Az élet ízei (2014) 177

The Hundred-Foot Journey
122' · amerikai · dráma, vígjáték 12

0 díj · 1 jelölés

A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Az egyszerű ételek is… [tovább]

magyar

Képek 37

Szereposztás

Helen MirrenMadame Mallory
Om PuriPapa
Manish DayalHassan Haji
Charlotte Le BonMarguerite
Amit ShahMansur
Dillon MitraMukthar Kadam
Aria PandyaAisha
Clément SibonyJean-Pierre
Vincent ElbazPaul
Farzana Dua ElaheMahira
Hirdetés

Kedvencelte 45

Várólistára tette 102


Kiemelt értékelések

Lili98

Ez annyira jó volt, nagyon szerettem!
Jó tanács..Egyetek valamit közben de komolyan. Én koleszban néztem és konkrétan SEMMI kajám nem volt,semmi..Szóval eléggé szenvedtem a film nézése közben, mert annyira jól néztek ki az ételek.

Nagyon szép film, remek színészekkel , szerintem tökéletes egy családi film. Nagyon jól esett ez a film, jól szórakoztam rajta, biztosan újra fogom nézni.
Látványos is volt és érdekes, nagyon élvezem nézni, ahogy elkészítik a különböző bonyolult ételeket.
A 2 szereplő között kémia is volt, nem volt ezzel probléma, szépek voltak nagyon.:)
Humoros, kedves, időnként szomorú és van üzenete is.

moonchristal 

Most, hogy a könyvet is olvastam, még kedvencebb lett a film, kivételesen jobban is tetszik, mint az eredeti. Csodálatos film az újrakezdésről, kultúrákról, változásról, életről. Nagyon szép a zenéje, remek a színészi játék, gyönyörű a táj, tökéletes a rendezés.
Akármikor újranézős, örök kedvenc.

Zohannna

Mesés! Ennél szívmelengetőbb filmet keresve sem találtam volna. Bármikor újranézném.

Sister 

Ha szeretted a Csokoládét, tuti, hogy ez is el fog varázsolni. :) Csodálatos zene, a megtestesült francia elegancia, egy csipet Paris, vibráló indiai ízek, és egy késhegynyi romantika. A szereplők tökéletesek, Helen Mirren brillírozik, de a Hassant játszó indiai színész is remek választás.

DoreenShitQ

Lassú és érzelmes film, és igaz én imádom az ilyen filmeket, ezen mégis majdnem elaludtam. Foodpornnak elmegy, ha nem alszik el az ember a csigatempójú történetvezetéstől.

otaksa

Tény, hogy elfogult vagyok, mert nagyon szeretem a szakácsos / főzőcskézős filmeket, és ez meg volt spékelve egy kis romantikával, rivalizálással, humorral, drámával, pont a megfelelő arányban. Feltétlenül érdemes megnézni!

Törpillaa 

Nagyon szeretem ezt a filmet. Érzelmes és humoros jó poénokkal kedvelem Hassant olyan jó séf. Finom ételek és gyönyörű Franciaország mindig szerettem volna elmenni oda. Ízes ételek voltak egyszerűen megéheztem tőlük. Bírtam Papát és Madame Malloryt néha kicsit nagy arca volt de bírtam. Marguerite-t is kedveltem spoiler Hangulatos volt és romantikus nagyon tetszett már vagy 5x láttam sose unom meg. :)

Dorka 

Nagyon kedves film, jól esett. Szeretnivaló karakterek, finom ételek, emberi értékek, család, hagyomány.

Mina

Aranyos kis film volt, szeretem az ilyen filmeket. Érzelmes is, de van benne humor, Papát nagyon bírtam, plusz ott volt a gasztro vonal, ami nálam plusz pont szokott lenni. Kedveltem a szereplőket is, és én eredetiben ajánlom megnézni, bár nem rossz a szinkron, de az akcentusok nekem nagyon megdobták a filmet, az indiaiak és a franciák. Mirrent pedig még mindig imádom. Nagyon mókás volt nézni az ő karakterét és Papát.

Pikachu 

Igazából vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban, de mégis úgy éreztem rá kell nyomnom a szívecske gombra. Rájöttem, hogy szeretem az olyan filmeket, amiben főznek és amiben különböző kultúrák találkoznak. Ez kettő az egyben. Gyönyörű francia táj, izgalmas ételek, igazán kedves és szerethető emberek.


Népszerű idézetek

moonchristal 

– Miért változtat meg egy kétszáz éves receptet?
– Azért, asszonyom, mert kétszáz év talán már épp elég volt.

sophie 

Madam Mallory: – Várakozom. Hassan Kadamra. Vagy a halálra. Amelyik előbb érkezik.

Pikachu 

A tengerisün íze olyan, mint az élet. Az életnek is van íze.

adaline

Engem ritkán ér az a vád, hogy bárkivel is szimpatizálnék.

Sonnenschein 

Madame Mallory: Nem szabad idegesnek lenni, amikor beshamel mártást csinál az ember. A tojássárgáják megijednek és szétválnak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján