FOMO – Megosztod, és uralkodsz (2019) 126

FOMO: Fear of Missing Out
90' · magyar · dráma 16 !

1 díj · 0 jelölés

Gergő megnyerő, sportos tinédzser, akinek életét befolyásos bíró apja egyengeti. A fiú az érettségi után egy amerikai egyetemre megy továbbtanulni, ám előtte még bulizik egy nagyot legjobb barátaival, Ábrissal, Bandival és Patrikkal. A banda provokatív videókat készít a netre, és versengésszerű… [tovább]

magyar

Szereposztás

Yorgos GoletsasGergő
Bouquet GergelyPatrik
Pokorni ÁbelBandi
Sipöcz AndrásÁbris
László PannaLilla
Stohl AndrásLászló, Gergő apja
Herczeg AdriennGergő anyja
Szávai ViktóriaMárti
Vincze Gábor PéterJános bá
Songoro LauraZita

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 120


Kiemelt értékelések

sfox33

Hihetetlen idegesítő volt a film, mert túlságosan valós, és ez elszomorító, hogy mennyire nincs már határ egy jó poén, egy bulizás, egy marhulás kedvéért. Oda a társadalmi norma. A „fiúbanda” is rettentő idegesítő volt, az spoiler.

Nihilchan 

A megvalósítás nagyon tetszett; remekül visszaadta a „videós”, modern, közösségi médiás vonalat. Az ötlet nem rossz, a témáról beszélni kell, de a cselekmény nem elég ütős, a tini szerepek színészei pedig nem különösebben jók. Ennél nagyobb dobásra számítottam, de kifejezetten lagymatag élmény volt. Persze dühítő és undorító, de sajnos maga az alap reális.

p_LillaRéka

Egy nagyon hasznos és fontos film lehetett volna, de ehhez a témához ez túlságosan felszínes lett sajnos.

Kiskakukk 

Tűzrevaló, szánalmas, ostoba elkényeztetett kis sz.rházi volt itt szinte az összes szereplő, egy instant verés mindegyiknek a javát szolgálta volna.
A felnőttek se voltak sokkal különbek, a Stohl András által megformált apukára én például a tanár helyében biztos ráborítottam volna az asztalt.
Nem szeretek ilyen suttyó emberekről filmet nézni, idegesítő volt, de kíváncsi voltam a végére.
Csak két szimpatikus karakter volt számomra a filmben: a színesbőrű lány (Zita?), aki elküldte a francba ezeket a kis nyomoroncokat és a kék inges csávó az aluljáróban, aki leordította és spoiler.

A színészi játék nagyon hullámzó, főleg emiatt húztam le, illetve jó lett volna a sok idióta mellé több normális karakter ellenpólusnak. A taxis nem volt rossz, amíg át nem váltott viccelődésbe. A képi megoldások jók voltak, a befejezés is találó (főleg a szelfiző szobor tetszett, amelyik hátulról nézve üreges… pont olyan üres, mint a a hülye karakterek, akik azt hiszik, a hülyeségeik miatt valakik).

3 hozzászólás
liliannahorvath

Nem arról szól, amiről kellene szólnia…
Ezt másképpen, más példával is lehetett volna szemlélteni, hogy a social média róóóóssz (nem rossz, csak tudni kell helyesen kezelni), valamint ha rossz társaságba keveredsz hülyeségeket fogsz csinálni..
Én értem, hogy ezt akarják bemutatni…de akkor ne ezzel a példával, és ne így. Mert teljesen elveszik az igazán fontos dolognak, problémának a mondanivalója..
Szerintem ez a film a középiskolásoknak kifejezetten káros lenne. A film szereplői hazudnak, nem szembesítik őket a saját hibájukkal, ignorálnak mindent és mindenkit és törtetnek előre. Az incel fiú társaságról nem is beszélve…
Ebből a filmből annyi mindent ki lehetett volna hozni. Lehetett volna a toxikus maszkulinitásra terelni a hangsúlyt, vagy arra, hogy a magyar iskolai oktatási rendszer olyan katasztrofális, mert egyik gyereknek sem esik le, hogy amit csinálnak/csináltak az konkrétan bűncselekmény…
Helyette kapunk egy ilyen nem is tudom milyen filmet.
Nem tetszett, semmilyen trigger warning nem volt előtte, a főszereplők nem tanultak belőle semmit, a „lényeg”, amit Gergő elkövet el lesz semmizve csak sokk ható funkciója van.
Sem tanári, sem szülői szempontból nem látjuk a dolgokat, csak nagyon a felszínt kapargatja…
Szerintem sorozatban jobb lett volna.
Kár vagy nem kár érte. Amúgy meg társadalom kritikának jó lenne.
Őszintén nem tudom, hogy mi volt a fő célja a filmnek, elvesztem a „kocsmáról kocsmára járok, hogy megtaláljak valakit” résznél.
Dühös, szomorú, összezavart vagyok ezzel a filmmel kapcsolatban. Lehetett volna nagyon hasznos is…Helyette egy maszlagot kapunk szép képekkel.

monokrom22 

A FOMO – Megosztod és uralkodsz számomra ott van az év eddigi legütősebb filmjei között. Borzasztó sokrétű és erős társadalomkritika, olyan atmoszférával amibe könnyedén bele tudja magát helyezni az ember, miközben borzasztó rosszul is érzi magát a kegyetlenül őszinte korkép miatt. A technikai megoldások parádésak, a vágás közel kifogástalan (azért a végéből még mindig lehetett volna csípni), az amatőr színészek pedig brillíroznak. Provokatív és megbotránkoztató, ami miatt biztosan sokan kiakadnak majd, de ezzel is elérte a célját a film, hiszen beszélnek róla és a problémáról is. #nezzmagyarfilmet

Timi98 

Szörnyen undorító, de igaz… ennek a korosztálynak a 70%-a ilyen… viszont néha megtörténik a „ráébredés” és a felelősségérzet, az ember változhat. Nem egy jó film, ezt a jelzőt nem lehet rá használni, viszont talán kissé útmutató, az olyanoknak, akikről a film is szól. Talán nekik készült.

AeS

Nagyon tetszett és soha többé nem akarom megnézni, szétnyomasztott, végig a saját életemen pörögtem, meg a mások életén, amiben én is jelen voltam, ilyen szempontból szerintem a húszas-harmincas korosztályt is arcon tudja vágni.
Nem értek egyet azokkal a kritikákkal, ami szerint felmenti az elkövetőt, és azzal sem, hogy más befejezés kellett volna, szerintem így is sokrétű, és hosszan lehet elmélkedni rajta, mégsem állít valótlant, nagyjából ilyen az utóélete egy hasonló esetnek.

McMurry

Az eleje nekem nagyon fura volt, egy nagy katyvasznak éreztem, a zene miatt a beszédet sem értettem teljesen például. A csordaszellem működését viszont jól ábrázolja, hogy a körön belül a figyelem és pozitív visszacsatolás érdekében mi mindenre ráveszik egymást (és aztán belemennek), közben elhitetve, hogy ez normális. Sajnos valaha én is forogtam hasonlóan huzatosfejű, lelkinincstelen kultúroutsiderek között, ahol olyasmi tartalmak mentek, mint az aluljárós jelenet, sőt, készültek is spoiler. Árulkodó és elkeserítő, hogy csak ilyen emberek mellett képesek valakinek érezni magukat. Amíg komoly volt, tetszett a taxis monológja, szerintem is kétségbeejtő, hogy milyen „felnőttek” lesznek az ilyen fiúkból. Illetve még az aluljárós résznél igencsak helyeseltem, amikor a férfi, aki odalépett hozzájuk, elcsattintott pár iránymutatót. Amikor néha megmeredtek a szereplők, és Gergő közelről vizsgálta őket, úgy éreztem, mintha magát is, a helyzetét is kívülről látná. Mintha az önreflexió, saját maga és helyzetének átlátása indult volna el. Érdekes volt az is, mikor Beck Zoliékba botlottak az egyik szórakozóhelyen, és nem hogy autogramot kértek vagy valami értelmeset kérdeztek volna, hanem sokkal inkább úgy tűnt, nem is tudják, kik ők, és tiszteletlenül beléjük kötöttek. Szerintem nagy felelősség sok fiatalt megszólítani, és szomorú találkozni azokkal, akikhez nem a hátrányos helyzetük, az edukáció hiánya, vagy a mindenféle lemorzsolódás miatt nem jutnak el.

bubimentesvíz 

Hát, hogy a szereplőket az eszükért se lehet szeretni az is biztos. Ennek a Gergőnek olyan idegesítő és gyerekes barátai voltak, meg mondjuk a Gergő gyerek se gondolkodott az egész buliban. A végétől szokásosan többet vártam.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

– Akkor is itt a retkes haja.
– Jó, volt már ennél rosszabb is.
– Egy rosszabbat mondj!
– Holokauszt.
– Olyat mondj, ami meg is történt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján