Az élet mindig drága (Die Hard 3.) (1995) 247

Die Hard: With a Vengeance
131' · amerikai · akció, thriller 16

John McClane, a New York-i rendőr minduntalan kihívja a sorsot maga ellen, de rendkívüli tehetséggel úrrá lesz a reménytelen helyzeteken is. Most azonban a veszély keresi őt, s nem fordítva. Simon, az ördögi gazember személyes indíttatásból akar bosszút állni McClane-en, akit arra kényszerít,… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Bruce WillisJohn McClane
Jeremy IronsSimon Gruber
Samuel L. JacksonZeus Carver
Graham GreeneJoe Lambert
Sam PhillipsKatya
Colleen CampConnie Kowalski
Anthony PeckRicky Walsh

Kedvencelte 74

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

Ákos_Tóth 

Borítékolhatónak tűnik, hogy ez a széria legjobb darabja. Minden pozitív tényező találkozik benne, még a korábbról átmentett panelek is stabilan működnek, nincs igazán gyenge pontja. A történet íve és lendülete elképesztő, tulajdonképpen egyfajta krimi, egy mezei akciófilmhez képest meglepően nagy és éles fordulatok váltogatják benne egymást, ráadásul úgy, hogy egy percig sem érezzük a modern zsánerfilmekben szinte állandó „na ne, ez már túlzás” feeling lelombozó fanyarságát. Pedig az akció megállás nélkül tombol, a film elől egyszerűen lehetetlen felállni.
Nagy előny a remek casting, pontosabban a sztoriba írt karakterek ütős mivolta, ami szintén az alap kreatívokat dicséri. Simon Gruber élből óriási kaliberű ellenfél McClane számára, de amit Jeremy Irons kihoz belőle, az egyenesen fantasztikus. Hajlok rá, hogy a kilencvenes évek hollywoodi mainstream rosszfiúi között az egyik legjobb figura ő. Hozzá hasonlóan remek húzás Samuel L. Jackson képbe hozása, amitől az egész film kap egy buddy jelleget, már-már reprodukálva a Halálos fegyver mozik atombiztos képletét.

Az viszont, hogy a Die Hard innen már sehova sem vezetett, valahol szintén nem meglepő: a harmadik rész nemcsak azért csúcspont, mert kreatív szempontból kihozott mindent a közismert alapfelállásból, hanem mert Willis itteni szárnyalása ugyan folytatódott még néhány elismert és közkedveltségnek örvendő mozi erejéig, de rövidesen ezután már megmutatkoztak a játékán a manapság sokat emlegetett és kritizált életuntság és kiüresedés jelei.

1 hozzászólás
Coralie 

Ez volt az első olyan film, amit kölyökkoromban moziban kétszer néztem meg. Utána meg pár tucatszor videokazettán. Az egésznek tudtam a szövegét kívülről, de egy jó részét még mai napig is, főleg a poénokat. :D (Egyszer akartam megnézni tévében, de az már valami újraszinkronizált verzió volt, képtelen voltam hallgatni pár percnél tovább. :(( ) Hiába, akkoriban még tudtak készíteni igazi szórakoztató akciófilmeket! A mostaniak nagyon erőltetettek, a színészek játéka is más, és látszik, hogy látványra mennek inkább. :(

Kemiviki 

Simon mondja, ez a legjobb Die Hard rész mind közül!
Elég korán láttam még gyermekként és valahogy akkor ugy belém ivodott, hogy azóta is bárki a Die Hardot emlegeti, nekem ez a rész ugrik be.
Jeremy Irons annyira jól alakítja Simon Gruber karakterét, jól áll neki a negatív szerep <3 És azok a fejtörők, jól ki lettek találva!
Szerintem azóta mindenki tudja, hogy egy 3 és egy 5 gallonos flakonból hogy csinálunk 4 gallon vizet :P

Mr_Catharsis91 

Jobban bejött, mint az előző rész, bár tegyük hozzá, hogy Jeremy Irons, mint Simon Gruber inkább a szimpibb antagonisták közé tartozott.
Kár, hogy nem nyerhetett. :D

Levi 

A legbalfékebb főhős, a legtutibb főgonosz, a legagyafúrtabb rablás…
Ez a film az eddigi részek, önmaga és az egész műfaj paródiája, akkora fakjú hogy csak pillogtam, mikor először láttam!

Ha még nem láttad, azonnal! Ha már igen, szerintem tedd be, mert túl rég volt! Kivéve ha reggel láttad, akkor megbocsátok :D
(Mert egy kis reggeli Die Hard-dal mindig jól indul a nap)

Zoja009 

Simon mondja: Ez nagyon ott van film.
És még azt is tudom, hogy egy 3 és egy 5 gallonos flakonból, hogy csinálok 4 gallon vizet. :D

Alvarando 

McLane kalandjainak legjobb része, amelyben az előző részekhez képest ismét tágul a tér, ezúttal New York városa a terep, ahol Szédült Simon úgy tűnik mintha játszana a főhősünkkel, azonban kiderül, hogy nem… Jeremy Irons a legjobb negatív karakter!

farkas_niki 

A film közepe táján vontatottnak éreztem, de az eleje és vége nagyon érdekes volt! Érdemes volt megnézni. A gallonos rejtvény pedig pluszpontot kap :D

sempiternalsoul

Általában csak annak a filmnek szoktam 10 csillagot adni, amiért életem végéig csorgatni fogom a nyálam, hozzáadott valamit az életemhez, és mély mondanivalóval rendelkezik. Ez a film csak az első feltételnek felel meg, de kategóriájában annyira z s e n i á l i s, hogy képtelen vagyok lecsillagozni!

A valaha volt legtökéletesebb akciófilm, amit láttam!

Élveztem minden egyes másodpercét, imádtam az összes karaktert, végig izgultam, örültem, hogy nem volt benne „ah, legyünk romantikusak” szál, és hogy olyan naturalista volt az egész. Ez az a film, ami rádöbbentett, hogy imádom Bruce Willist. Nem túl sokoldalú színész, de az az egy oldala, az nagyon ki van csiszolva. Az pedig mi már, hogy én eddig nem tudtam semmit Jeremy Irons-ról? Pótolom a lemaradásom.

Örök klasszikus, imádtam!


Népszerű idézetek

Panna

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron: Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon!

Banditaa

John McClane: Holly óta te vagy az első nő, aki gatyában lát.
Connie Kowalski: Le vagyok nyűgözve.
John McClane: Nahát, ő is így volt vele.

Zoja009 

Te meg ez a Simon elbasszátok még a másnaposságomat is.

psn

Úgy érti azért vagyok most ekkora szarban, mert egy fehér zsaru ledobta egy fehér seggfej öccsét a tetőről?

Carmilla 

…Azt javaslom mozgósítsunk mindenkit, az utolsó szál emberig. Rendőröket, járőröket, mentősöket, tűzoltókat, még az istenverte könyvmolyokat is, és kezdjük el átfésülni az iskolákat, méghozzá most rögtön.

sipiarpi 

Zeus Carver: Nem azt mondta hogy a saját öccsét sem szerette?
Simon Gruber: Azért van némi különbség aközött, hogy az ember nem szereti a testvérét, vagy, hogy nem érdekli, ha egy lúdtalpas ír kivágja őt egy ablakon.

BeL1eVe 

Öltönyös csávó: A Wall Street 101-hez.
Zeus: Várjon. A látszat csal. Ez most nem taxi!
Öltönyös csávó: Égett a lámpája. Velem ne kekeckedjen. Vagy elvisz a megadott címre vagy bevonatom az engedélyét. Mi az?! Nem szereti a fehér bőrűeket?
Zeus: Wall Street 101.
Öltönyös csávó: Aha.
Zeus: Parancsára!
(*Zeus tövig belelép a gázpedálba)

BeL1eVe 

Simon: A fekete szamaritánus is ott van már?
Zeus: Talán baja van a feketékkel?!
Simon: Ugyan dehogy. Csak némi fáradtságomba került előkészíteni ezt a játékot McClane-nek, maga viszont keresztül húzta a számításaimat.
Zeus. Igen, de tudja mit! Kitörölheti a seggét a keresztül húzott számításaival!


Folytatása

Összehasonlítás

Die Hard


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján