Csontok és skalpok (2015) 53

Bone Tomahawk
132' · amerikai, angol · dráma, western, horror 18

Vad kannibálcsoport rabolja el a Bright Hope nevű kisváros telepes lakóit. Az áldozatok megmentésére induló lövészeket Franklin Hunt seriff vezeti. Ellenségük azonban könyörtelenebb, mint gondolták: a csoport küldetése és saját túlélése is súlyos veszélybe kerül. A Bone Tomahawk akciódús és… [tovább]

angol

Szereposztás

Kurt RussellSheriff Franklin Hunt
Patrick WilsonArthur O'Dwyer
Matthew FoxJohn Brooder
Richard JenkinsChicory
Lili SimmonsSamantha O'Dwyer
David ArquettePurvis
Sean YoungMrs. Porter
Michael ParéMr. Wallington
James TolkanZongorista
Evan JonigkeitNick

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

pvik13 

Egy nehezen beinduló de a végén mégis érdekfeszítő, egész jó horroros western.

Mr_White 

Különös hangulatú western, ami a realitásával hat, kevés benne a nagy bemondás, a nagy nézések, lovaglás zenére, meg hasonlók, inkább a fojtogató csenddel hat. Mindez jól előkészíti a végén a hideglelős leszámolást, ami már tényleg horrorba megy át, csak erős gyomrúaknak ajánlom.

1 hozzászólás
dulkap 

Maga az alapsztori nem lenne rossz, de sajnos a kivitelezés közepes, amit inkább Russell Jenkins visz el a hátán. Egy izgalmasabb felvezetés után, jön egy órányi baktatás, különösebb történések nélkül. Aztán egy összecsapott és abszurd lezárás, ami ugyan tartalmaz véres jeleneteket, de az én ingerküszöbömet nem nagyon haladta meg.
spoiler

1 hozzászólás
pocokláma 

Nem tudom miért de én ezt a filmet képtelen voltam komolyan venni. A véres jeleneteken nevettem, hogy akkor most így ez komoly vagy csak direkt túlzásba estek mert nekem az egész film volt inkább vicces mint ijesztő vagy komoly. Oké biztos nem volt paródia de sokszor nekem az az érzésem volt, hogy a sok tökölést és vért a készítők is poénra vették és ezért került bele a filmbe mert inkább vicces. (kezdjük ott, hogy annak a mocskos kis falunak bright hope volt a neve…BRIGHT HOPE…én már akkor úgy éreztem, hogy ez az egész film inkább ironikus lesz mint sem komoly western.) Ezt senki ne értse félre imádtam ezt a filmet szerintem nagyon élvezhető az egész már annak aki eltud tekinteni az olyan filmektől amik nem félnek egy kicsit vért meg belet mutatni mert ebben abból nincs hiány.

Ezt az egész kicsit poénkodós dolgot meg azért nem mondom totálisan igaznak mert sehol nem írták, hogy comedy lenne mégis én nem csak pár jelenetnél de a film három negyedénél éreztem azt, hogy valami tökre mást nézek mint amire számítottam.

Kurt Russel nagyon király, ahogy amúgy szerintem mindenki a filmben. A legijesztőbb rész a kis kannibál indiánok sikolya az tényleg szörnyen hangzik és mindig befogtam a fülem a moziban ha esélyt láttam egy ilyen üvöltésre.

Összegezve ez a film szupi-szuper. Western filmnek igazából szerintem gyengébb darab de pacsmagolós/belezős filmnek kiváló és igen van benne pár jó poén is.

Emerson 

Na majd szólok, ha láttam egy 21. századi kiválló westernt. Ez csak jó volt.
Aki a gügye horrorfilmeken sikítozni szokott, az messze kerülje el ezt a filmet, különben soha többé nem lesz nyugodt éjszakája.

Corvus_CoRex 

Basszus, ezt nem hiszem el… mi a fütyi ez, komolyan? Mármint, DVD-n néztem és mégis mi ez?! 2 óra 12 perces a film, ezen a b*szos DVD-n meg 2 óra 6 perc van csak. És én ezt végigszenvedtem. És csak most, a kíváncsiságból elolvasott értékelések után lett gyanús, hogy én ezek szerint valami egészen mást néztem? És mint kiderült, jah, mert amit én néztem, az 6 perccel rövidebb.
Ha már 2ó6p-et végigkínlódtam… hát ezt nem hiszem el… =_=""""""""""

Na mindegy, fogalmam sincs, mit veszítettem, lehet a film szívét tépték ki pont a DVD verzióból, mindenesetre amennyit láttam belőle az egy rakás lócitrancs volt. Nekem ez se western nem volt (igaz nem vagyok western expert!), horror meg pláne. Néha mondott vicceseket az öreg, úgyhogy arra adok 1 *-ot. De a többi… tömény unalom + röhej. 1 példa a sok közül spoiler

Amúgy maga az ötlet nem volt rossz, tök félelmetes is lehetett volna, egyszer már majdnem el is kezdtem félni, mert tök félelmetes dolgot képzeltem el. Ami aztán messze nem következett be, szóval, Jézusom… ja, amúgy azért is érdekeltek az értékelések, mert arra is gyanakodtam, hogy valójában ez egy művészfilm volt, valami Bibliás izé, amiből én megátalkodott csak annyit fogtam fel, hogy „még ha a halál árnyékának völgyében járok is blablabla…”

Jahh, Kurt Russell meg nekem tökre a Télapóra hasonlított, ettől is csak röhejesebb volt az egész. :s
Nem tudom mi volt tényleg az a csodálatos 6 perc, ami a DVD-re nem fért rá és tuti a veleje volt az egész filmnek, de hát, ez van, én ezt még egyszer tuti nem szenvedem végig! :s

Amúgy a „nagy horror” az volt, hogy spoiler Ennyi? Vagy az általam nem látott 6 perc zsúfolásig volt vérrel, henteléssel, kegyetlen erőszakkal, mérhetetlen brutalitással és elképzelhetetlenebbnél elképzelhetetlenebb félelmetes jelenetekkel? :s

kkata76 

Hát, volt amikor nem néztem oda… nem nagyon bírom a gore-t ez pedig tényleg elég brutális volt. Nem azért, mert annyi a vér, hanem mert az a néhány iszonyú jelenet kimondottan fókuszban van. Nagyon feszült és klausztrofób az egész még akkor is, ha a semmi közepén, a prérin meg a csupasz hegyek közt játszódik. Valószínűleg azért, mert nagyon sok benne a közeli; kimondottan kamarajellege van a filmnek a maroknyi szereplővel.
A színészek nagyon jók, a karakterek kimondottan érdekesek, négy ennyire eltérő egyéniség ritka érdekes csapatot tud alkotni. Ráadásul teljesen kiszámíthatatlan a történet, hiszen a film logikája két alap műfajt követ következetesen: a western és a horror hagyományainak is megfelel. Azt gondolnánk, hogy ez a kettő összeegyeztethetetlen, de nem az; a horror az egyik olyan műfaj, ami (majdnem) mindennel képes összeolvadni és minimum nézhető lesz a végeredmény. Ez a film pedig a nézhető kategóriánál sokkal jobban sikerült.

Bubu 

Ez valami ritka elmebeteg egy film. Nagyon szépen össze lett dirigálva, a színészek egytől egyig kiválóak, de a sztori kicsit furcsa volt nekem. Pörgősen és érdekesen indult, a közepe lassú és vontatott volt, a vége pedig egy gyomorforgató húsdaráló lett. A hangkeverés pedig meglehetősen idegesítő volt. Nem tudom, kisebb hangszóróknál észlelhető-e, de házimozirendszeren ahogy O'Dwyer mankójával sántikál a sivatag homokján, olyan hangot sikerült a készítőknek hozzákeverni, mintha valaki egy vaskos bakanccsal izomból dobbantgatna egy iskolai dobogón.
Mindenesetre az undorító horrorfilmek között stílusos darab a Csontok és skalpok. Aki pedig kedveli az ilyeneket, annak szórakoztató lesz ez a film, de az én ízlésemnek több kell ennél ahhoz, hogy magasabb értékelést adjak.

zorro88

Válogatós vagyok a westernfilmek terén. Úgy látom hogy az utóbbi években ismét születnek jó filmek ebben a műfajban, és ez is közéjük tartozik. Jó történethez jó színészgárda párosul. A feszültség végig jól adagolt. Ajánlom.


Népszerű idézetek

Carmilla 

Chicory: Szokott olvasni fürdés közben?
Hunt seriff: Nem értem a kérdést.
Chicory: Azt kérdezem, hogy egy forró vízzel teli kádban üldögélve szokott-e olvasni?
Hunt seriff: Még sosem próbáltam.
Chicory: Hallottam emberekről, akik állandóan szoktak, de akárhányszor megpróbálom, tönkreteszem a könyvet. Ráfröcskölöm a vizet, vagy vizes kézzel lapozom. Párat még bele is ejtettem.
Hunt seriff: Miért akarsz ennyire irodalmat olvasni fürdés közben?
Chicory: Hát, csak… Nincs is jobb érzés annál, mint a kádban üldögélni, de egy idő után unalmas lesz állandóan a lábujjaid bámulni.

Carmilla 

Samantha O'Dwyer: Ezért ilyen nehéz a határvidéken élni. Nem az indiánok vagy az elemek miatt –, hanem az idióták miatt!

Razide

– Maga itt a legokosabb. Ez tény?
– Az. Hunt seriff nős, ahogy Mr. O'Dwyer is. Maga pedig özvegy.
– Igen, de mi köze van ennek az egészhez?
– Az okos emberek nem nősülnek meg.

Carmilla 

– Na, volt náluk fegyver?
(ránéz a feszületre, ami a nyakában lóg) – Mondhatni.

Carmilla 

Samantha O'Dwyer: Szeretnélek megcsókolni, de azok után, hogy miket raktál a szádba…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján