911 L. A. (2018–) 42

Mentősök, rendőrök, tűzoltók és diszpécserek. Mindent megtesznek azokért a bajbajutottakért, akik a legfélelmetesebb, legmegrázóbb vagy éppen legszívfacsaróbb helyzetbe kerülnek. Mindennapi hőseinknek nap mint nap veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket kell úgy átélniük, hogy közben a saját… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Angela BassettAthena Grant
Peter KrauseBobby Nash
Connie BrittonAbby Clark
Oliver StarkEvan "Buck" Buckley
Aisha HindsHenrietta "Hen" Wilson
Kenneth ChoiHowie "Chimney" Han
Rockmond DunbarMichael Grant
Mariette HartleyPatricia Clark
Devin DruidTeenage boy (S1E9)
Ryan GuzmanEddie Diaz

További szereplők

Kedvencelte 25

Várólistára tette 103


Kiemelt értékelések

Puska

Eszméletlenül jó! ❤
Nagyon izgalmas, drámai és pörgős az esetek pedig rendkivűl egyediek, érdekesek és nem mindennapiak! :)
Ez a sorozat egy mestermű!

UViki 

Az 1. évad megtekintése után totális szerelem ez a sorozat. Nagyon megfogott, kikapcsolt, de mégis tudott kellőképp komoly maradni és ami a legfontosabb, hogy nem utáltam senkit. Sőt. Kifejezetten szerettem. Tetszett, hogy a mentések mellett egy csomó mindent megtudunk a karakterekről, bepillantást nyerünk a hátterükbe, a családjukba, az életükbe és kvázi megismerjük őket közelebbről is.
A vége egyszerre szomorított el spoiler és tett boldoggá spoiler
Imádom, tuti folytatás!! :)

rhysciar

Így három évad után szerintem nyugodtan írhatok értékelést hozzá (mondjuk oké, a harmadik évad záróepizódja még visszavan, de az már nem oszt, nem szoroz).

Szóval az első évad az kegyetlen. Rettenetesen röhejes az írás benne, szánalmas, amit a karakterekkel művelnek a készítők, mindeközben pedig olyan esetekkel találkozunk, amire simán rávágtam, hogy oké, ilyen nincs. Az egész nagyon hiteltelennek tűnik, és ezen az sem segít, hogy amikor újraélesztés zajlik, látványosan látszik, hogy a mentősök csak kb. simogatják a beteget.

Aztán a második évadban fordult a minőség – én nem tudom, mi történt, de nagyon jót tett a sorozatnak, hogy Connie Britton karaktere eltűnt a fenébe. Mintha megtisztította volna a sorozatot. Ráadás gyanánt volt egy eset, amit szintén megkérdőjeleztem a túlélés szempontjából, és olyannyira nem hagyott nyugodni, hogy rágugliztam. Kiderült, hogy nem, itt én tévedek, igenis túl lehet élni azt a balesetet (már nem tudom, melyik volt az), és valóban megtörtént ilyesmi.
Úgyhogy fogtam magamat, és rákerestem az első évad legröhejesebb esetére, amikor is az egyik karakter egy autóbalesetben átdöfi a fejét egy vasrúddal. Nem túlzok, totálisan komolyan ott ült a pasas az autóban, beszélt, lélegzett, miközben egy vascső állt ki a fejéből – ÉS GYEREKEK VOLT ILYEN ESET, ÉS A BETEG TÚLÉLTE!!!
Na itt fordult nálam minden, és bár továbbra is sokszor hiteltelennek tűnik mondjuk az újraélesztés, én nagyon bírom ezt a sorozatot. Rengeteg, a valóságból vett eset jelenik meg a képernyőn, a szimpla tűzesetektől kezdve a cunamin át a mentős balesetekig minden van – és bár minőségben azért hagy maga után kívánnivalót, mégis beszippantott.

Amire 3 évad alatt ugyanis rájöttem, az az, hogy ennek a sorozatnak a szerethetősége a titka. Az, hogy a karakterek nem fúrják egymást, hanem összeállnak, segítik a másikat, és akármilyen baj vagy probléma merül fel, azt nem rossz szándékkal közelítik meg, nem akarják csűrni-csavarni a szálakat, hanem a megoldáson agyalnak. És istenem, ez annyira jól esik ebben a poszt-apokaliptikus közeli világban, hogy simán pár nap alatt ledaráltam a sorozatot. És igen, a színészek sem egytől-egyig tökéletesek, Oliver Stark például szerintem túljátsza az összes jelenetét, vagy csak ennyire furcsán beszél, de aki szereti a tűzoltós, mentős, rendőrös sztorikat, és képes kiszenvedni az első évadot, ők szeretni fogják ezt a sorozatot is.

Saori 

Hát. Ez. Atomjó.

Már az első évad első részénél nagyon megszerettem, onnantól kezdve első dolgom volt minden héten megnézni, van-e már új rész. Az első évad jó, jó, na, de a második az, ami igazán odacsap. Az első évadban nagyon bírtam Abby karakterét, meg a kapcsolatát Buckkal, aki amúgy halálra idegesített az elején, aztán megszerettem. A Bobbys történetszálról inkább ne beszéljünk. Aztán a második évadban behozták Eddie-t, akit megint nem bírtam az elején, úgy voltam vele, hogy tényleg? Még egy klisé? De aztán megszoktam őt is.

Szerintem baromi érdekes és jópofa sorozat, iszonyú szórakoztató főleg az, hogy emberek milyen hülyeségeket képesek csinálni. Nekem hatalmas kedvenc, nagyon várom a harmadik évadot! :)

Dgi_Rebeka 

Sosem volt példa arra, hogy egy sorozat két megnézett rész után a kedvenceim közé kerüljön.
Eddig.

Kincsanna 

Nagy kedvencem kezd lenni ez a sorozat.
Nagyon kedvelhető karaktereket alkottak meg és jó humorral tartják őket egyben.
Az is nagyon tetszik, hogy nem dominál egyértelműen egyik szál sem, nem tűzoltósorozat, nem rendőrsorozat, de mindig van valami akció is.

Ainsel 

Így 5 évad után azt hiszem már eldönthetem, hogy ez az egyik kedvenc sorozatom, pedig az első 1-2 évaddal sokat küzdöttem. A minőség hullámzó… néha hatásvadász, néha olyan igazán amerikai szappanos módon sziruposan érzelgős, amivel az idegeimre megy, és mégis, ennek ellenére mindig azonnal leülök megnézni az új részeket. Ha hosszabb távon esik a színvonal, olyankor gyorsan átváltok a testvér sorozatára, a 9-1-1 Texasra, és helyrebillen a lelki egyensúlyom :D Ha meg az megy az idegeimre a halmozott érzelgősséggel, akkor visszaváltok erre. Így tökéletes az egyensúly (: Bobby-t 5 évad után sem sikerült megszeretnem, Maddy szintén nem a kedvencem, de kárpótolnak a többiek, főleg Buck és Eddie, na meg Chimney <3

Voltak olyan részek, amik alatt konkrétan lerágtam a körmöm, és többször újra is néztem már. A vonatbaleset, a cunami, a toronyházba ékelődött busz… huhh. Hidegrázósra sikerültek.


Népszerű idézetek

Liza 

You're my friend. She's your ex. You get to forgive and move on. I get to hold a grudge until I die.

2. évad 4. rész – Megrekedve
Sunshine 

Gloria: Ha tényleg ugrani akarna, kétlem, hogy engem hívna.

2. évad 5. rész – Rémes emberek
Bogesxd 

Chimney: Sir, do you have a history of hypertension?
bácsi: I'm 82, son, I have a history of everything.

4. évad 6. rész – Átok
Bogesxd 

Abby: Sometimes the right kind of no is better than the wrong kind of yes.

1. évad 2. rész – Let Go
Bogesxd 

Bobby: God forgives more easily than people do.

1. évad 5. rész – Point of Origin
Kontra_Judit 

Buck: Utálom a Valentin napot. Amerre csak nézel parfüm, édesség és ékszerreklámok. A nők kamuünnepe, ami bűntudatba és adósságba sodorja a pasikat.

Sunshine 

Gloria: 911, miben segíthetek?
– Egy kávézóban ülök és egy srác iderohant és elvitte az új bringámat!
Gloria: Előtte eltörte a lábát? Irány utána és szerezze vissza!

2. évad 5. rész – Rémes emberek
Kicsicsillag95 

diszpécser: Először is, mindenki hazudik. Dr. Gregory House-nak igaza volt, néha tudják hogy hazudnak. Oh, nem tudom, hogy történhetett, megcsúsztam és ráestem arra az uborkára.

Kicsicsillag95 

– 911 miben segíthetek?
– A késemmel idétlenkedtem és beleállt a kezembe, próbálom kihúzni, de nem megy!
– Ne! Ne húzza ki, hagyja benne, 14 évadnyi Grace klinika után az emberek tudhatnának ezt azt.

Kicsicsillag95 

Maddie: Talán nem azok a nagy szerelmi történetek, amik tragédiával végződnek, hanem amik egy második eséllyel kezdődnek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján