Stephen King: Macskaszem (1985) 25

Stephen King regénye alapján készült amerikai horror film, mely tulajdonképpen három különböző történetből áll. Azonban mindháromban megjelenik egy rejtélyes macska, összekapcsolván ezzel a különálló részeket. Az elsőben egy profi teniszezőt kényszerítenek egy halálos játékra, míg a második egy… [tovább]

Szereposztás

Drew BarrymoreAmanda
Charles S. DuttonDom
James WoodsRichard 'Dick' Morrison
Robert HaysNorris
Alan KingDonatti doktor
Kenneth McMillanCressner
James NaughtonHugh
Candy ClarkSally Ann
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 24


Kiemelt értékelések

Rebane 

Nem szeretem, ha állatoknak vagy kisgyerekeknek van különleges szerepe a filmben, mert senki nem kérdezi meg őket, hogy van-e kedvük hozzá. Ezzel a filmmel s így vagyok. Adtam volna én több csillagot is, de annyira felk@rt, hogy azt a szegény macskát macerálják mindig, konkrétan halálra volt rémülve időnként, hogy alig tudtam végignézni a filmet. Pedig amúgy mókás történet lenne, dohányzásról leszokóknak erősen ajánlott.

Timi98 

Sem a könyvet, sem a filmet nem ismertem korábban, de úgy döntöttem sort kerítek erre a filmre, mert King nevével fémjelzett dolgokra nyitott vagyok. Amit le kell szögezni az elején: a zene. Nagyon jó, imádom Silvestri zenéit, sokat adnak a hangulathoz. A másik: a történet. 3 különböző storyt ismerünk meg, amiben csak a macska az összekötő/közös elem. Nekem nagyon tetszett mindhárom, az első leginkább. A manó azért egy kissé gáz volt…Ti is észrevettétek, hogy az 1. történetben a fickó a Holtsávot nézte a tv-ben? És, hogy a 3. történetben a nő a Pet sematary-t olvasta? :D Mondjuk, ezután megértem, ha nem szívesen lát macskát a házban :P
Összességében tök jó ez a film, rövid, de tartalmas. King-stílust hozza, igazán izgalmas.

babamano86

Ezt a filmet még ovis koromban láttam, és csak a szörnyes részre emlékeztem belőle, mert az nagyon nagy hatással volt rám, és sokáig féltem is tőle, hogy van egy ilyen lyuk az én szobámban is szörnyekkel. :) Aztán hosszú ideig kerestem a filmet (mert sajnos a címe nem maradt meg) hogy újra tudjam nézni, és feldolgozzam a korábbi traumát. Több, mint tíz évvel később találtam rá, és nagyon jó volt felnőtt szemmel megtekinteni. Rájöttem, hogy nem is olyan félelmetes :D és a másik két történet is érdekes volt.

kkatja

A macskekra és a végső kis szuszogó szekrénylakó szörnyre emlékszem leginkább, aki miatt nekem is voltak álmatlan éjszakáim, de a másik kettő rész is „érdekes” és elborultan Kinges volt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján