A rémmesék könyve (Creepshow 1.) (1982) 46

Egy kisfiú a Creepshow című képregényt nézegeti, amikor a zord apja elveszi tőle és a szemétkosárba dobja azt. Miután a fiú lefekszik, szobája ablakában félelmetes kísértetfigura jelenik meg, elkezdi lapozni a kidobott magazint. Az ebben lévő változatos rémtörténetek sorra megelevenednek. Többek… [tovább]

angol

Szereposztás

Hal HolbrookHenry Northrup
Adrienne BarbeauWilma "Billie" Northrup
Fritz WeaverProfesszor Dexter Stanley
Leslie NielsenRichard Vickers
Chuck AberRichard Raymond
Carrie NyeSylvia Grantham
Ted DansonHarry Wentworth
Stephen KingJordy Verrill
Ed HarrisHank Blaine
Warner ShookRichard Grantham

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

Blissenobiarella 

Igazság szerint ez a film egy jó poén.
Nem vagyok oda Romero-ért, egyszerűen azért, mert nem értem. Nem tudom, hogy mikor mit gondol komolyan. Nem tudom, gondolta-e komolyan akár egy filmjét is, de én mindegyiken csak röhögni tudtam. Aki ismeri az ízlésemet, az tudja: nem azért, mert régiek.

A King főszereplésével készült jelenet a leginkább szórakoztató, amiatt érdemes volt megnézni a filmet, de egyébként nyugodtan ki lehet hagyni, mert nem nagy szám. És akkor még finoman fejeztem ki magam.

negoti 

Rémes mesék gyűjteménye a 80-as évekből. Jó kis egyveleg, legyen az a történet szörnyes, temetői vagy bosszúszomjas. George A Romero és Stephen King, a horror nagymestereinek, összeesküvése.

Elmer 

Jópofa szkeccsfilm Stephen King által írt történetekből, Romero rendezésében. Egyfajta tisztelgés az 50-es évek horrorképregényei előtt. King maga is szerepel az egyik kis történetben, de más cameók is rejlenek még benne. Leslie Nielsen meglepőt alakít egy pszichopata szerepében. Mi kell még? :)

Carmilla 

Irtó gagyi, de ennek is megvan a maga bája. A történetek borzasztó bugyuták, viszont a film képi világa néhol egész érdekes, és a nyolcvanas évek videoklipjeit juttatta eszembe. Csak sajnos, egészében túlságosan hosszú volt… Stephen King ripacskodása kissé kínos, bár a rajongóknak nyilván inkább szórakoztató, Leslie Nielsen pedig a legjobb színészi alakítást nyújtja az összes szereplő közül.


Folytatása

Összehasonlítás

Creepshow


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján