Assassin's Creed (2016) 87

Egy forradalmian új technológia segítségével Callum Lynch újraéli egyik őse, a 15. századi Spanyolországban született Aguilar kalandjait. A férfi így érti meg, hogy egy titokzatos, ősi szövetség, az Assasinok rendjének leszármazottja. Hihetetlen tudással és ügyességgel rendelkezik – de csak… [tovább]

angol
magyar

Képek 14

Szereposztás

Michael FassbenderCallum Lynch / Aguilar
Marion CotillardDr. Sophia Rikkin
Jeremy IronsAlan Rikkin
Brendan GleesonJoseph
Brian Gleesonfiatal Joseph
Ariane LabedMaria
James Sobol KellyRaymond atya
Charlotte RamplingEllen Kaye
Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 223


Kiemelt értékelések

krlany 

Nagyon vártam…
A parkour-os részek szenzációsak; peregnek, izgalmasak, dinamikusak és nem utolsó sorban látványosak.
A sztori sántabéka. Egy csomó minden kimaradt, dolgok csak úgy lógnak a levegőben.
Az 500 évvel ezelőtti történések jól felépítettek, kitaláltak, néztem még volna… a jelen viszont béna, klisés és összecsapott, ettől a film eklektik lett, ami viszont nem szolgálja a javát, sőt…
A film szerkezete sem az igazi. Kellett volna még egy kicsit dolgozni rajta, és a hangulata is úgy ingadozik, mint ahogy a szerkezete billeg.
Az Animus-t is jobban kitalálhatták volna, mert a „lélek” ne legyen már robot, legalábbis szerintem. A 80-as évekbeli rész meg tiszta alkonyattól pirkadatig utánérzés…
Jobban örültem volna egy végig kosztümös filmnek pár perces keretben letudva a jelent, mert abban tényleg jók voltak… így viszont nem maradt más nekem, mint várni a második részt, és reménykedni, hogy kinövi a gyerekbetegségeit…
Addig meg: https://www.youtube.com/watch?v=jnk15Wf6xMU

13 hozzászólás
agi89 

Én tényleg nagyon egyszerű ember vagyok. Újra rá kellett jöjjek…
Mert hogy nekem ez nagyon bejött!

Leszögezem előre, hogy semmi előéletem nem volt a játékkal. Semmit nem tudva, 0 összehasonlítási alappal ültem be a moziba.

Szóóóval…
Basszus nekem pont az tetszett ami többeknek nem!
Például amikor Cal bent volt az Animusban és ugye Aguilar bőrébe bújtunk, de közben bevágták a „valóságot”. Az nekem aaannyira tetszett. *-*

Imádom Fassyt, a top férfi színészeim egyike. Most is nagyon tetszett az alakítása. Ahogy két külön személyiség eggyé vált… Wooow. Képtelen voltam lekattani a szemeiről, azokkal is annyi mindent kifejezett az egész film alatt.

A film zenéje fantasztikus. Imádtam.
És lehet hogy megvan az alfája, hogy miért is tetszett! Ha xar a zene akkor részemről elég sokszor felejtős egy film, de ha a zene már-már tökéletes akkor minden rendben. :)

Lehet látnom kellene jobban a hibáit, de nem megy. Szimplán csak élveztem az egészet és nem bántam meg, hogy moziban láthattam. (2D)

És hogy öcsém (13) véleményét is leírjam:
„Nekem ez tetszett. Nem értem, hogy miért húzták le ennyire.”
Onnan is tudom, hogy tetszett neki, mert majd fél órát még kérdezgetett utána. Meg még haza érve Anyunak is mesélt. Nem szokott. :D

luthienlovemagic

A múltbeli akciójelenetek jók voltak, de a többi… inkább hagyjuk… A színészek legalább élvezhették volna a munkájukat, de azt se tudták sajnos egész idő alatt, hogy melyik univerzumban vannak éppen. Kár. Jó is lehetett volna… :(

5 hozzászólás
Fummie

Amennyire jók azok a részek, amikor Aguilart látjuk, annyira nem működik a jelenbéli szál. És az a legnagyobb baj, hogy nem tudom megmondani igazán, miért. Mármint persze, kidolgozatlannak éreztem a karaktereket, bénák voltak a párbeszédek, nulla volt a kémia, de ezek mellett volt valami megfoghatatlan dolog. Néztem a filmet, és tudtam követni, és értettem, de valahogy azt éreztem, hogy ez így mégsem működik, és nem azért, mert nem követte a játékot.
A múltbéli jeleneteknek viszont minden képkockája zseniális. Oké, oké, abban is volt néhány dolog, amire azt mondtam: „hát ez így nem igazán oké…”, de mindent elnézek azért a nagyjából negyed órás jelenetért, amit egy az egyben átemeltek az első játékból. És egészen konkrétan elkezdtem tapsikolni, amikor láttam, hogy az fog jönni, amire egy éve várok, hogy lássam végre.
Kár, hogy Aguilar szála amolyan eszköz, hogy érdekesebbé tegyék a jelent, ami meg nem igazán működik, vagy nem úgy, ahogy azt a készítők akarták. Fordított aránnyal jobb lett volna, a játékban is sokkal jobban szeretek tetőkön ugrálni meg embereket leszúrni, mint a dokival meg az asszisztenssel beszélgetni, legyen akármilyen jó a keretsztori.

Meryl 

Ez a film lehetett volna ezerszer és ezerszer jobb is. Borzasztó, hogy mennyire nem használták ki a lehetőségeket.. Úgy éreztem magam mint amikor valaki fel le kapcsolgatja a villanyt.. Láttunk nagyon szuper és izgalmas részeket és utána meg semmit..
Nem tudom mennyi köze van/volt a játékokhoz, de ez így nagyon kevés volt. Szinte semmi nem lett elmagyarázva csak történtek a dolgok. A múltbéli dolgok azok szuperek voltak.. ott dobogott az ember szíve.. a Jelenben meg .. bár rövidebbek lettek volna ezek a részek.. Semmi értelmük nem volt, mert ami lehetett volna azt nem hozták ki belőle.
Sajnálom, mert szuper lehetett volna.. Viszont a zenéje az király! Sokat fogom hallgatni. :)
Ez egy elcsúszott sima akciófilmnek mondható valami. Ennyi.

Tamás

Én sosem voltam híve az Assassin's Creed világnak. Nem tudok hősként tekinteni egy kapucni alá rejtőző, gyomorba késelős alakra. A két ellenálló fél közül mind a kettő túl szélsőséges, (ne legyenek szabályok VS mindent szabályozzunk) Bár végigjátszottam pár részét, mindig olyan középszerű élmény volt. Azért megadtam az esélyt a filmnek, hogy változtasson a véleményemen. Nem sikerült neki.

A rajongó öcsémnek azért tetszett, de ő is kevesellte az izgalmas, múltbéli jeleneteket. A finálét konkrétan megspórolták.

ercypici

csalodtam sajnos… nem volt ez rossz… de nagyon sokat vártam.
a bemutató alapján úgy tűnt végre tényleg egy igazán jó adaptációt láthatunk. Adott volt a hangulat , a fantasy , Fassabender, – és mégsem.
A kosztümök és a harcok koreográfiái fanrasztikusak voltak.
Viszont a történet… semmi. A karaterekből szinte semmit nem ismertünk meg. Az assassinok világát is csak felületesen kaptuk meg. Mostanában azt érzem a filmeknél,hogy bár két és fél órásak, még is agyon vannak vágva. Ezen is azt éreztem,hogy a történet nagy részét kivágták. Jó,hogy egy eredet film,de lehet ezt jól. A Marvelnek kb mindig sikerül (részre hajló marvel fan ként :P) akció,humot, történet mind működik. Itt az akcó rovására minden más gyengécske lett. Én mindig akkor szeretek igazán egy filmet ha a karaktereket is tudom szeretni. Itt viszont senkit nem ismerünk meg. Ott volt az assassin csaj… szerintem a nevét sem tudtuk meg. így a vele történő fordulatok sem voltak rám semmilyen hatással. Vagy az egész filmnek nem volt súlya. Kár… mert nagyon jó lehetett volna..
Én játszottam a játékkal(black flag) a hangulatot néha sikerült elkapni, de annyi lehetőség lett volna ebben. Az a kció jeleneteket eddig dicsértem, mert összeségében nagyon királyak voltak,de kicsit zavart a folytonos kamera rángatás… :(
És még egy mondat. Jeremy Irons az új sean Bean. Minden filmje ugyan úgy végződik mostanában :D

5 hozzászólás
ChöppMoly

Sajnálom, hogy nem az eredeti történetet kezdték el megfilmesíteni!

1 hozzászólás
fanta98

Jaaaj… Így meggyalázni az egyik kedvenc játékom. :D Nem tetszett, mert értelmetlen volt, és nem volt sztorija. Több volt az Abstergo, mint az emlékek, és ez nagyon zavart, mert az aszasszinok lettek volna a lényegesek, meg a kor hangulata… Nagyon mást vártam :( (Ja és volt összesen 2 db aszasszin, hát köszi:D)
A legnagyobb baj talán az volt, hogy míg a játékban, az emlékekben teljeden megfeledkezünk róla, hogy ez nem a valóság, csak egy emlékkép, a filmben ennek folyamatosan tudatában voltunk és azt vártuk, hogy na mikor ér véget.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján