Good Doctor (2013–2013) 10

Park Shi On autista orvos. Miután sikerül leküzdenie a társadalom és kollégái előítéleteit és diszkriminációját, gyermekorvosként tudja kamatoztatni a veleszületett rendellenességgel együtt járó kivételes képességeit.

koreai · angol

Képek 3

Szereposztás

Joo WonPark Shi On
Moon Chae WonCha Yoon Seo
Joo Sang WookKim Do Han
Wang Ji WonKim Sun Joo
Chun Ho JinChoi Woo Seok
Jo Hee BongKo Choong Man
Wang Ji WonKim Sun Joo
Na Young HeeLee Yeo Won
Kim Young KwangHan Jin Wook
Ko Chang SeokJo Jeong Mi

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Shad 

Nehéz értékelést írni erről a sorozatról, mert az egészben csak Joo Wonra emlékszem:D
Nah jó nézzük, az esetek érdekesek voltak és mindegyikkel Shi On tanult valamit a való életről:) A kémia a két főszereplő között valahogy az elején jobban működött, mint a vége fele:) Persze lehetett érezni, hogy szeretik egymást, de azért azt a nagy lángot nem éreztem, még ha jól is mutattak együtt:) A sebész csapat és a nővérkék nagyon aranyosak és szerethetőek voltak:) Maga a kórház/orvosi /háttér sztori azért ezer sebből vérzik , mégis amiért maga a sorozat nagyon jó: az a szereplők.
Choi Igazgató igazi apa és tanár figura, nagyon szerethető és tisztelhető karakter. Do Han bár az elején rugdosni való volt, később megértettük a hátterét és a döntései mibenlétét és Shi On őt is megváltoztatja, ahogy hat mindenkire az osztályon.
Joo Won…jesszus ez a hapsi kikészített, egyszerűen zseniálisan játszotta az autista dokit. A mozgás, a beszéd, már ahogy állt Minden tökéletes volt. Az elején , ahogy mindenki bántotta, aztán ahogy a maga kis egyszerű ártatlanságával egyesével nyerte meg az embereket. Csak egyetlen ember kellett, aki elkezdett hinni benne és segített helyt állni. Hogy miért vagyok mégis picit csalódott? Ez egy sebészekről szóló sorozat volt, a legelső részben Shi On mesterien ment meg egy gyereket, hogy ezek után hányszor műt? ehhem… Többet vártam Shi On, mint sebészből.
Tulajdonképpen, aki nekikezd úgy induljon neki a sorozatnak, hogy ez egy személyes történet. Nem annyira a kórház, nem annyira a háttérsztori , itt egy személy fejlődését követhetjük nyomon és ahogy ő fejlődik egyben hogyan hat másokra. Senki se várjon többet és akkor egy igazán kis kellemes sorozatot nézhet végig.

Röfipingvin

Hatalmasat mentett a sorozat avval, hogy nem gyógyult meg Dr. Park az utolsó epizódra. Mert, hogy az autizmus fogyatékosság és nem betegség. Csak ez a forgatókönyvíróknak és a sorozat készítőinek nem volt evidens a sorozat kezdetekor.
Azt sajnálom, hogy spoiler, de gondolom féltek tőle, hogy esetleg rájuk zúdul valami népharag, bár szerintem nem lett volna semmi ilyesmi.
Amiért négy csillag mínusz: helyenként rém unalmas volt a sorozat, a hitelesség a béka segge felé konvergált sajnos (az már mindennek a teteje volt az utolsó epizódban, hogy – ugyan csak egy szót –, de beszélt az a páciens, akinek tubus volt a torkában) és egyáltalán nem volt kiemelkedő mellékszereplős szál.
Amiért hat csillag: Joo Won játéka – elképesztő milyen tehetséges színész, bár a huszadik részre már meguntam szegény Park Shi On-t és Chief Nurse és Jeung Mi baromi vicces évődései. Meg egyáltalán: hatalmas ötlet férfi ápolót megjeleníteni.
A másik két főbb szereplő – Moon Chae Won, aki Dr. Cha-t játszotta és Joo Sang Wook, aki pedig Dr. Kim-et – teljesen tisztességesen eljátszotta a szerepét, de semmi extrát, semmi különlegeset, semmi emlékezeteset nem csináltak a sorozatban. Talán Dr. Kim verekedős jelenete volt úgy, ahogy emlékezetes – bár egy sebész ne verekedjen, mert bánhatja a keze, onnantól meg a megélhetése…

Szóval mély nyomot azért nem hagy a sorozat, meg orvosos sorozat révén van benne bőven kivetnivaló, de aki szereti Joo Won-t, annak nem érdemes kihagynia. Csak fogyassza kis adagokban!

kkata76 

10 csillag. Tudom, hogy megvannak a maga hibái, talán nem is kevés – én nem ezekre figyeltem. Lekötött a zseniális színészi játék és a szívet melengető történet. Olyan sorozat ez, amin lehet nevetni, jó sokat, meg olykor pityeregni is, de amikor vége van, nagyot sóhajt, és mosolyog az ember. Ez jól esett, nagyon örülök, hogy láthattam.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján