Carrie (2013) 162

100' · amerikai · dráma, horror 18

Carrie White: ezt a nevet biztosan nem felejted el!
Carrie White egy szégyenlős fiatal lány, akinek nem megy könnyen a barátkozás. Osztálytársai is folyton ugratják, általában ő az élcelődés középpontja. Ráadásul otthon sem túl rózsás a helyzet, hiszen Carrie személyiségét nagyban… [tovább]

angol · magyar

Képek 3

Szereposztás

Chloë Grace MoretzCarrie White
Julianne MooreMargaret White
Judy GreerMiss Desjardin
Gabriella WildeSue Snell
Ansel ElgortTommy Ross
Portia DoubledayChris Hargensen
Zoë BelkinTina
Samantha WeinsteinHeather
Karissa StrainNicki
Katie StrainLizzy
Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 91


Kiemelt értékelések

Kikiriki

Szerintem nem volt ezzel annyi baj, igaz lehetett volna jobb is. Feldühítettek a változtatások, de hát könyvadaptációknál ezt már megszokhattam volna. Viszont ettől függetlenül viszonylag élvezhető volt.

negike

Apuval láttam először ezt a filmet,már akkor is tetszett. Olvasni nem olvastam a könyvet, és a régebbi változatot sem láttam, de azért elég sokat hallottam róla szóval tudtam miről fog szólni, meg anyu olvasta a könyvet (nagy Stephen King rajongó! :D),szóval elégé lelőtte a végét nekem! :D
Sajnáltam Carrie-t, szegény lány miken ment át. Szerintem Chloe Grace Mortez remek színésznő, én kedvelem a munkásságát, és ebben a filmben is jól hozta a szerepét. Aki még szerintem nagyon jó volt az Julianne Moore, remek színésznő de ebben milyen jó volt.
A vége egyébként durva volt. Ott egy kicsit megijedtem a legeslegvégén! :D
https://media.newyorker.com/photos/59095286019dfc3494e9…

KillerCat

Erről a csajról nem hiszem el, hogy egy szegény, magányos lány, mert túl szép. Julianne Moore viszont remekel. Minden egyes másodperc, amikor képen van a nagybetűs rettegés. Az általa alakított anya karaktere kiszámíthatatlan, beteg, és mégis rettentő színes.

8 hozzászólás
molly_

Jól írták előttem, hogy Chloe túl szép Carrie szerepéhez. :D A színészi játékkal nincs gond, ahogy összehúzza magát és lehajtott fejjel járkál a suliban, jól játssza a szerencsétlen, kitaszított lány szerepét, de nem hinném, hogy ilyen cuki babaarccal szekálták volna Carrie-t a suliban.
Emlékszem, a Carrie volt az első könyvem Kingtől, amit olvastam, és ott ez nagyon átjött, én rendesen rosszul éreztem magam, amikor a főszereplőt bántották. Itt ez annyira nem tűnt hitelesnek, valami hiányzott…
Viszont Julianne Moore zseniális, a hideg is kirázott tőle. :D

dr_Eminens 

Önmagában nem vészes, de minek…? Ez majdnem annyira felesleges volt, mint Gus Van Sant Psychója. Érdekes lett volna egy újragondolt feldolgozás (ráadásul női rendezővel), hiszen közel negyven évvel később más a hozzáállás a bullyinghoz, spoiler, lehetett volna valami frisset alkotni, King neve úgyis elad bármit – erre ez 90%-ban a Brian de Palma-film shot-for-shot remake-je!! Még a „hisztérikus csajt fel kell pofozni, attól rögtön lenyugszik”-klisét is átvette, pedig ezt már az Airplane!-ben is kiparodizálták!

Chloe Moretz legalább korban megfelel, de rettenetesen félre van castingolva, semmi neurotikus nincs benne, vele szemben Sissy Spacekről elhitted, hogy nem tud beilleszkedni, ő fura volt, esetlen, olyan, mint valami űrlény. Portia Doubleday nem eléggé alpha bitch Chris Hargensenként, Ansel Elgort nem eléggé sármos Tommy Rossként (pedig itt szimpatikusabbá akarták tenni). Julianne Moore-t tudtam értékelni Margaret White-ként, Piper Laurie teátrális alakításával szemben csendesebb és realisztikusabb volt teljesen megtört és beteg nőként, a lányával való szeretet-gyűlölet kapcsolatot is elhittem. Minden más a ’76-os film halovány másolata, és jesszus, én azt hittem, a jump scare az eredeti film végén bénácska volt, erre ez még azt is átvette, de megszorozva tízzel, hogy totálisan kínos hülyeség legyen. (Brrr, csak ezért leveszek még egy csillagot.)

Törpillaa 

Nem tudom miért, de nekem ez tetszett.
Az alapsztori szerintem jó volt pont ez kellet Halloween alkalmából én élveztem. :D
Nem láttam a régebbi verzióját és még a könyvet sem olvastam el. Nekem bejött a film szeretem az ehhez hasonló horror filmeket és meg se ijedtem tőle. Nem volt félelmetes és ijesztő sem.
Nekem tetszett Julianne Moore alakítása, de láttam ennél sokkal jobbat is nála. Kicsit örült, és mániákus nőnek tűnt. Chloë Grace Moretz, mint Carrie nekem jobban tetszett az anyjánál. Gabriella Wilde-t ebben láttam másodjára mint színésznő, de elég gyenge és utálatos szerepet kapott benne. De azért mégis csak kiállt Carrie mellett. Örültem, hogy láthattam Ansel Elgort-ot a filmben jó pasi és illett hozzá ez a szerep csak kár, hogy nem lehetett a végéig szívesen néztem volna tovább. Gus, és Caleb szerepe mellett még így Tommy Rossként is. :)
Stephen King filmjei mindig jók, már nem ez az első film amit tőle láttam. :)

Zajec_Sternenkind 

Nem láttam a régi verziót, és a könyvet sem olvastam, így nem volt viszonyítása alapom, szóval őszintén semmit sem vártam ettől a filmtől, csak hagytam, hogy sodorjon magával. És sodort is, az iskolában megalázott lányon át a mániákus anyáig, aztán… megakasztott. Tudom, hogy SK film és így kötelező a természetfeletti, de ebbe most nagyon nem hiányzott; a vége pedig egyenesen komikus (temető), nem tudom, nekem ez most nagyon nem jött át, pedig egészen az utolsó 20 percig nagyon ígéretes volt.

Koksa

A történet, a színésznő is fantasztikus! King pedig örök kedvenc :)

Timi98 

Nem egy rossz adaptáció, de nem fogja meg a könyv lényegét és hangulatát. Nyilván ez King könyveiből készült filmek többségére igaz. Ezt nem lehet megmondani, hogy miért, de szerintem így van.. Chloe jó színésznő, rendben is van a játéka, de ahogy többen is írták nem való erre a szerepre, márcsak az átlagon felüli szépsége miatt is. Azért egy ilyen szép lányt nem szoktak kiközösíteni a suliban, emiatt sem hihető annyira. Julianne Moore-t én kifejezetten nem szeretem, de el kell ismerni, hogy jól alakít.
Szerintem ez a film átlagos, egyszernézős, könnyű szórakozás estére.

Kevin_Krall

Valahogy ezek a Carrie filmek nem akarnak jól sikerülni. :/ Az eredeti is rossz, de ez még annál is úgymond „bénább” volt. Pedig annyira vártam! :(


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján