Assassin's Creed (2016) 233

Egy forradalmian új technológia segítségével Callum Lynch újraéli egyik őse, a 15. századi Spanyolországban született Aguilar kalandjait. A férfi így érti meg, hogy egy titokzatos, ősi szövetség, az Assasinok rendjének leszármazottja. Hihetetlen tudással és ügyességgel rendelkezik – de csak… [tovább]

angol
magyar

Képek 14

Szereposztás

Michael FassbenderCallum Lynch / Aguilar
Marion CotillardDr. Sophia Rikkin
Jeremy IronsAlan Rikkin
Brendan GleesonJoseph
Brian Gleesonfiatal Joseph
Ariane LabedMaria
James Sobol KellyRaymond atya
Charlotte RamplingEllen Kaye
Michael Kenneth WilliamsMoussa
Denis MenochetMcGowen

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 173


Kiemelt értékelések

agi89 

Én tényleg nagyon egyszerű ember vagyok. Újra rá kellett jöjjek…
Mert hogy nekem ez nagyon bejött!

Leszögezem előre, hogy semmi előéletem nem volt a játékkal. Semmit nem tudva, 0 összehasonlítási alappal ültem be a moziba.

Szóóóval…
Basszus nekem pont az tetszett ami többeknek nem!
Például amikor Cal bent volt az Animusban és ugye Aguilar bőrébe bújtunk, de közben bevágták a „valóságot”. Az nekem aaannyira tetszett. *-*

Imádom Fassyt, a top férfi színészeim egyike. Most is nagyon tetszett az alakítása. Ahogy két külön személyiség eggyé vált… Wooow. Képtelen voltam lekattani a szemeiről, azokkal is annyi mindent kifejezett az egész film alatt.

A film zenéje fantasztikus. Imádtam.
És lehet hogy megvan az alfája, hogy miért is tetszett! Ha xar a zene akkor részemről elég sokszor felejtős egy film, de ha a zene már-már tökéletes akkor minden rendben. :)

Lehet látnom kellene jobban a hibáit, de nem megy. Szimplán csak élveztem az egészet és nem bántam meg, hogy moziban láthattam. (2D)

És hogy öcsém (13) véleményét is leírjam:
„Nekem ez tetszett. Nem értem, hogy miért húzták le ennyire.”
Onnan is tudom, hogy tetszett neki, mert majd fél órát még kérdezgetett utána. Meg még haza érve Anyunak is mesélt. Nem szokott. :D

1 hozzászólás
Charityy 

Nem volt ez olyan rossz szerintem, kivéve a végét. Az olyan semmilyen volt. Egyébként nem volt a legpörgösebb, de a sztori szerintem nagyon jó.

Sixa

Nem volt ez olyan rossz, mint amennyire lehúzták.
Sose értettem, hogy ha egy könyvet, játékot, de bármit megfilmesítenek, akkor miért vár mindenki pontos másolatot? Meg kellene érteni, hogy nem minden valósítható meg ugyan úgy.
De ha az alapot nézzük? Ugyan az! PIPA! Vannak templomosok, akik az almát kutatják, vannak az assassin-ok, akik meg azt akarják, hogy rejtve maradjon. Az Abstergo egy assassin leszármazottat próbál felhasználni. Könyörgöm ez egy az egyben az első játék :D
Az, hogy más volt az Animus?? Biztos baromi élvezetes lett volna, hogy ha azon a karon lévő ugrabugrálás helyett azt néztük volna, hogy Cal ott fekszik mozdulatlanul :D
Nem mondom, hogy hibátlan, de nem is kell ennyire lehúzni.
Jó volt!

8 hozzászólás
NaNa_88 

Szerintem nem volt ez olyan rossz, mint amennyire savazzák. Bár elájulva én sem voltam tőle. Mondhatni laikus szemmel ültem le elé, nagy mélységeiben nem ismerem a sztorit. A vége elég lapos lett. Azt nagyon bántam. A többi úgy egye fene, elvoltam vele. Nem aludtam el rajta, pedig épp nagyon beütött a kaja kóma. :D

8 hozzászólás
krlany 

Nagyon vártam…
A parkour-os részek szenzációsak; peregnek, izgalmasak, dinamikusak és nem utolsó sorban látványosak.
A sztori sántabéka. Egy csomó minden kimaradt, dolgok csak úgy lógnak a levegőben.
Az 500 évvel ezelőtti történések jól felépítettek, kitaláltak, néztem még volna… a jelen viszont béna, klisés és összecsapott, ettől a film eklektik lett, ami viszont nem szolgálja a javát, sőt…
A film szerkezete sem az igazi. Kellett volna még egy kicsit dolgozni rajta, és a hangulata is úgy ingadozik, mint ahogy a szerkezete billeg.
Az Animus-t is jobban kitalálhatták volna, mert a „lélek” ne legyen már robot, legalábbis szerintem. A 80-as évekbeli rész meg tiszta alkonyattól pirkadatig utánérzés…
Jobban örültem volna egy végig kosztümös filmnek pár perces keretben letudva a jelent, mert abban tényleg jók voltak… így viszont nem maradt más nekem, mint várni a második részt, és reménykedni, hogy kinövi a gyerekbetegségeit…
Addig meg: https://www.youtube.com/watch…

13 hozzászólás
luthienlovemagic

A múltbeli akciójelenetek jók voltak, de a többi… inkább hagyjuk… A színészek legalább élvezhették volna a munkájukat, de azt se tudták sajnos egész idő alatt, hogy melyik univerzumban vannak éppen. Kár. Jó is lehetett volna… :(

5 hozzászólás
LoneWolf 

Eléggé elrettentően hatott a rengeteg negatív kritika, amit olvastam, mégis úgy éreztem, hogy adok neki egy esélyt… sajnos kár volt. Még sosem aludtam el filmen, de ezen kis híján majdnem megtörtént. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen jó sztorit ilyen unalmasan is el lehet mesélni, de úgy tűnik, a készítők sikeresen rámcáfoltak. Elképesztően vontatott lett és teljesen elmaradt a hűha faktor, amit úgy tűnik a videójáték adaptációktól továbbra is hiába várok. Míg a jelenben játszódó jelenetek teljesen unalmasak, addig az Animus-ban (Magát a gépet mondjuk szépen kidolgozták.) játszódó harcokat is legfeljebb átlagosnak mondanám. Miért adtam rá mégis 5 csillagot? Sajnos azért, mivel az alapja rendben van, csupán a kivitelezés lett kontár munka, illetve Fassbender játékára sem lehet panaszunk. Talán a végefelé, spoiler kicsit fölkaptam a fejem, remélve egy lezárást, ami legalább feledteti velem az utóbbi másfél órát, de a stúdió volt oly vakmerő, hogy teljesen nyitva hagyja az egészet és ezáltal önmagában szinte teljesen értéktelenné téve ezt az amúgyis több sebből vérző alkotást. Most komolyan azt hitték, valakit érdekelne egy folytatás? Ha igen, akkor közölnöm kell: Az én esetemben nagyot tévedtek.

csartak 

Tényleg olyan semmilyen volt, hamar felejtős. Kár érte, mert sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle… A játékok sokkal látványosabbak és izgalmasabbak mint ez.

Törpilla 

Nekem ez nagyon tetszett. A trükkök annyira jók voltak csak néztem és annyira, de annyira tetszett. Izgalmas volt és pörgős, látványos, az akció jelenetek nagyon ütősek lettek. A színészek is jók voltak, főleg Michael Fassbender Imádtam a karakterét. A zene is nagyon jó lett hozzá. :-)

Lex 

(Nem játszottam a játékkal, nem olvastam a könyvet, tehát abszolút laikusként tekintettem meg a filmet.)

Míg az előzetesben nagyon tetszett az Animus ötlete, teljesen lenyűgözött, addig a filmben nem győztem várni Aguilar részeit. Talán az az oka annak, hogy ennyire untam a jelenbeli részeket, hogy több volt belőlük, mint a múltbeliekből. Pedig hát az a látványos, azt mutogatták a trailer-ben is főként (nem véletlen), így hát arra számítottam, hogy a film nagy része majd ott fog játszódni. Sajnálom, hogy nem így történt.

A történet nekem nem nyerte el a tetszésem. A trailer-ből (legalábbis az elsőből) nem derül ki, hogy mit is akarnak Cal-től, és nem tetszett ez az egész Almás ötlet. Nagyon nem erre számítottam, és hatalmas csalódás volt. Az is furcsa volt, hogy 30 év kimaradt, így nem lehet tudni, hogyan lett abból a kis srácból egy halálra ítélt gyilkos (azon kívül, hogy a vérében van).

Engem nagyon zavart az Animus működésének mutogatása is. Állandóan kiszakított a 15. századból, bár elismerem, marha látványos volt. Azért azt viccesnek találtam, mikor egy ponton Aguilarnak bukfenceznie kellett, és direkt gyorsan elkapták az Animusos jelenetet az átfordulás előtt, mert hát hogy is fordult volna át, mikor a derekánál fogva markolja hátulról az a gépezet. Itt látszik a probléma ezzel a szerkentyűvel kapcsolatban. Bár úgy tűnik, nagy szabadságot ad, és a falon is föl tud mászni vele az ember, azért vannak korlátai, amiken viszont el kellett volna gondolkozni, hogy ne legyenek ilyen bakik.

Michael Fassbender alakítása nekem tetszett, nagyon sokoldalú színésznek tartom őt. Viszont Marion Cotillard szerintem borzalmas volt. Nem tudom igazán, hogy miért, de fájdalmas volt nézni az alakítását. És nem kicsit ugyanazt a karaktert láttam benne, mint amit a Batman filmben már bemutatott.


Népszerű idézetek

BookOwl 

Where other men blindly follow the truth, remember, nothing is true. Where other men are limited by their morality or law, remember, everything is permitted. We work in the darkness to serve the light. We are assassins.

BookOwl 

Callum Lynch: These are the sacred tenets of our brotherhood: to stay your blade from the flesh of the innocent, to hide in the plain sight, and above all else, never to compromise the brotherhood.

BookOwl 

Maria: Our own lives mean nothing. What matters is what we leave behind.

BookOwl 

Aguilar: Sultan Muhammad is weak. He'll surrender the Apple and betray the Creed for the prince's life. He loves his son.
Maria: Love makes us weak.

scheszti

Meg akar gyógyítani engem. De magát ki fogja?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján