hozzászólás
Rebane 

Én szeretem ezt a filmet, habár nem a kedvenceim közé tartozik, de történetesen egy olyan horror, aminek van mondanivalója. Persze, brutális, de a gore filmek ilyenek, ezt nem lehet hibaként felróni szerintem. Hozzáteszem, a teknősös részt se most, se régen nem tudtam végignézni… Szóval nekem is sok néha, de a maga műfajában igenis, hogy jó film :)

Traclon

Ezt a filmet nem lehet csillagozni, sem értékelni…

fayakezdet

Valóban tartalmaz szörnyű jeleneteket, de nem értem miért kell emiatt lehúzni.. Aki megnézte biztos hogy tudta előzőleg mire számíthat. Azért kap tőlem ilyen magas pontozást, mert kevés ilyen film van és itt abszolút igaz a mondás, hogy a kevesebb néha több. Jó hogy nincs sok ilyen film, ezért nem is fullad unalomba ez a műfaj, vagy nem tudom hogy fogalmazzak. Azt a keveset kell értékelni.

Kevin_Krall

Ez most lehet, hogy furán fog hangozni, de ez egy fontos film.
Azokat most hanyagoljuk, amelyek miatt az emberek többsége megnézte/utálta/szerette ezt a filmet; darabolások, megerőszakolás jelenetek, stb…
A fontosabb dolog az benne, hogy kiváló alapkoncepcióval rendelkezett, és a készítők maximálisan jól vitelezték is ki: ál-dokumentumfilmet készítettek a film második felében. Ez a horrorfilm történelmében egy igen nagy fordulópont, egy újfajta megközelítéshez eredményezett. Nem véletlen, hogy még napjainkban is mennyire elterjedt ez a technika (igaz, több-kevesebb sikerrel, változó minőséggel).

Továbbá a film egy nagyon fontos üzenetet tartalmaz, minden egyes kegyetlen jelenet mintha csak kikacsintana a nézőre:
Nézzünk mélyen magunkba! Attól még, hogy más ruhában vagyunk, és a körülöttünk lévő világ modernebb, aligha különbözünk legbelül az ilyen törzsek lakóitól….

Külön köszönet a zenéért és az operatőri munkáért!

Nagareboshi_GIN 

Ez volt életemben a első olyan film, amitől gyakorlatilag, konkrétan hányingerem lett, tehát nehét volt teljes egészében végignézni, pedig akkor már túlvoltam párszáz filmen! Még fater hozta egy ismerősétől azzal, hogy az elmondások alapján nekem valószínűleg tetszeni fog. Hát, nagyon nem! Mondjuk aláírom a film értékeit, főleg azokat, amiket a forgatásnál alkalmaztak. Itt főleg arra gondolok, hogy ugyebár a film elején kiírják, hogy a hitelesség kedvéért egyes jeleneteket teljes egészében felvettek, osztán annyira komolyan vették az egészet, hogy bíróság elé állították a rendezőt emberölésért, és csak akkor mentették fel, amikor a színészek megjelentek! Elég durva! De, attól, hogy egy film hiteles, attól még nem lesz jó! És ez itt igaz! Legalábbis az én megítélésem szerint! Oké, nagyon régen láttam és már nem emlékszem rá tisztán, de arra igen, hogy durva volt és nehéz volt véginézni, valamint arra, hogy nem tetszett. Ez az a kategória, amit mindenki maga dönt el, hogy érdekli, vagy nem. Nagyon megosztó film ez is, mint a Salo, én pedig azok véleményén vagyok, akiknek ez nem jön be.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján