Gyilkosság az Orient expresszen (2017) 520

Murder on the Orient Express
114' · amerikai · dráma, krimi, rejtély 12

Az Isztambulból Párizsba tartó luxusvonat utasai mindig különleges emberek. Most is furcsa társaság gyűlik össze a kupékban. Van köztük amerikai nagytőkés, görög orvos, angol színésznő, a monarchiából származó arisztokrata? és amikor egyikük az éjszaka folyamán gyilkosság áldozata lesz,… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 27

Szereposztás

Kenneth BranaghHercule Poirot
Tom BatemanBouc
Johnny DeppRatchett
Michelle PfeifferMrs. Hubbard
Daisy RidleyMary Debenham
Judi DenchDragomiroff hercegnő
Lucy BoyntonAndrenyi grófnő
Derek JacobiMasterman
Manuel Garcia-RulfoMarquez
Leslie Odom Jr.Dr. Arbuthnot

További szereplők

Kedvencelte 35

Várólistára tette 209


Kiemelt értékelések

Theana 

Úgy emlegettük, mint a híres emberek filmje. Hozták is a formájukat, hiteles volt mindegyikőjük. A rendezőurat ismertem korábbról, de nem tudnám felidézni, mely filmekben láttam. De itt szerintem zseniális volt, egy percig sem kételkedtem abban, hogy ő bizony Poirot.

Az alap ötlet nagyon király. Nagyon, nagyon, nagyon. A zenék miatt izgultam is sok jeleneten. Továbbá örültem, hogy Poirot kimondta a gondolatait, és nem csak zseniként bevonult a szobájába spoiler, vagy nézett ki a naplementés (azt is kaptunk:P) égre, csendesen bámészkodva.

Volt benne humor, majd hirtelen elkomorult, de abban a részben is kaptunk néhány vicces pillanatot.
spoiler

A könyvet nem volt szerencsém olvasni, de egészen meghozta a kedvem. Kifejezetten tetszett a végének gondolata. Még újranézésre is esélyes.

spoiler

10 hozzászólás
Törpillaa 

Hát ez jó volt, tetszett a sztori, és a hangulata is, izgi is volt. De tényleg furcsa egy társaság, és mindegyikben volt valami közös. Mind szívből gyűlölnek valakit, és Poirot pont közéjük kerül. :-D Érdekes egy figura ez a Hercule Poirot, a bajusza tök vicces, és végig bírtam a karakterét. Bár a könyvet még nem olvastam, de a sztori tetszett, a látvány is, és a cselekmény is, na meg a szereplők. Érdekes volt a többi karakter is, és nem gondoltam volna először, hogy így fog alakulni, ahogy történt. spoiler Bírtam Ratchettet is, hisz az egyik kedvenc színészem Johnny Deep, és nagyon kíváncsi voltam milyen szerepet szántak ebben a filmben neki. Nekem tetszett, érdekes fickó volt. :-D A kutyulik pedig tök arik voltak. :-D Imádtam a havas tájat. :-D

2 hozzászólás
Charityy 

Nekem kifejezetten tetszett a film. Ilyen színészi gárda mellett azért izgultam milyen lesz, mert volt már rá példa hogy telenyomnak egy filmet híres színészekkel a film meg egy kalap sz@r.
Izgalmas volt, végig fenntartotta az érdeklődésemet és a látványvilág is szuper volt.

sipiarpi 

Nagyon látszik rajta, hogy Branagh rendezte. A teatralitás és az élénk színek tipikusan jellemzőek rá. A történet ismert volt számomra, így a megvalósítást díjazom igazából. A mai kor színészeivel, kicsi humorral, de kissé unalmasan vitte vászonra a történetet. A bajuszt nem lehet szó nélkül hagyni: Miért kellett egy szegény erdei kisállat prémmennyiségét megszégyenítő méretű szőrzetet a film főszereplőjévé tenni?

Blissenobiarella 

Egy-két jó jeleneten kívül egy merő giccs és ripacskodás az egész. És még unalmas is.
Annyira a külcsínre fókuszált a rendező-főszereplő, hogy sajnos a film nem tudja átadni a történet lelki mélységeit. Azt, hogy ez egy komoly történet, komoly dilemmával és komoly erkölcsi kérdésekkel. Éppen ez maradt ki belőle, súlytalanná vált az egész.
Hiányzott, hogy együtt gondolkodjon a néző Poirot-val, és ez a legnagyobb hibája szerintem. Felveti a nyomozás kérdéses elemeit, de nem hagyja kibontakozni azok rejtélyességét. (pl. a köntös, a levelek, a H-betűs zsebkendő…)
Belevisz egy csomó olyan kérdést, ami emlékeim szerint nem szerepelt Christie-regényében. Például megesküdnék, hogy nem volt benne zsidózás, a vonat utasai között fel sem merült a rasszizmus kérdése – ilyen nyilvánvalóan semmiképpen, mint a filmben –, és Dr. Arbuthnot semmiképpen sem volt színesbőrű. Szóval nekem ez olyan felesleges „trendizésnek” tűnik csak.

A színészi játékot tudom egyedül dicsérni, de mint az elején írtam is, nekem ripacskodó volt egy-két jelenet. (pl. Andrényiék nettó 3 perce totálisan, akárhányszor megjelennek, csak azért teszik, hogy bizonyítsák: igencsak távol állnak a könyvbéli tiszteletreméltó, arisztokratikus karakterektől)
A film fényképezése engem taszít. A vonat belső terei és a kosztümök jól néztek ki, de ezen kívül minden túl harsány és iszonyúan giccses. A különleges kameraállások az elején még tetszettek, de később már zavartak kissé. Az utolsó vacsorás beállításban láttam némi fantáziát, de szerintem baromira nem illett ebbe a történetbe.
… az egyetlen ami vígasztal, az Kenneth Branagh mint Poirot. Őszintén szólva sokkal rosszabbat vártam.
Most csak azt remélem, hamar elfelejtem majd ezt a filmet. spoiler Brr!

Ha szeretted a könyvet, nézd meg inkább a David Suchet-vel készült feldolgozását kétszer, mintsem ezt akár elkezdd. De a ’74-es filmmel sem jársz rosszul, bár én azt annyira nem szerettem.

Yuuko

Egyszer meg lehetett nézni, de nem volt túl maradandó élmény. Én is azok közé tartozom, aki szerint David Suchet volt a valódi Poirot, így nem is terveztem megnézni, mert ettől nem tudnék elvonatkoztatni. De most éppen Agatha Christie lázban égek, és volt szerencsém színházban is látni a Gyilkosság az Orient Expresszent spoiler
Az a bajusz nagyon nem tetszett, Poirot is inkább egy különc öregúrnak nézett ki, illetve nem tudom, hogy az angol szinron jobb-e, de Poirot magyar akcentusa eléggé nevetséges volt. A színészi gárda egyébként nagyon jó volt. spoiler

Rahenys 

Személy szerint valami…izgalmasabbat vártam.
A leírás alapján tetszett meg, mégsem hozta azt a színvonalat, amit én vártam. Nem volt rossz, de eget rengetően jó sem.
Poirot karaktere néhol megmosolyogtatott, de Ő sem volt olyan nagy szám, mint amiket hallottam róla. Megnéztem volna Benedict Sherlockját ebben a helyzetben.
Én először a szőke parókás idősebb hölgyre gyanakodtam, akit spoiler Annyira látszott, hogy megrendezett volt, de le mertem volna fogadni, hogy magának csinálta.
Mikor a végén Poirot elsorolta, hogy ki-kicsoda, már tudtam, hogy spoiler Ezzel végső soron nem is volt gondom, még el is mosolyodtam. Na de Poirot a végén…spoiler nekem nem tetszett. Érthető volt a gyilkosság indítéka, de nekem határozottan rontott az élményen. Azt hiszem ennyi volt a kapcsolatom a filmmel, egynek elment, de többet nem pazarolom rá az időm.

1 hozzászólás
Bohemian 

Hmm, rendben van, igen-igen, jó volt. A második fél fele után (szóval a film háromnegyedénél) picit beleuntam, de azért nem vészesen. Érdekes volt, szép képekkel operált és érdekes kameraállásokkal. Kenneth Branagh nagyon durva akcentussal nyomta végig, kíváncsi lennék, meddig gyakorolta. :-) Tetszett az egész hangulata – mármint a filmnek, nem Kennethnek, höhö - , szép volt és érdekes.
A tegnapi próbálkozásnál be sem jutottunk a moziba, mert eladták az összes jegyet… Ma még épp időben érkeztünk (igen, foglalj előre).
Szerintem megér egy mozit, még ha ezzel az értékeléssel nem is győztelek meg róla. :-D

4 hozzászólás
LoneWolf 

Mi sül ki abból, ha Gilderoy „Sher” Lockhart, Rey, a Macskanő, Jack Sparrow, a Zöld Manó, M és Ellie Miller nyomozó egy vonaton utazik? Sajnos nem sok jó. A filmet leginkább a szereposztás vitte a hátán, de kissé soknak találtam ezt a rengeteg nagy nevet egy rakáson, plusz hiába egy klasszikus feldolgozása, mozis élménynek elég unalmas. Itthon valószínűleg minimum kettő, talán három részletben ment volna le, annyira képtelen volt megtartani a figyelmem, plusz Kenneth Branagh Wild Wild West-es megjelenését is túlszárnyaló bajszát sem egyszerű megszokni közben. Mivel persze nem láttam a korábbi adaptációkat, a végső fordulat azért nekem még ütött és érdekes mondanivalóval zárt. Mondjuk ez is az írónő, nem pedig a filmkészítők érdeme. Végeredményben egy középszerű darab lett, amit kétlem, hogy valaha újból elővennék, de egyszeri nézésre elmegy, ha még Agatha-szűz az ember.

kiruu 

Ami aki szerintem zseniális ebben a filmben, az Hercule. Az egész karaktere, lénye, külseje zseniális. Halvány lila gőzöm sincs, hogy ki az a Kenneth Branagh, de zseniálisan alakított. Az a bajusz, jézusom! Végem van tőle.
Szerintem ez egy nem kifejezetten izgalmas, de annál érdekesebb film. Ami engem megragadott, az a lélektana ennek az egésznek. Az indokok, a gyász, gyilkosság, valaki elvesztése. Ha így nézzük izgalmas. Borzalmasan.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Kogoro 

My name is Hercule Poirot, and I am probably the greatest detective in the world.

Bárki bármit is mondjon, van helyes és helytelen út. A kettő között nincs átmenet.

Bohemian 

You know, there is something about a tangle of strangers pressed together for days with nothing in common but the need to go from one place to another and never see each other again.

Londonna 

Világéletemben biztosra mentem. Túlzottan is. De most alázattal közelítek, és mint egy gyerek, úgy mondom: nem tudom, ki tette.

Aprile 

– Nem, köszönöm, nem iszom.
– Talán nem bírja az italt?
– A bűn az, amit nem bírok. És az ördög a vétkesek közt lel kedvencekre.
– Akkor ne is beszélgessünk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján