Álomháború (2011) 312

Sucker Punch
110' · amerikai, kanadai · akció, kaland, fantasy 16 !

Egy lányt megfosztanak a szabadságától. Babydoll azonban nem adja fel. Mindenre hajlandó, hogy kikerüljön az elmegyógyintézet rácsai mögül, és meggyőzi négy társát, hogy szökjenek együtt. A szabad szájú Rocket, a ravasz Blondie, a hűséges Amber és a magának való Sweet Pea egyesült erővel lázad… [tovább]

magyar

Képek 26

Szereposztás

Emily BrowningBabydoll
Abbie CornishSweet Pea
Jena MaloneRocket
Vanessa HudgensBlondie
Jamie ChungAmber
Carla GuginoMadam Gorski
Oscar IsaacBlue Jones
Jon HammHigh Roller / Doctor
Scott GlennWise Man
Gerard PlunkettStepfather

További szereplők

Kedvencelte 40

Várólistára tette 110


Kiemelt értékelések

Littlegirl 

Hát oké…Nekem ez nem jött be. A karaktereket egyáltalán nem bírtam. Maga a látvány világ nagyon szép volt, de a többi nem nagyon érdekelt.

Törpillaa 

Hát nekem ez nagyon nem jött be. Egyszerűen annyira nem vágom a sztorit, meg a történet egyébként sem jön be, és egyik szereplő sem… Úgy tűnik ez nem nekem való film.

Nihilchan 

Nem igazán tudom hova tenni ezt a filmet. Az álom-valóság koncepció, a látvány és a zene tetszett, de maga a film nagyon nem. Egyszerűen túl sok volt és a szereplőket sem kedveltem. Sajnálom, mert az elgondolást nagyon érdekesnek találtam, de a megvalósítás mégsem lett az igazi.

grgrnt 

Az első és az utolsó 5 percből csinálhattak volna egy remek rövidfilmet. De számomra elveszett az egész mondanivalója valahol a videojáték szereplőnek öltözött tizenéves ribancok és a náci zombik között.

mandu 

Szerintem ez egy jó film és még mindig nem értem, hogy miért fikázzák olyan sokan. ._. Már vagy százszor láttam, de képtelen vagyok megunni. A színészek, a soundtrack, a történet, ahogy a valóság és a képzelet keveredik egymással, a képi világ, minden olyan szuperül össze van rakva!
Emlékszem, hogy mikor először néztem, teljesen belezúgtam a főszereplő lányba. Úgy irigyeltem a fehér bőrét. :’3 De most meg természetesen az ázsiai csaj lett a plátói szerelmem. ><
Ha valaki szereti a fantasykat és az akciófilmeket, az mindenképpen szánjon erre a műre az idejéből – szerintem megéri. ^^

lilla_csanyi

Teljesen objektíven nézve ez a film nem egy túl jó alkotás. A történet FURA, a csajok kimerítik a „szexista női ábrázolás” fogalmát, a karakterek nem túl mélyek…Ami miatt mégis imádom, az az, mert a lányok elmegyógyintézetben – gyönyörű látvány – nagyon jól eltalált zene – teljesen nonszensz „álomvilág” kombó levett a lábamról. A moziból kijőve szűknek éreztem a valóságot. XD

2 hozzászólás
Nevra

Ez az 5 csillag is csak Carla Gugino miatt.( ja meg miatta néztem meg. Magamtól nem ment volna.)
Jobban meglehetett volna csinálni ezt a filmet. A zenék jók voltak. Ja meg a sárkány.

Fummie

Annyira jó film lehetett volna, kár, hogy így elb…ták.

5 hozzászólás
christine

Mondhat bárki bármit, nekem ez a film nagyon bejött, már akkor is elvarázsolt, amikor a tévében láttam. A világ, a látvány, az elmegyógyintézet berendezése kellőképp megteszi a hatását az emberen, a szereplőket pedig szerintem pont annyira ismerjük meg, amennyire kellett, bár szerintem Babydollon még lehetett volna csiszolni. Többszörnézős, újranézős film, sosem fogom megunni.

Marcsi 

pfff…. ennyi
A férjem imádja, vajon miért? o.O…

15 hozzászólás

Népszerű idézetek

Doda

És végül az utolsó kérdés: Ki lesz a történet főhőse? Ki húzza el a függönyt? Ki irányítja a tánclépéseinket? Ki kerget az őrületbe? Ki ostoroz és adja ránk a győzelmi koronát, ha túléljük a lehetetlent? Ki ő? Ki teszi mindezt velünk? Ki segít, hogy életünkkel tisztelegjünk a szeretet előtt? Ki küld ránk szörnyeket, azt énekelve, hogy sose halunk meg? Ki tanít meg rá mi a valódi és mi a nevetséges hazugság? Ki dönti el, hogy miért élünk és miért halunk meg? Ki láncol le minket? És ki őrzi szabadságunk kulcsát?… Mi magunk. Megvan minden fegyvered a harchoz. Hát küzdj!

Doda

Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

virrasztó

It's every one of us who holds the power over the worlds we create.


Hasonló filmek címkék alapján