Gattaca (1997) 234

0 díj · 1 jelölés

Vincent azon kevés emberek egyike, akik még „természetes úton” születnek egy új, genetikailag megtervezett világban, ahol már a születéskor meg tudják adni a várható élettartamot és betegségeket. Vincent a diagnózis szerint nem tökéletes, és előreláthatólag csupán 30 éves koráig fog élni, ezért… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Ethan HawkeVincent Freeman
Uma ThurmanIrene Cassini
Jude LawJerome Eugene Morrow
Gore VidalJosef
Xander BerkeleyDr. Lamar
Jayne BrookMarie
Elias KoteasAntonio
Ernest BorgnineCaesar
Tony ShalhoubGerman
Alan ArkinDetektív Hugo

További szereplők

Kedvencelte 56

Várólistára tette 120


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

Senki sem tökéletes, hiába is keresel olyat. A tökéletlenségünk tesz minket tökéletessé…

Baly 

Nagyon elgondolkodtató és elég könnyen el tudom képzelni, hogy egyszer elérkezik az a genetikailag tökéletes világ is, ahol a nagyobb szívbetegség kockázat a társadalomban kirekesztettséghez fog vezetni.
Mivel elég régi film, és szerintem nem túl ismert, így kíváncsi lennék egy feldolgozásra, hátha akkor több emberhez időben eljutna ez az egész.
A filmnek van egy kis lassúsága, ami egyébként nagyon illik a filmhez, de vontatottnak nem mondanám.
Érdemes egyszer megnézni! Én nagyon örültem, hogy a kihívás miatt erre esett a választás! :)

csartak

Valami kényszert éreztem, hogy újra nézzem ezt a filmet. Lehet, régebben jobban tetszett, de most is hozta a hangulatot. Lenyűgöző Vincent Freeman (Ethan Hawke) állhatatossága, ahogy keresztül viszi a célját.

Tony128

Nagyon jó sztori, világ, mondanivaló, csak hogy úgy mondjam, kicsit sótlan volt. Talán a lassabb történetvezetés miatt, de különben jó kis film, mindenképp érdemes megnézni!

Ik4r0s

Isten tudja hány éve ajánlotta egy barátom, hogy nézzem meg a Gattacát. Nem mondom azt, hogy hanyatt estem tőle, de tetszett. Főleg a vége az, ami ebbe az irányba terelt. Egy lassú folyású film, ami inkább egy dráma sci-fi elemekkel. A színészek fantasztikusak, a történet is jó. Egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem. 10/8

Mr_Catharsis91 

Életem talán egyik legmeghatározóbb filmje. Majdnem minden évben előveszem, de amikor összecsapnak a fejem felett a hullámok és úgy érzem nem bírom a terhelést, mindig eszembe jut Vincent hihetetlen kitartóereje és ambíciószús hozzáállása azokhoz az álmokhoz, amiket meg akar valósítani. És így én is sokkal bátrabban állok hozzá a problémáimhoz. Az ő karaktere filmes példaképemmé vállt az évek során. A filmzenéje is hihetetlen és az elsők között volt amik megkedveltették velem a műfajt. Ez volt az első filmzeném is, amit megkaptam lemezen….persze másoltan. :) Sajnálatos, hogy Niccol többé nem csinált hasonló horderejű filmet, bár a Fegyvernepper is tetszett, azért az teljesen más jellegű film volt.

Egy szó mint száz, aki teheti, feltétlenül nézze meg vagy pótolja, ha a várólistáján vesztegel már egy ideje.

Edith 

Kedvenc. Már első látásra is, de azóta párszor megnéztem. Tartalmas mondanivaló, kiváló színészi játék, mesterien szerkesztett film, jó rendezés.

desertangelable 

Érdekes, hogy amikor először láttam, egyáltalán nem tetszett. Azóta számtalanszor adta már a tévé és valamiért nem kapcsoltam el és rájöttem, hogy ez egy nagyon jó film. Egyszerre izgalmas, inspiráló és fájdalmas.

Kemiviki 

„Sose láttam olyan tisztán, hogy milyen messze vagyok a célomtól, mint amikor ott álltam előtte. ”
Egy remek és elgondolkodtató sci-fi. Ki tudja a való világban is mikor fogják az emberek „tökéletesítésére” fordítani a genetikai manipulációt.
Vincent hatalmas példakép, aki küzd az álmaiért, küzd azért mert ő is tökéletes a maga módján. Mindenkinek így kellene küzdenie az álmaiért.


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

A genetikailag felsőbbrendűeknek könnyebben jön a siker, de nekik sem garantált. A sorsot nem lehet irányítani. És ha a genetikai elit egyik tagja valamilyen okból nehéz helyzetbe kerül, génjei értékes árucikké válnak az ügyeskedő kufárok kezében.

Kontra_Judit 

A rövidlátás az alsóbbrendű származás legszembeszökőbb jele.

3 hozzászólás
daime

Sose láttam olyan tisztán, hogy milyen messze vagyok a célomtól, mint amikor ott álltam előtte.

Baly 

Megbolygatjuk az anyatermészetet, de szerintem ezt maga a természet akarja így. – Willard Gaylin

Bogesxd 

Vincent: It was the last time we swam together. And out into the open sea. Like always, knowing, each stroke to the horizon was one we'd have to make back to the shore.

Bogesxd 

For someone who was never meant for this world, I must confess, I'm suddenly having a hard time leaving it. Of course, they say every atom in our bodies was once part of a star. Maybe I'm not leaving. Maybe I'm going home.

Jerome Morrow: [to Vincent while his legs are in vices and healing] Wanna go dancing?

Bogesxd 

[after examining the murder of a man bludgeoned to death with a keyboard]
Detective Hugo: Well… I guess we can rule out suicide.

schummyka 

I was conceived in the Riviera. Not the French Riviera, the Detroit variety.

schummyka 

Egy Riviérában fogantattam. Nem a francia Riviérán. A detroitiban.


Hasonló filmek címkék alapján