Egy boltkóros naplója (2009) 239

Confessions of a Shopaholic
99' · amerikai · romantikus, vígjáték

A gyönyörű, fiatal Rebecca (Isla Fisher) tipikus nagyvárosi szenvedélybetegségben, vásárlási kényszerben szenved. Amikor a betegsége az anyagi csőd szélére sodorja, Rebecca jövedelmezőbbre cseréli a munkáját, és az egyik pénzügyi tanácsadó lapnál helyezkedik el. Az egyszerű, hétköznapi… [tovább]

angol

Képek 12

Szereposztás

Isla FisherRebecca Bloomwood
Hugh DancyLuke Brandon
Joan CusackJane Bloomwood
John GoodmanGraham Bloomwood
Krysten RitterSuze
John LithgowEdgar West
Kristin Scott ThomasAlette Naylor
Leslie BibbAlicia Billington
Robert StantonDerek Smeath
Nick CornishTarquin

További szereplők

Kedvencelte 44

Várólistára tette 74


Kiemelt értékelések

Charityy 

Sokkal jobb volt, mint amire számítottam. A csaj nagyon aranyos volt, bár a vásárlásmániáját nem igazán tudtam megérteni. Egy csajos délutánra tökéletes.

viky0222 

Nem nagy durranás, de egyszer kikapcsolódásnak tökéletes. Hugh Dany kinézetéért és akcentusáért mindenképp megér egy nézést. :D
Rebecca nem hatott meg különösebben, nem igazán értem, hogy lehet arra a pontra eljutni a vásárlásmániával, mint ő, de azért így is jól szórakoztam.
Viszont valahogy jobb öltözeteket vártam volna egy ilyen filmtől:D

krlany 

Ez már nem is csajos film, hanem rózsaszín csillámpónis tüllel és flitterekkel megtűzdelve. Igen, túlzok, csak úgy mint a film. És hát a ló túloldala nem vicces, csakúgy mint ez az alkotás. És azok a ruhaförmedvények… normális pasi meg nem beszél Gucci-ul.
Amúgy a sztori nem rossz, és a szereplőgárda is impozáns… és mit nem adnék azért, ha a Hugh Dancy nem Stohlul szólalna meg. Legalább lenne rajta egy figyelmeztetés, hogy tudjam csakis feliratosan… viszont az a zöld sál kellene. Az egyetlen ruhadarab, amelyik megéri a pénzét.

5 hozzászólás
kiruu

Kellemes kis film, pár évente újra szoktam nézni. Hugh Dancy nem is nézhetne ki jobban öltönyben.

Osli75 

Oké, tudom, hogy csillámpóni meg minden, de nekem felüdülés mostanában olyan vígjátékot nézni ahol nem az altáji humor viszi a filmet. Volt pár poén amit jót nevettem és nekem ez most elég volt a kikapcsolódáshoz.
Egyébként úgy gondolom, hogy nagyon sok ember szenved mostanában hasonló szenvedélytől, és nem feltétlen ruhákat vásárol, hanem műszaki cikkeket, lakásfelszerelési tárgyakat, stb… Olyan szempontból jó, hogy van ez a film, hogy hátha felhívja a figyelmet az eladósodás veszélyeire is és ezt könnyedén teszi és érthetően.

Kemiviki 

Szerencsére engem ez a vásárlási láz nem kapott el soha, mindig tudtam meddig nyújtózkodhatok, így nem is igazán tudtam azonosulni a főszereplővel s megérteni se őt.
Egyszer elment, de többször nem hiszem hogy elő kerülne.

Lexy

Nekem ez tetszett. :) Csajos, romantikus, egyszerű. Úgy szerettem, ahogy van, Isla Fisher pedig imádnivaló volt a filmben. :)

Ancsúr 

Engem kifejezetten zavart ez a színésznő… és ez a történet. Olyan nekem ez a film, mintha azt akarná sulykolni a nézőkbe, hogy az a nő, aki nem szeret páváskodni, ruhákra vagyonokat elkölteni, az nem nő. Nosss… ez esetben én sem vagyok nő.

ienski 

Számomra ez is csak az a megszokott csillámokkal betelített tinifilm volt, mint amilyen az összes többi. Hazudjuk le a csillagokat, legyen a miénk álmaink palija, majd derüljön ki minden, hogy mi csak egy álnok hazugok vagyunk, de a vége persze, hogy nem lehet happy end. Nyilván én veszem túl komolyan a filmeket, s amúgy sem az én műfajom lenne ez, mégis számomra még egy esti kikapcsolódós dolognak is nehezen volt kibírható.

Cholito

Nem mostanában olvastam a könyvet, szóval már nem nagyon emlékeztem rá. Az arról írt értékelésemet elolvasva, viszont úgy gondoltam, muszáj megnéznem a filmet is. Nem bántam meg. Telitalálat. Remélem, lesz folytatás. :)


Népszerű idézetek

Dreamer_ 

Az élet olyan, mint a bolhapiac: sose tudhatod, hogy mikor bukkansz váratlanul valódi kincsre.

Pandalin 

Rebecca: Azt mondták megbecsült ügyfél vagyok…most meg gyűlölködő levelet küldenek…

Pandalin 

Suze: Hogy is mondják azt ha egy állatvédőt eltapos egy tehén? Irónikus!

Pandalin 

Luke: Rebecca! Maga begépelte, hogy jó nézőpontok a THM-re a google-ba?
Rebecca: Igen gugliztam…


Népszerű triviák

UViki 

A film végén Rebecca Bloomwood aprópénzben törleszti a hitelkártya tartozását. Ezt ebben a formában a törvény szerint nem kötelező elfogadni, ugyan a hitel akkor is törlesztettnek minősül, ha visszautasítják.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Egy boltkóros naplója (2009)

Egy boltkóros naplója (2009)

UViki 

Isla Fisher csak 14 évvel fiatalabb, mint filmbéli anyja.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Egy boltkóros naplója (2009)

Egy boltkóros naplója (2009)

Kapcsolódó művészek: Isla Fisher

UViki 

Isla, aki egyébként az Ali G-t, Brünot és Boratot játszó Sacha Baron Cohen felesége, bevallottan gyűlöl vásárolni.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Egy boltkóros naplója (2009)

Egy boltkóros naplója (2009)

Kapcsolódó művészek: Isla Fisher · Sacha Baron Cohen

UViki 

Reese Witherspoon, Jessica Alba, Jessica Biel, Anne Hathaway, Emily Blunt, Kirsten Dunst, Katie Holmes, Rachel McAdams, Amanda Seyfried, és Lindsay Lohan mind tervben voltak főszereplőként.

Kapcsolódó filmek: Egy boltkóros naplója (2009)

Egy boltkóros naplója (2009)

Kapcsolódó művészek: Reese Witherspoon

UViki 

A film Sophie Kinsella nagy sikerű regénye alapján készült.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Egy boltkóros naplója (2009)

Egy boltkóros naplója (2009)

UViki 

A filmet a Hearst Towerben forgatták, ahol a Cosmopolitan magazin főhadiszállása is van. Számtalan nő próbált meg feljutni az épületbe, amikor észrevette, hogy az utcára nyíló ablakokban designer boltok kirakatai látszanak, csak hogy rájöjjön, hogy sajnos ez csak díszlet.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Egy boltkóros naplója (2009)

Egy boltkóros naplója (2009)


Hasonló filmek címkék alapján