Doktor House (2004–2012) 338

2 díj · 4 jelölés

Dr. Gregory House zord külseje és mogorva stílusa első látásra nem éppen bizalomgerjesztő. A különc orvos határozott elve ráadásul a következőképpen hangzik: a betegséget kell kezelni és nem a beteget, hiszen a betegeket csak arra „találták ki”, hogy az orvosok munkáját nehezítsék. Öntörvényű,… [tovább]

angol
angol

Képek 48

Szereposztás

Hugh LaurieDr. Gregory House
Lisa EdelsteinDr. Lisa Cuddy
Robert Sean LeonardDr. James Wilson
Omar EppsDr. Eric Foreman
Jesse SpencerDr. Robert Chase
Jennifer MorrisonDr. Allison Cameron
Robin TunneyRebecca Adler
Dominic PurcellEd Snow
Peter JacobsonDr. Chris Taub
Olivia WildeDr. Remy 'Tizenhárom' Hadley

További szereplők

Kedvencelte 251

Várólistára tette 140


Kiemelt értékelések

KillerCat

Doktor House személyét még az is ismeri, aki egyetlen részt sem látott a sorozatból. Mindenki tisztában van vele, hogy egy szemét, szarkasztikus alak, aki folyton cseszteti a kollégákat, a betegeket, és persze a legjobb barátját. Miatta volt olyan sikeres ez a sorozat. Nemcsak a főszereplő karaktere és rejtély éltette a House-t számomra, hanem az olykor kőkemény dráma, mert ez a sorozat gyakran elérte, hogy érdekeljen a heti betegek sorsa, megfogjon a személyes tragédiájuk.

MrsCumberbatch 

Az 1. 2. és 3. évad tökéletes volt, egyszerűen imádtam. Viszont, ahogy spoiler képbe került Olivia Wilde, a sorozat színvonala meredeken csökkent. Nyilván nem csak ő miatta és nem csak azért mert a karaktere is egy kiállhatatlan undok p*csa, de ez az egész spoiler szörnyű. Mármint jó színészek, de erőltetnek érzem az egészet. spoiler És azt is sajnálom, hogy olyan sokáig húzzák spoiler. Aztán meg, mikor végre megörülhettek a rajongók, jól tönkre teszik. Szörnyű. Ezért kár volt.

House sziporkái persze nem változtak, az esetek érdkesek, az eszmefuttatások csodálatosak… De az a nagy, felesleges és szörnyű spoiler miatt nem tudok több csillagot adni.

A 7. és 8. évad viszont egyenesen: ISZONYATOS. Végig néztem, mert nem igazán szeretek félbe hagyni sorozatot, csak ha már nagyon nem bírom, de szenvedés volt az utolsó 45 rész. Értem én, hogy a karakter(ek) lerombolása is karakter-fejlődés, de ez valami mocsok rossz volt. Az utolsó (8x22) részt leszámítva a 7. és 8. évad összes része House karakterének megcsúfolásáról és tönkretételéről szólt. Azt még el is fogadtam nagy nehezen, hogy spoiler de azokat is kínszenvedés volt nézni. Azt is túléltem, hogy spoiler azt pedig megszoktam, hogy mindenkit elmar magától… De azért azt, hogy spoiler egyszerűen nem tudtam hova tenni. Oké, Lisa ki akart szállni.. De miért így? Az meg már csak hab volt a tortán, hogy spoiler Viszont ennyi csalódás után azt kell mondanom, hogy végülis elég szép kis lezárást kapott..

A bónusz részben pedig mikor mondták, hogy House meg Wilson amúgy kicsit olyanok mint Holmes és Watson… Hát igazuk van. Még a kezdőpetűk is stimmelnek. :')

Viszont akkora mély nyomott hagyott bennem az utolsó két évad, hogy sajnos, ennél több csillagot nem tudok adni, akármennyire is szerettem az elején…

6 hozzászólás
krlany 

1. évad
A triumvirátust nem bírom; okostónik gyülekezete, de közben mindig kinyírnák a betegeket… A szarkazmus miatt viszont megéri nézni, jól elszórakoztat.

Izolda

Nagyon-nagyon szerettem. Bölcsességfogműtét utáni szobafogság alatt megnéztem egyben három évadot, majd tovább, tovább. Az eredeti hangja szuper, Laurie hangja és Chase akcentusa! :D Meg a zongora!
Aztán valahol a vége előtt egy bizonyos erkélyes medencés jelenetnél kikapcsoltam, és onnantól nem néztem.

viky0222 

4. évad feléig:
House szarkazmusát igazából mindig is szerettem, szerettem, ahogy megoldottak mindent, meggyógyítottak szinte mindenkit, mindegy, miben szenvedett. Most elkezdve előről is, eleinte nagyon tetszett. De aztán eluntuk anyával. Mindig ismétlődött, néha túlságosan rámentek a személyes történésekre, máskor meg semmit nem kaptunk belől, és jobb lett volna, ha kicsit jobban kiegyensúlyozzák ezt. Az eredeti hármast, House csapatát nagyon szerettem, de aztán mikor jönnek az újak, a válogatás kicsit unalmas lett. De aztán lehet azért, mert tudtuk, kiket választ House, ki marad és ki nem. Most félretettük, bizonyos okokból most nem nézünk kórházas sorozatokat, de majd egyszer szeretném befejezni, mert sosem tudtam, hogy végződik, pedig érdekel. :D

Zsinus

Régen nagyon szerettem, de sose láttam az összes évadot, a végét meg pláne nem, úgyhogy most 2,5 hónap alatt végignéztem. Az első pár évad nagy kedvenc, az eredeti csapat olyan jól működött, szerettem őket. Az új csapat kiválasztásától már nem volt az igazi. Voltak nagyon jó részek, sőt még évad is a későbbiekben, de az utolsó évad már pont nem ezek közé tartozott. Ekkor már House is csak idegesített. Azért a szép emlékekért jár a 9 csillag. :)

Osli75 

Jópofa sorozat, bírom a szereplőket, nem csak House-t. Amit nem szerettem benne, hogy minden rész úgy épül fel, hogy adott egy beteg, aki (általában) nem tűnik annnnnnyira nagyon betegnek, de aztán mégis újra kell éleszteni, majd jön a szinte minden részben elhangzó mondat: ha nekem van igazam túléli, ha neki, meghal, aztán persze felépül és minden(ki) happy.
De azért nézős, mert a sorozat fonala vezeti az érdeklődést.

Hippoforaccus 

Zseniális sorozat. Rengeteget röhögtem rajta. Az utolsó 2-3 évad, amikor House próbál jobb útra térni, már nem volt annyira jó, de összességében tetszik a sorozat.

Fummie

Ez volt az első sorozatos függőségem, és a hibái ellenére én nagyon szerettem egészen a végéig.


Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

Meghalni könnyű. Élni nehéz.

4. évad 9. rész – Játékok
2 hozzászólás
agi89

Wilson: Ide hallgass, nem csak az emberek megalázásával lehet gőzt kiereszteni. Mondják, hogy a bowling jobb még ennél is.
House: De ebben jobb vagyok!

2. évad 12. rész – Figyelemelterelés
Kemiviki 

House: Élősködője van!
Beteg: Olyan mint a galandféreg, vagy ilyesmi???
House: A legtöbb nő ragaszkodik az élősködőjéhez.Elnevezi, pici ruhákba öltözteti, és mások élősködőjével játszatja.
Beteg: Mások élősködőjével játszatja???

Charityy 

Kis lépés az embernek, de hatalmas pazarlás a zsebpénzednek.

1 hozzászólás
Silence1989 

Ha az igazat akarjuk megtudni valakiről, akkor az érintettet kell utoljára megkérdezni.

Traclon

Cuddy: Nyíltan semmibe veszi az egész kórházi hierarchiát!
House: És titokban is… de gondolom erről nem tudott.

Basset

– A karján lévő karmolásokból új cicára tippelek.
– Az anyámé volt. Meghalt.
– Döglött macskája van?!
– Nem, az anyám halt meg!

2. évad 4. rész – TBC vagy nem TBC?
Silence1989 

Mind úgy tesszük fel a kérdést, hogy azt halljuk, amit szeretnénk.

MrsCumberbatch 

Foreman: Maga elrabolta őt?
House: De jó, hogy még mindig meg tudom lepni magát.

4. évad 14. rész – Álomvilág

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján