Amerikai botrány (2013) 158

American Hustle
137' · amerikai, angol · dráma, krimi 16

6 díj · 21 jelölés

Irving (Christian Bale) zseni. De sajnos a hazugság mestere, az átverés bajnoka, a történelem egyik legsikeresebb szélhámosa. Annyira, hogy olyasmi sikerült neki, ami sok, nála komolyabbnak és fontosabbnak tűnő embernek sem: beleírta magát az Egyesült Államok történetébe. Ő valamint bűn- és… [tovább]

magyar
angol

Képek 17

Szereposztás

Christian BaleIrving Rosenfeld
Bradley CooperRichie
Jennifer LawrenceRosalyn Rosenfeld
Amy AdamsSydney Prosser
Jeremy RennerCarmine Polito
Robert De NiroVictor Tellegio
Louis C. K.Stoddard Thorsen
Jack HustonPete Musane
Michael PeñaAbdullah Sejk / Paco Hernandez
Shea WhighamCarl Elway

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 151


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nem volt olyan rossz, de annyira jó sem, olyan közepes, igazából voltak helyek ahol nagyon unatkoztam, főleg a közepe fele. Az eleje és a vége jó volt, az még tettszett is, aztán a középén semmi sem volt, csak unalmas, nem történt semmi, a szereplők is mintha unták volna.
De a legjobb a filmben a szereplők, imádom Christian Bale-t és Bradley Coppert, mindkettő nagyon jól hozta a formáját. De úgy szint nagyon jó volt Jennifer Lawrence és Amy Adams is! :D
És aki meglepődtem hogy milyen jó volt az Jeremy Renner!
Nem rémes a film, de valahogy nem az én műfajom!

KyKy

Én próbáltam nem bealudni rajta, próbáltam nagyon koncentrálni, hogy tetsszen, de ah… Nem sikerült. Nem véletlen volt már évek óta a várólistámon, szerintem valahol mélyen mindig is sejtettem, hogy nem fogom szeretni ezt a filmet, hiába a parádés színészgárda; még ők sem tudtak lekötni. Nem tudtam végignézni, miután a felénél kb. bealudtam, és magamhoz tértem, és nagyjából úgy éreztem, nem történt semmi, ha pedig mégis, rájöttem, hogy vissza kéne pörgetni, de ahhoz meg aztán annyi kedvem sem volt, így inkább kinyomtam valahol a háromnegyede után és gondoltam magamban, hogy sajnos megint többet vártam valamitől, ami díjakat nyert, pedig tudhatnám, hogy azok nekem úgysem tetszenek. Ettől függetlenül a színészek jól alakítottak, sajnáltam, hogy szinkronnal „néztem”, mert eredeti hanggal talán élvezhetőbb lett volna, de a cselekmény számomra akkor is lassú és vontatott volt.

dorinasenkar

Amennyire vártam ezt a filmet, akkorát csalódtam benne. Hiába a kiváló színészek…nem tudták megmenteni. Abszolút egyszer nézhető, és még az is sok. Tipikusan az a film aminek az előzetese többet ad, mint maga a mozi. Ami valamelyest megmentette számomra azok a kosztümök és a zenék voltak. A történet unalmas, vontatott….sokkal jobbat is lehetett volna ebből csinálni, már csak a film témáját tekintve is.

Emilie

Csalódtam David O. Russelben.. Összehoz egy ilyen gárdát, aztán nesze semmi, fogd meg jól! történetet csinál velük. A Napos oldal után ez hatalmas mélyrepülés.

Kontra_Judit 

Elég botrányos egy film volt, nagyon untam…ráadásul nagyon hosszú volt. Tele hazugsággal, káromkodással, korrupcióval. A sok ismert név nem lendített nagyot a történeten. Amy Adams vitte az elején az egész filmet, később átvette Bradley Cooper, de megőrültem a göndör hajától, viszont a szakáll remekül áll neki :)
Christian Bale nagyon rossz arc volt, a felesége, Jennifer Lawrence remekül játszotta a „hülye” feleséget. Szuper zenék voltak benne, imádtam! Már azért érdemes megnézni :)

Fummie

Ennek a filmnek nem ártott volna egy forgatókönyv, mert ez így botrányosan rossz.

annagramma 

Közepes minőségű Scorsese-ripoff. A fényképezésen kívül nincs benne semmi egyedi. (Idővel azt is megunja a néző.)
– na jó, sok helyről merít, görbetükör a cselekménytől az egyes jelenetekig, de engem csak untatott mindez. Igen, ez a film unalmas.

1 hozzászólás
Anna1999Gitta 

Kár,hogy csak most találtam rá erre a filmre. Lehet kellett nekem ez a Christian Bale adag ;)
Fantasztikus alakítást nyújtott benne Amy Adams, Jennifer Lawrence és Christian Bale is. Egyszerűen imádtam a filmet. A stílus a hangulat nagyon megfogott.
Egyetlen hibája, hogy túl hosszú a játékideje.

Törpillaa 

Csalódtam ebben a filmben többször is elaludtam rajta. Mást vártam volna Jennifer Lawrencetől nem tetszett, hogy annyira hisztis és folyton csak sír ha nem úgy van ahogy szeretné, hogy legyen. Egyszer nézhetős film.

Márta_Péterffy 

Újranézés.
Nagyon szeretem ezt a filmet! Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jeremy Renner-fantasztikusak!


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

Irving: Olyan érzés volt, mint amikor éjjel-nappal egyvalakivel akarsz lenni. Mintha ti ketten megértenétek valamit, amit senki más nem ért. A legszívesebben mindent elmondtam volna magamról. Ilyet még senkivel sem éreztem soha életemben. Mintha végre tényleg önmagam lehetnék, szégyenkezés nélkül, zavar nélkül.

Kontra_Judit 

Irving: Ahogy én látom, mindenki átveri a másikat, hogy megkapja, amit akar. Magunkat is átverjük. Meggyőzzük magunkat, erről-arról, magunkra sózunk olyan holmikat, amikre talán nincs is szükségünk.

Kontra_Judit 

Irving: Így vagy úgy, bepalizzuk önmagunkat, csakhogy kibírjuk az életet.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján