Ártatlanságra ítélve (1990) 27

Presumed Innocent
127' · amerikai · dráma, thriller

Caroline Polhemust, az ambíciózus, fiatal ügyésznőt brutális kegyetlenséggel meggyilkolják. Minden jel szerint kéjgyilkosság történt, a gyanú a mindaddig feddhetetlen hírben álló államügyész-helyettesre, Rusty Sabich-re terelődik. A nős férfi – több más kollégájában hasonlóan – valóban viszonyt… [tovább]

angol

Szereposztás

Harrison FordRozat 'Rusty' Sabich
Brian DennehyRaymond Horgan
Raul JuliaAlejandro 'Sandy' Stern
Bonnie BedeliaBarbara Sabich
Greta ScacchiCarolyn Polhemus
Paul WinfieldLarren Lyttle bíró
John SpencerLipranzer nyomozó
Joe GrifasiTommy Molto
Tom MardirosianNico Della Guardia
Anna Maria HorsfordEugenia

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 15


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Ez a film abban az időszakban készült, amikor még menő volt ha a szereplők indokolatlanul trágárok voltak, ugyanakkor már kezdtek ráébredni a készítők arra, hogy egy sima akciófilm nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy lázba hozza a nézőket. Nem mondom, hogy izgalmamban lerágtam a körmöm, de nem jöttem rá a film végéig, hogy ki a tettes, csak tippjeim voltak. Nem unatkoztam, pedig elég hosszú film volt. Ja, és szerepel benne Raul Julia, kell ennél több?

Ascyra 

Szintén a családi Harrison Fordos délutánok egyik aratása volt nekem ez a film. Fiatalon iszonyúan lázba hozott, nem csak az erotikus vonal miatt, de annyira mélyen nyomasztónak és komolynak éreztem akkor, hogy meg is maradt bennem, olyannyira, hogy bármikor újranézném. Remek alakítások is vannak filmben, meglepő módon nem az a fajta (ebben az időkszakban sok ilyen készült) amerikai mozi, amiben nagyon gáz a sztori és sallangokkal próbálják betömködni a lyukakat. Izgalmas, bár kissé lassú, finom folyású film, a megoldás szerintem elég egyedi, és Harrison Ford is nagyot játszik, Bonnie Bedelia meg egyszerűen zseniális benne. Ajánlom, remek kis thriller!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján