Assassin's Creed (2016) 160

Egy forradalmian új technológia segítségével Callum Lynch újraéli egyik őse, a 15. századi Spanyolországban született Aguilar kalandjait. A férfi így érti meg, hogy egy titokzatos, ősi szövetség, az Assasinok rendjének leszármazottja. Hihetetlen tudással és ügyességgel rendelkezik – de csak… [tovább]

angol
magyar

Képek 14

Szereposztás

Michael FassbenderCallum Lynch / Aguilar
Marion CotillardDr. Sophia Rikkin
Jeremy IronsAlan Rikkin
Brendan GleesonJoseph
Brian Gleesonfiatal Joseph
Ariane LabedMaria
James Sobol KellyRaymond atya
Charlotte RamplingEllen Kaye
Michael Kenneth WilliamsMoussa
Denis MenochetMcGowen

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 195


Kiemelt értékelések

agi89 

Én tényleg nagyon egyszerű ember vagyok. Újra rá kellett jöjjek…
Mert hogy nekem ez nagyon bejött!

Leszögezem előre, hogy semmi előéletem nem volt a játékkal. Semmit nem tudva, 0 összehasonlítási alappal ültem be a moziba.

Szóóóval…
Basszus nekem pont az tetszett ami többeknek nem!
Például amikor Cal bent volt az Animusban és ugye Aguilar bőrébe bújtunk, de közben bevágták a „valóságot”. Az nekem aaannyira tetszett. *-*

Imádom Fassyt, a top férfi színészeim egyike. Most is nagyon tetszett az alakítása. Ahogy két külön személyiség eggyé vált… Wooow. Képtelen voltam lekattani a szemeiről, azokkal is annyi mindent kifejezett az egész film alatt.

A film zenéje fantasztikus. Imádtam.
És lehet hogy megvan az alfája, hogy miért is tetszett! Ha xar a zene akkor részemről elég sokszor felejtős egy film, de ha a zene már-már tökéletes akkor minden rendben. :)

Lehet látnom kellene jobban a hibáit, de nem megy. Szimplán csak élveztem az egészet és nem bántam meg, hogy moziban láthattam. (2D)

És hogy öcsém (13) véleményét is leírjam:
„Nekem ez tetszett. Nem értem, hogy miért húzták le ennyire.”
Onnan is tudom, hogy tetszett neki, mert majd fél órát még kérdezgetett utána. Meg még haza érve Anyunak is mesélt. Nem szokott. :D

1 hozzászólás
krlany 

Nagyon vártam…
A parkour-os részek szenzációsak; peregnek, izgalmasak, dinamikusak és nem utolsó sorban látványosak.
A sztori sántabéka. Egy csomó minden kimaradt, dolgok csak úgy lógnak a levegőben.
Az 500 évvel ezelőtti történések jól felépítettek, kitaláltak, néztem még volna… a jelen viszont béna, klisés és összecsapott, ettől a film eklektik lett, ami viszont nem szolgálja a javát, sőt…
A film szerkezete sem az igazi. Kellett volna még egy kicsit dolgozni rajta, és a hangulata is úgy ingadozik, mint ahogy a szerkezete billeg.
Az Animus-t is jobban kitalálhatták volna, mert a „lélek” ne legyen már robot, legalábbis szerintem. A 80-as évekbeli rész meg tiszta alkonyattól pirkadatig utánérzés…
Jobban örültem volna egy végig kosztümös filmnek pár perces keretben letudva a jelent, mert abban tényleg jók voltak… így viszont nem maradt más nekem, mint várni a második részt, és reménykedni, hogy kinövi a gyerekbetegségeit…
Addig meg: https://www.youtube.com/watch…

13 hozzászólás
NaNa_88 

Szerintem nem volt ez olyan rossz, mint amennyire savazzák. Bár elájulva én sem voltam tőle. Mondhatni laikus szemmel ültem le elé, nagy mélységeiben nem ismerem a sztorit. A vége elég lapos lett. Azt nagyon bántam. A többi úgy egyene fene, elvoltam vele. Nem aludtam el rajta, pedig épp nagyon beütött a kaja kóma. :D

8 hozzászólás
LoneWolf 

Eléggé elrettentően hatott a rengeteg negatív kritika, amit olvastam, mégis úgy éreztem, hogy adok neki egy esélyt… sajnos kár volt. Még sosem aludtam el filmen, de ezen kis híján majdnem megtörtént. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen jó sztorit ilyen unalmasan is el lehet mesélni, de úgy tűnik, a készítők sikeresen rámcáfoltak. Elképesztően vontatott lett és teljesen elmaradt a hűha faktor, amit úgy tűnik a videójáték adaptációktól továbbra is hiába várok. Míg a jelenben játszódó jelenetek teljesen unalmasak, addig az Animus-ban (Magát a gépet mondjuk szépen kidolgozták.) játszódó harcokat is legfeljebb átlagosnak mondanám. Miért adtam rá mégis 5 csillagot? Sajnos azért, mivel az alapja rendben van, csupán a kivitelezés lett kontár munka, illetve Fassbender játékára sem lehet panaszunk. Talán a végefelé, spoiler kicsit fölkaptam a fejem, remélve egy lezárást, ami legalább feledteti velem az utóbbi másfél órát, de a stúdió volt oly vakmerő, hogy teljesen nyitva hagyja az egészet és ezáltal önmagában szinte teljesen értéktelenné téve ezt az amúgyis több sebből vérző alkotást. Most komolyan azt hitték, valakit érdekelne egy folytatás? Ha igen, akkor közölnöm kell: Az én esetemben nagyot tévedtek.

luthienlovemagic

A múltbeli akciójelenetek jók voltak, de a többi… inkább hagyjuk… A színészek legalább élvezhették volna a munkájukat, de azt se tudták sajnos egész idő alatt, hogy melyik univerzumban vannak éppen. Kár. Jó is lehetett volna… :(

5 hozzászólás
Törpilla

Nekem ez nagyon tetszett. A trükkök annyira jók voltak csak néztem és annyira, de annyira tetszett. Izgalmas volt és pörgős, látványos, az akció jelenetek nagyon ütősek lettek. A színészek is jók voltak, főleg Michael Fassbender Imádtam a karakterét. A zene is nagyon jó lett hozzá. :-)

Fummie

Amennyire jók azok a részek, amikor Aguilart látjuk, annyira nem működik a jelenbéli szál. És az a legnagyobb baj, hogy nem tudom megmondani igazán, miért. Mármint persze, kidolgozatlannak éreztem a karaktereket, bénák voltak a párbeszédek, nulla volt a kémia, de ezek mellett volt valami megfoghatatlan dolog. Néztem a filmet, és tudtam követni, és értettem, de valahogy azt éreztem, hogy ez így mégsem működik, és nem azért, mert nem követte a játékot.
A múltbéli jeleneteknek viszont minden képkockája zseniális. Oké, oké, abban is volt néhány dolog, amire azt mondtam: „hát ez így nem igazán oké…”, de mindent elnézek azért a nagyjából negyed órás jelenetért, amit egy az egyben átemeltek az első játékból. És egészen konkrétan elkezdtem tapsikolni, amikor láttam, hogy az fog jönni, amire egy éve várok, hogy lássam végre.
Kár, hogy Aguilar szála amolyan eszköz, hogy érdekesebbé tegyék a jelent, ami meg nem igazán működik, vagy nem úgy, ahogy azt a készítők akarták. Fordított aránnyal jobb lett volna, a játékban is sokkal jobban szeretek tetőkön ugrálni meg embereket leszúrni, mint a dokival meg az asszisztenssel beszélgetni, legyen akármilyen jó a keretsztori.

Meryl 

Ez a film lehetett volna ezerszer és ezerszer jobb is. Borzasztó, hogy mennyire nem használták ki a lehetőségeket.. Úgy éreztem magam mint amikor valaki fel le kapcsolgatja a villanyt.. Láttunk nagyon szuper és izgalmas részeket és utána meg semmit..
Nem tudom mennyi köze van/volt a játékokhoz, de ez így nagyon kevés volt. Szinte semmi nem lett elmagyarázva csak történtek a dolgok. A múltbéli dolgok azok szuperek voltak.. ott dobogott az ember szíve.. a Jelenben meg .. bár rövidebbek lettek volna ezek a részek.. Semmi értelmük nem volt, mert ami lehetett volna azt nem hozták ki belőle.
Sajnálom, mert szuper lehetett volna.. Viszont a zenéje az király! Sokat fogom hallgatni. :)
Ez egy elcsúszott sima akciófilmnek mondható valami. Ennyi.

dorinasenkar

Hát mit is írjak erről a filmről, nem mondom, hogy rossz volt, de azt se, hogy a kedvencem lett. Igazából, olyan semmilyen érzésem van vele kapcsolatban. Annyival többet ki lehetett volna belőle hozni, és ezáltal jobbat csinálni. Ami miatt hét csillagot kapott tőlem az csakis kizárólag Mr. Fassbendernek és a visszatekintős, orgyilkosos jelenetek miatt történt. Ezek voltak a film legjobb részei, amelyek viszont a jelenben játszódtak nemigazán nyerték el a tetszésemet. Nem voltak kidolgozva a karakterek, maga a történet is hiányos volt, nem volt megindokolva az adott szereplő cselekménye. Hiányzott az ok-okozati öszefüggés számos jelent esetében.
Pedig igen nagy nevek tűntek fel a vásznon, de még ők sem tudtak csodát csinálni. A zenei aláfestés jó volt
Sokkal többet és jobbat vártam. Mr. Fassbender az egyik kedvenc színészem, de még ő sem tudta megmenteni ezt a filmet,

1 hozzászólás
Lex 

(Nem játszottam a játékkal, nem olvastam a könyvet, tehát abszolút laikusként tekintettem meg a filmet.)

Míg az előzetesben nagyon tetszett az Animus ötlete, teljesen lenyűgözött, addig a filmben nem győztem várni Aguilar részeit. Talán az az oka annak, hogy ennyire untam a jelenbeli részeket, hogy több volt belőlük, mint a múltbeliekből. Pedig hát az a látványos, azt mutogatták a trailer-ben is főként (nem véletlen), így hát arra számítottam, hogy a film nagy része majd ott fog játszódni. Sajnálom, hogy nem így történt.

A történet nekem nem nyerte el a tetszésem. A trailer-ből (legalábbis az elsőből) nem derül ki, hogy mit is akarnak Cal-től, és nem tetszett ez az egész Almás ötlet. Nagyon nem erre számítottam, és hatalmas csalódás volt. Az is furcsa volt, hogy 30 év kimaradt, így nem lehet tudni, hogyan lett abból a kis srácból egy halálra ítélt gyilkos (azon kívül, hogy a vérében van).

Engem nagyon zavart az Animus működésének mutogatása is. Állandóan kiszakított a 15. századból, bár elismerem, marha látványos volt. Azért azt viccesnek találtam, mikor egy ponton Aguilarnak bukfenceznie kellett, és direkt gyorsan elkapták az Animusos jelenetet az átfordulás előtt, mert hát hogy is fordult volna át, mikor a derekánál fogva markolja hátulról az a gépezet. Itt látszik a probléma ezzel a szerkentyűvel kapcsolatban. Bár úgy tűnik, nagy szabadságot ad, és a falon is föl tud mászni vele az ember, azért vannak korlátai, amiken viszont el kellett volna gondolkozni, hogy ne legyenek ilyen bakik.

Michael Fassbender alakítása nekem tetszett, nagyon sokoldalú színésznek tartom őt. Viszont Marion Cotillard szerintem borzalmas volt. Nem tudom igazán, hogy miért, de fájdalmas volt nézni az alakítását. És nem kicsit ugyanazt a karaktert láttam benne, mint amit a Batman filmben már bemutatott.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján