Farkaséhség (1999) 16

Ravenous
101' · amerikai, angol, mexikói, cseh, szlovák · thriller, horror 17

0 díj · 4 jelölés

1847: az amerikai úttörők Nyugat felé terjeszkednek, elterjed az aranylelőhelyek híre. Boyd kapitány hőse és áldozata is a vadnyugati helyzetnek: a mexikói-amerikai háború csatájában tanúsított gyávasága miatt kietlen határvidékre küldik szolgálni, a hideg Sierra Nevadába. Az apró garnizon… [tovább]

angol
angol

Szereposztás

Guy PearceJohn Boyd kapitány
Robert CarlyleIves ezredes / Colqhoun
David ArquetteCleaves közlegény
Jeremy DaviesToffler közlegény
Jeffrey JonesHart ezredes
Neal McDonoughReich közlegény
Stephen SpinellaKnox őrnagy
Bill BrochtrupLindus
Sheila TouseyMartha
Joseph RunningfoxGeorge
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Shinzo 

1.
Én imádom ezt a filmet! Megvettem eredetiben is, meg a zenéje is eszméletlenül jó… az egyik betétdala sokáig volt a telefonom csengőhangja :)

2. (2016.05.28)
Sokadik újra nézés után is egyszerűen imádom :) Bár maga sztori egyszerű, a színészi játékok és a zene mégis igazán feledhetetlenné teszi. Az hogy horror besorolást kapott, kicsit túlzásnak tartanám, egyfajta misztikum és fekete humor keveréke, szóval annyira nem kell komolyan venni. Na és a vége, a vége meg egyszerűen zseniális. Egyik mérföldkő a műfajban az már biztos.

Emerson 

Tökéletesen bemutatja, hogy mennyire számít egy filmnél a soundtrack. Itt olyan katasztrofálisan béna volt, hogy ezzel tönkrevágta az egész film hangulatát. Pedig a történet nagyon jó volt, de ez a gügye trallalázással teljesen Evil Dead stílusú lett, holott itt nem volt semmi röhögnivaló szituáció. Így elcseszni egy horrorfilmet? Szégyen…
A vége azonban profi lett. Ha az egész film alatt ez a színvonal lett volna, most bizonyára ömlengenék.

Honey_Fly 

Kicsit erős talán a horror besorolás, de végül is ráfoghatjuk. És ha már kategorizálunk, akkor ez egy igazán jó slasher film. Olyan, ahol még sztori is van. Méghozzá izgalmas. A zene a film 90%-ban semmit nem ad a borzongáshoz, de a végén még az is tökéletes. Az egész élmény hamisítatlan 90-es évek feeling. A jó fajtából.

Blissenobiarella 

Nagyon szeretem ezt a filmet, az egyik kedvencem! Először, amikor láttam éjszaka csíptem el a tévében, utána évekig kerestem, és amióta megvan, nagyon sokszor láttam, és mindenkivel megnézetem. Persze senkinek nem tetszik annyira, mint nekem. :)
Ez az a film, aminek a címkéi között szokott szerepelni a vígjáték, horror, thriller, dráma, történelmi, western, misztikus, meg ki tudja még mi, és a vicc az, hogy mind igaz is rá.
Ha egy kicsit B-kategóriás is, de mindenképpen megér egy megtekintést, mert a maga nemében nagyon érdekes film!

2 hozzászólás
Kiskakukk 

Jókat kacarásztam ezen a filmen, helyenként annyira abszurd. Tényleg egyszerre van meg benne a horror, a misztikum és komédia. Többször nézhető darab, főleg azoknak, akik vevők a fekete humorra.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján