A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt (2018) 42

The Extraordinary Journey of the Fakir
92' · francia, amerikai, indiai, szingapúri, belga · dráma, vígjáték 12

Egy fiatal indiai utcai fakír anyja halála után útnak indul, hogy felkutassa Franciaországban élő, sosem látott apját. Párizsba érkezésekor semmi nem a tervek szerint alakul, végül egy hóbortos taxisofőr egy külvárosi IKEA áruháznál teszi ki. Segítségére siet egy bájos francia-amerikai lány,… [tovább]

magyar
magyar

Szereposztás

DhanushAjatashatru Oghash Rathod
Bérénice BejoNelly Marnay
Erin MoriartyMarie
Barkhad AbdiWiraj
Gérard JugnotGustave
Ben MillerOfficer Smith
Abel JafriFik kapitány
Sarah-Jeanne LabrosseRose
Kay GreidanusPieter
Amruta SantSiringh
Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 103


Kiemelt értékelések

Sister

Nem olvastam a könyvet, de határozottan kedvet kaptam hozzá. :) Fantasztikus, varázslatos és élményekben gazdag utazást járhattunk be a főszereplő indiai sráccal, aki sosem adta fel, még a legnehezebb helyzetekben sem. Mindig ment tovább, egészen addig, amíg rá nem jött az élete értelmére. Mindeközben megjárta Európa nagyvárosait (Párizs, Róma, Barcelona), tett egy kisebb kiruccanást Afrikába, de a szíve végül hazahúzta. Szórakoztató, kedves, életszagú, és határozottan elgondolkodtató darab. Szuper választás volt a mai estéhez! :)

Drucocu

Imádtam ezt a filmet. Hihetetlenül jó a hangulata! Néha vicces, szórakoztató, néha szomorú, de mindenképpen tanulságos. Kicsit olyan, mintha összegyúrtak volna egy tipikus hollywoodi filmet egy művészfilmmel. Több ilyen kellene!
A hollywoodi rész sajnos abban látszott a legjobban, hogy egy kicsit el van túlozva az egész. A valóság sajnos nem ilyen egyszerű és nagyszerű.
Viszont imádtam a rengeteg kultúrát, ami megjelent a filmben. És főleg az tetszett, hogy mennyire jól megmutatta a különböző emberek különböző igényeit, akár anyagi helyzettől, akár kultúrától függően. spoiler
A főszereplő pedig annyira cuki! A kisgyerek is és a felnőtt férfi is. :D
Egyszóval 10-ből 10.

Cicagerinc

Na ez egy nagyon kedves történet volt. Olyan igazi sírva mosolygós, sokat tanulhat az ember, ha egy picit belegondol, valóban mennyire más sorsok vannak a világon, mennyire sok függ attól, hogy hová születünk.
Vajon ki ne kívánta volna néha, hogy bárcsak egy más országba született volna?!
Ennek a filmnek köszönhetően rájöttem, hogy akárhová születek is, az életem én, és csakis én irányítom. És ha valamit el akarok érni, vagy valahová el szeretnék jutni, azért valóban csak én tudok megtenni mindent, hogy még életemben valóra válhasson.

Fremy18

Egy ideje már le volt töltve, de nem tudtam magam rá venni, hogy megnézzem, viszont tegnap a barátnőmnél voltam és megmutattam neki az előzetest. Nagyon ki volt rajta borulva, hogy miért ez a címe, de rávettem és azt mondta, hogy nagyon tetszett neki, ahogy nekem is.
a könyvet is biztosan a beszerzem egyszer és elolvasom. Annyira könnyed és egyszerű kis film volt, hogy aki ezt kihagyja az megbánja. :D ^^


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján