Desierto – Az ördög országútja (2015) 7

A mexikói Moises illegálisan szeretne belógni az Amerikai Egyesült Államokba. Amikor az embercsempészek teherautója megáll vele, és egy tucat hasonló indíttatásból nekiindult emberrel együtt kiteszik őket a sivatagban, arra kényszerülnek, hogy a hátralevő utat gyalog tegyék meg. A határ másik… [tovább]

angol

Szereposztás

Jeffrey Dean MorganSam
Gael García BernalMoises
Alondra HidalgoAdela
Diego CatañoMechas
Marco PérezLobo
Hirdetés

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Emerson 

Run boy run! They’re trying to catch you
Run boy run! Running is a victory
Az egész nem más, mint egy 82 perces Woodkid videoklip. Csak épp a fenti szám nem hallható benne, mert volt annyi jó érzés a készítőkben, hogy a legjobb futós dalt kihagyták. Eh.
Nem igazán tudom hová tenni a filmet… szokásos elmeroggyant kerget egy csapat riadt embert, egyre kevesebben lesznek, fordul a kocka, jelzőrakéta, nyílt lábtörés, szóval tényleg a szokásos. Értelmét akkor láttam volna, ha spoiler. Így viszont egy felejtős, mondanivaló nélküli üldözős film volt, gyönyörű tájjal, sziklamászó kutyulival és JDM-mel, akinek továbbra is pocsék ügynöke van. Ha inkább természetfilmet forgattak volna a helyszínen, JDM narrálásával, akkor valószínű megadtam volna a 10 csillagot (még kutya nélkül is).

6 hozzászólás
Ms_Mississippi

Egyszer nézős darab, inkább hangulata van a filmnek, mint sem története. Két mondatban össze lehet foglalni: A Redneck illegális bevándorlókra vadászik a pusztában kutyával és fegyverrel. A bevándorlók egyre fogynak.
Igazán egy szereplő sincsen kibontva, mindenkinek van sablon motivációja, és a történet is eléggé kiszámítható, de végig fenntartotta az érdeklődésemet. Az akció jelenetek életszerűek, valahogy eltudtam képzelni, hogy ilyen lehet, ha a sivatagban kergetőznek az emberek, szép volt a táj és a színészi alakítások is okék. Nem túl hosszú film, ha jól emlékszem egészen másfél óra sincs, ha valakit érdekel, nyugodtan adhat neki egy esélyt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján