Doktor Murphy (2017–) 57

The Good Doctor
41' · amerikai · dráma, sorozat
2 évad · 36 rész

0 díj · 1 jelölés

Dr. Shaun Murphy, a tehetséges ifjú sebész egy elismert kórház rezidense lesz. Érkezése alaposan felbolygatja a helyi erőviszonyokat: kollégái ferde szemmel néznek a társas viszonyokat nehezen kezelő, ugyanakkor elképesztő tudással bíró csodabogárra. Dr. Murphy ugyanis autista és… [tovább]

angol
magyar

Szereposztás

Freddie HighmoreDr. Shaun Murphy
Nicholas GonzalezDr. Neal Melendez
Antonia ThomasDr. Claire Brown
Richard SchiffDr. Aaron Glassman
Beau GarrettJessica Preston
Hill HarperDr. Marcus Andrews
Chuku ModuDr. Jared Kalu
Tamlyn TomitaAllegra Aoki
Will Yun LeeDr Alex Park
Teryl RotheryJL

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 39

Várólistára tette 116


Kiemelt értékelések

Gwen_Black

A The Good Doctor tipikusan az a sorozat, ami felvonultat egy rakás klisét – már rögtön az első évadban. Autista főszereplő, kórház, afro-amerikai szereplők, rasszizmus, LMBT emberkék, köcsög rocker spoiler, melegszívű rosszfiú, első szerelem, hatalmi harcok, meg miegymás. De ahogy nézi az ember, egyszerűen nem tudja abbahagyni. Mert bármennyire is kliséhalmaz az egész, a kliséket lehet jól alkalmazni – és ez a sorozat ezt csinálja. Pazar marketingfogás az egész, tudják, hogy mit akarnak a nézők és eléjük tolják – már csak egy szuicid hajlamú tumblrszökevény tinilány hiányzik, hogy teljes legyen a „gárda”. És az a furcsa, hogy mindezek ellenére ez az egyik legjobb sorozat, amit valaha láttam.
Nemrégiben azt mondta nekem valaki, hogy az emberek mindig szeretnének újat alkotni. Megszabadulni a kliséktől, millió pluszt hozzáadni a karaktereikhez, a történetükhöz, és pont ezért mindenből tömeggyártmány lesz. De amikor az emberek nem akarnak újat alkotni, amikor nem akarják elhagyni a kliséket, hanem inkább jól alkalmazzák őket, az valami egészen csodálatosat képes alkotni. Például a The Good Doctort.
Ez az a típusú sorozat, aminek az egyik felén sírsz, a másikon pedig nevetsz – néha mindkettőt egyszerre. Ez az a sorozat, aminek minden egyes mondatán instant fangörcsöt tud kapni még az is, aki nem annyira érzékeny és bőgős, mint én. Ez az a sorozat, ami elbűvöl a zsenialitásával, az ártatlanságával, a furaságával – mint Shaun, a főszereplő. Az egész csak belopja magát a szívedbe és ott marad, nem enged el. Azért is eléri, hogy átgondolj dolgokat, hogy kicsit másként lásd a világot. Hogy ez jó-e vagy sem? Azt nehéz lenne megmondani. De egy biztos: megéri megnézni.
(Freddie Highmore-nak pedig minden tiszteletem, mert csodálatosan alakítja Shaunt.)

Rebarbara 

Szeretem az orvosi drámákat és ez most pont jókor volt jó helyen.
Az első két részben türelem kellett hozzá, mert nem könnyű Dr. Shaun Murphy autista viselkedésével megbarátkozni, de szerencsére nekem sikerült.
Én kimondottan örülök annak, hogy Daniel Dae Kim képes volt dönteni és tovább lépni, ugyanis ez a sorozat azt bizonyítja, hogy helyes döntés volt. Különleges, van mondanivalója és mást kapunk benne, mint a szkásos orvosi drámákban. Már várom a második évadot.
Nyolc csillagot kap tőlem, mert úgy érzem, lehetett volna picit tartalmasabb.

shano

Az első évad után jelenleg ott tartok, hogy odáig vagyok ezért a sorozatért. Régóta nem rajongtam és izgultam annyira főhősért, mint most a mi jó dokinkért. A klisék ellenére is imádom; egyszerre megsirat és megnevetett minden rész, a zenék fantasztikusak, és nagyon ötletes az a megoldás, ahogy Shaun lejátssza képzeletben, hogy mi lehet a betegség oka vagy az esetleges gyógymód. Freddie Highmore pedig olyan zseniálisan adja az autista orvost, hogy öröm nézni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy merre fejlődik ez az egész tovább.

ptamara

Nagyon sokan ajánlották a sorozatot. Gondoltam egye fene adok neki egy esélyt…és függő lettem. Szuper sztori, szuper színészek. Freddie Highmore szerintem zseniális. A műtős jelenetek nagyon jól megvannak csinálva, néha nem is bírom nézni. :D A legjobb, hogy mindegyik részben van valami tanulság. Nagyon kíváncsi vagyok a második évadra. Ajánlom a sorozatot!

Ufír 

Nekem nagyon tetszett az első évad, bár volt egy-két rész ami egy kicsit szerintem gyengébbre sikeredett. (Pl. a Leával kirándulós rész (meg utána még pár), de ott az eset volt nagyon érdekes.) A színészek szerintem jól lettek kiválasztva, de a mellékszereplők érezhetően el vannak hanyagolva, bár kapnak szálakat, de eddig egyiket sem lehetett igazán megkedvelni. Ha sokáig őket mutatták már vártam, hogy Shaun jöjjön. Remélem ez változni fog, mert lehet akármilyen remek/fantasztikus színész Freddie Highmore (és OMG, hogyhogy én csak most ismertem meg?? jó a Charlie és a csokigyárat láttam régebben), de hosszú távon egyedül nehezen fogja a hátán vinni a sorozatot. Bár mondjuk én maradok, amíg ő hozza ezt a szintet, és nagyon tehetséges, úgyhogy remélem az írók is összekapják magukat (majd Highmore segít abban is :)), hogy ne csak a színészi alakítás miatt érje meg nézni.
Mindenesetre alig várom a következő évadot, mert az évadzáró… hát megeszem a hajam szeptember 24-ig. (Még jó, hogy nem előbb fedeztem fel ezt a sorozatot, várhatnék többet :D )

Monday

Semmi bajom nincs Freddie Highmoreral és még egy kicsit meg is vagyok barátkozva vele, de kicsit nem, mert olyan mintha állandóan mosolyogna és míg ez szerintem tök cuki valahogy a vesék meg a halál felett nekem annyira nem jön be.


Népszerű idézetek

agivagyok

Lea: Two shots of tequila please!
Shaun: I am not thirsty
Lea: You don't drink tequila because you're thirsty…

Lexy

Bobby: My parents bribed me to go to therapy after they split up.
Shaun: What was therapy like?
Bobby: Pretty basic, bro. She'd tell me what to do, how to deal with my parents.
Shaun: Was it helpful?
Bobby: I don't know. I never did anything she told me to do.
Shaun: Is that an option?
Bobby: Doing whatever the hell you feel like doing is always an option.

I_luv_Krisztián 

Claire: Az őszinteség a legjobb vezető. A hazugság egy kő a szívünkben.

Letti23 

Shaun: Claire, I need you.
Claire: Sure, what's up?
Shaun: I need someone to lie for me.
Claire: Okay… I'm flattered?!

BallaBella 

– Nem kell szeretet.
– Rendben. Reggeli kell?

Arrietty 

Sosem leszel boldog, ha folyton félelemben élsz.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján