Millió dolláros bébi (2004) 304

Million Dollar Baby
127' · amerikai · dráma, sportfilm 16

7 díj · 6 jelölés

Frankie Dunn pályája során számos fantasztikus bunyóst edzett és menedzselt. Legfőbb tanítása, mely vezérli az életét is, hogy a legfontosabb az, hogy mindig védd magad. Mióta elidegenedett a lányától, Frankie jó ideje senkit sem engedett közel magához. Egyetlen barátja Hepaj, az egykori… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Clint EastwoodFrankie Dunn
Hilary SwankMaggie Fitzgerald
Morgan FreemanEddie Scrap-Iron Dupris
Jay BaruchelDanger Barch
Mike ColterBig Willie Little
Lucia RijkerBillie 'The Blue Bear'
Brían F. O'ByrneFather Horvak
Riki LindhomeMardell Fitzgerald
Anthony MackieShawrelle Berry
Margo MartindaleEarline Fitzgerald

További szereplők

Kedvencelte 72

Várólistára tette 218


Kiemelt értékelések

Zahra 

Valami vidámabbra számítottam, több sporttal. Ehelyett kaptam egy kemény, tanulságos sztorit. És imádtam.
Jól épült fel az edző-tanítvány kapcsolat, mely egyre szorosabbá vált, mi több, igazi barátok lettek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a végén is megtette, amit kért. Még ha nem is értett egyett a döntésével. Fájt a szívem, hogy így lett vége, egyáltalán nem ezt érdemelte volna. Annak azért örültem, hogy a hálátlan famíliát elküldte a francba.

desertangelable 

Hilary Swank nevét már A fiúk nem sírnak kapcsán megjegyeztem, és a színésznő azóta is folyamatosan bizonyít. Eastwood pedig hát…, talán ezzel a filmjével mutatta meg számomra először, hogy milyen nagyszerű rendező is ő valójában. Nagyon régen láttam a filmet először, és hacsak nem kellett volna most egy kihívás miatt újranéznem, valószínűleg sosem néztem volna meg még egyszer. Vagy csak évek múlva. spoiler
Egy dolog miatt örülök, hogy újranéztem. Bármikor, amikor Morgan Freeman Helyey László hangján szólal meg, az nekem maga a harmónia. A hang és a színész vagy inkább a két színész együtt egy olyasfajta nyugalmat sugároz, hogy ha másért nem is, csak ezért érdemes megnézni minden „közös” filmjüket.

Nevra

Nem tudtam mire számítsak. Erre beszípantott a film, nem eresztett. Egy percet sem unatkoztam.
Legjobb színészek, és egy kiváló rendező.
Hilary fantasztikus volt. Clint profi volt mint mindig, és Morgan Freeman meg csak növelte a színvonalat.
Sosem felejtem el, hogy mennyire sírtam, azta de fájt..
De minden percet megért. Többet kaptam mint amire számítottam, és ezért végtelenül hálás vagyok.

szilva81

Először nem tetszett, mert nem szeretem a verekedős filmeket, de ez a film jóval több mint a boxolás. Ez a film a kitartásról, a cél eléréséről, a kemény munkáról, a szeretetről szól és arról, hogy egy rossz pillanat, az élet kiszámíthatatlansága milyen drasztikusan meg tud változtatni mindent. Sokkol és felkavar.

hankman 

Ezzel a filmmel jól becsaptam saját magam. A címe alapján egy könnyed szombat esti vígjátékra számítottam, de amit kaptam, azt nem tudtam zsebre tenni. Sokkolt a film!

Clint Estwood egy maradandó karakter, remek zsémbes edző, az edzőtermi mindenes Morgan Freeman pedig egy védjegy, hogy ez a film nem lesz átlagos.

Egyáltalán nem boxra számítottam, de mivel ezzel sincs gondom, akkor már úgy voltam vele, végig nézem. Maggie nagyon gyorsan a történet középpontjába kerül. spoiler Mivel a karakterek jók, a párbeszédek élvezhetőek, Maggie szekere szépen megy, ezért egy élvezhető, 7 pontos film kerekedett ki számomra a film felére. spoiler Tényleg nem számítottam arra, ami ezek után jött, itt sokkolódtam igazán! Átvitt értelemben is osztott a pofonokat a film. spoiler

A végére abszolút nem voltam felkészülve, nem számítottam rá. Ezért mindenképpen felpontoztam a filmet.

Jó színészi alakítások, élvezetes párbeszédek, szerethető és utálható karakterek, boksz minden mennyiségben, csattanós vég.

ptagi 

A férjem választotta, hogy nézzük meg, mert box van benne.
Aztán azt mondta, hogy ezt soha többet ne nézzük meg, mert lélek van benne. ♥

agi89

Az egyik legtökéletesebb sportról szóló film.

Sokadik újranézés után is csak azt tudom mondani hogy zseniális!
Egyszer mindenkinek látnia kell!!!

kkatja

Kötelező darab, szuperjó és nagyon kemény a vége! :)
Eastwood és Freeman remek páros!


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján