FOMO – Megosztod, és uralkodsz (2019) 87

FOMO: Fear of Missing Out
90' · magyar · dráma 16

1 díj · 0 jelölés

Gergő megnyerő, sportos tinédzser, akinek életét befolyásos bíró apja egyengeti. A fiú az érettségi után egy amerikai egyetemre megy továbbtanulni, ám előtte még bulizik egy nagyot legjobb barátaival, Ábrissal, Bandival és Patrikkal. A banda provokatív videókat készít a netre, és versengésszerű… [tovább]

magyar

Szereposztás

Yorgos GoletsasGergő
Stohl AndrásApa
Herczeg AdriennAnya
László PannaLilla
Bouquet GergelyPatrik
Pokorni ÁbelBandi
Sipöcz AndrásÁbris
Szávai ViktóriaMárti
Vincze Gábor PéterJános bá
Songoro LauraZita

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 120


Kiemelt értékelések

sfox33 

Hihetetlen idegesítő volt a film, mert túlságosan valós, és ez elszomorító, hogy mennyire nincs már határ egy jó poén, egy bulizás, egy marhulás kedvéért. Oda a társadalmi norma. A „fiúbanda” is rettentő idegesítő volt, az spoiler.

Ascyra 

Döbbenetes filmélmény.
Az elején maximálisan eggyé tudtam válni velük, szinte örültem ennek a pörgésnek, őrületnek, féktelen bulizásnak (az ember szentimentális ebben a korban ugyebár :D), de ahogy egyre érezhetőbbé, kiélezettebbé válik az a bizonyos határ, ahonnan már nagyon gyorsan kezded önamgad ki,- és elvonni a történésektől és maradsz néző; onnantól kezdődően tényleg örülsz, hogy csak néző vagy. Nagyon szuggesztív a rendezés, azonnal elkap, behúz és megtart, mesél és görgeti az eseméyneket, pillanatok is számítanak és mégis tudod félszemmel nézni. A főszereplő srác nagyon ott van, bár néhol megbicsaklik és túljátssza a szerepét, de fiatal kora ellenére is döbbenetes módon látható, hogy ő bizony tehetséges és nagyon valószínű, hogy remekbeszabott színészi karrier előtt áll – ha ezt akarja. Jó választás volt Stohl az apaszarepre, nagyon hasonlít egymásra a két férfi, külsőre leginkább.
Szerintem ez a film ugyanolyan kötelező érvényű a tizenévesek számára, mint a Remélem legközelebb sikerül majd meghalnod :).
Itt is központi szerepet játszik a digitális médiát használó tinédzserkorosztály, akik nem győznek „menőzni”, azok a túlkapások, amelyek ebben a korosztályban jellemzőek lehetnek. És itt megállnék. Mert van az a megállj, van az a vonal és van az a stoptábla, ahonnan, mint ember nem lépünk tovább. A film nézése közben, egy sarkallatos ponton az ember önkéntelenül, akár sámándob kongana a háttérben, csak ismétli hangosan: tabu, tabu, tabu, tabu…
És azért nem maxpontos a történet, véleményem szerint, mert a filmet nézve, sajnos megkérdőjeleztem pár dolgot, amelyre a film sem kérdés, sem valamely megoldás szintjén nem tér ki, bespoilereztem, ha még nem láttad a filmet, légyszi ne olvasd el.
spoiler
spoiler Én ezt nagyon erősen kétlem. De én csak magamból tudok kiindulni.
spoiler
Az biztos, hogy ha lenne gyerekem ilyen korosztályban, ezt és az írásban egyébként említett filmet egy napon megnézetném vele (minél előbb) és folytatnék vele egy nagyon komoly, egyszeri beszélgetést, hogy na ez a nagybetűs NEM, ez a nagybetűs TABU ha férfi, ha nő vagy. Egyébként pedig:
csajok, nézzétek meg a filmet és krvára vigyázzatok magatokra. Nagyon gyorsan meg lehet járni a poklot a mennyországból. És sajnos kurva kevés kell hozzá, hogy behúzzanak oda…

monokrom22 

A FOMO – Megosztod és uralkodsz számomra ott van az év eddigi legütősebb filmjei között. Borzasztó sokrétű és erős társadalomkritika, olyan atmoszférával amibe könnyedén bele tudja magát helyezni az ember, miközben borzasztó rosszul is érzi magát a kegyetlenül őszinte korkép miatt. A technikai megoldások parádésak, a vágás közel kifogástalan (azért a végéből még mindig lehetett volna csípni), az amatőr színészek pedig brillíroznak. Provokatív és megbotránkoztató, ami miatt biztosan sokan kiakadnak majd, de ezzel is elérte a célját a film, hiszen beszélnek róla és a problémáról is. #nezzmagyarfilmet

Kiskakukk 

Tűzrevaló, szánalmas, ostoba elkényeztetett kis sz.rházi volt itt szinte az összes szereplő, egy instant verés mindegyiknek a javát szolgálta volna.
A felnőttek se voltak sokkal különbek, a Stohl András által megformált apukára én például a tanár helyében biztos ráborítottam volna az asztalt.
Nem szeretek ilyen suttyó emberekről filmet nézni, idegesítő volt, de kíváncsi voltam a végére.
Csak két szimpatikus karakter volt számomra a filmben: a színesbőrű lány (Zita?), aki elküldte a francba ezeket a kis nyomoroncokat és a kék inges csávó az aluljáróban, aki leordította és spoiler.

A színészi játék nagyon hullámzó, főleg emiatt húztam le, illetve jó lett volna a sok idióta mellé több normális karakter ellenpólusnak. A taxis nem volt rossz, amíg át nem váltott viccelődésbe. A képi megoldások jók voltak, a befejezés is találó (főleg a szelfiző szobor tetszett, amelyik hátulról nézve üreges… pont olyan üres, mint a a hülye karakterek, akik azt hiszik, a hülyeségeik miatt valakik).

Timi98 

Szörnyen undorító, de igaz… ennek a korosztálynak a 70%-a ilyen… viszont néha megtörténik a „ráébredés” és a felelősségérzet, az ember változhat. Nem egy jó film, ezt a jelzőt nem lehet rá használni, viszont talán kissé útmutató, az olyanoknak, akikről a film is szól. Talán nekik készült.

eszternemeszti 

Nagyon jó! Külön hála, hogy ténylegesen fiatalok játszották a fiatal szereplőket. Másrészt nagyon jó szereposztással lett megáldva.
László Pannát még ne láttam játszani, de ide zseniálisan beleillett.

RóbertKatalin

Amikor hallottam róla, először kíváncsi voltam, aztán visszariadtam, de most láttam, hogy fent van az HBOgo-n, plusz hallgatok egy beszélgetést a rendezővel, szóval végre megnéztem.
Több volt benne, mint amire eredetileg számítottam.
Én már túl öreg vagyok a képi világhoz és a vágásokhoz.
Meg a befejezetlenséghez, de az csak olyan… „magyarfilmes” – jaj, nem szeretem az ilyen általánosítást, és mégis olyan sokszor van olyan élményem, hogy minden épkézláb, aztán a vége olyan hát-szerintem-hagyjuk-abba. Jó, itt ennél tisztábban eljutott valahová, és végül is édesmindegy, hogy a lány mit lép, vagy a fiú sorsa mi lesz. Ez is igaz. (Örülök, hogy az apa nem volt áldozathibáztató.)

bubimentesvíz 

Hát, hogy a szereplőket az eszükért se lehet szeretni az is biztos. Ennek a Gergőnek olyan idegesítő és gyerekes barátai voltak, meg mondjuk a Gergő gyerek se gondolkodott az egész buliban. A végétől szokásosan többet vártam.

Chris90 

Ajjajj… megint csak bajban vagyok ezzel a filmmel. Egyfelől nagyon nehezen rázódtam bele, az első 10 perc után azt hittem, kikapcsolom, de végül maradtam. És hogy megbántam-e? Őszintén nem tudom. Igaz, meglepően realisztikusan mutatja be az adott problémát, de én még mindig nem érzem azt, hogy ennek valóban sikerülne ütnie, holott a témája nagyon is aktuális és nagyon is fontos. Nekem van hiányérzetem, és nem, nem a vége miatt, hanem úgy egészében. De nem tudom megfogalmazni, miért, talán mert az arányokat nem sikerült teljesen jól megtalálni, és túl sok volt az üres járat (persze, biztosan lesz, aki azt mondja, egy másodperce sem felesleges). Nekem igazából abszolút egyszer nézős filmmé vált, de Hartungra azért érdemes lesz odafigyelni a jövőben, mivel fog előrukkolni legközelebb.

AeS

Nagyon tetszett és soha többé nem akarom megnézni, szétnyomasztott, végig a saját életemen pörögtem, meg a mások életén, amiben én is jelen voltam, ilyen szempontból szerintem a húszas-harmincas korosztályt is arcon tudja vágni.
Nem értek egyet azokkal a kritikákkal, ami szerint felmenti az elkövetőt, és azzal sem, hogy más befejezés kellett volna, szerintem így is sokrétű, és hosszan lehet elmélkedni rajta, mégsem állít valótlant, nagyjából ilyen az utóélete egy hasonló esetnek.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

– Akkor is itt a retkes haja.
– Jó, volt már ennél rosszabb is.
– Egy rosszabbat mondj!
– Holokauszt.
– Olyat mondj, ami meg is történt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján