A lány a vonaton (2016) 353

The Girl on the Train
112' · amerikai · dráma, thriller 16

0 díj · 2 jelölés

Rachel egy vonaton utazik New York felé. Kinézve az ablakon a „tökéletes” párt látja, Scottot és Megant. De egy nap szörnyűség történik, és Rachel a kettejüket övező drámába csöppen.

angol

Képek 13

Szereposztás

Emily BluntRachel Watson
Haley BennettMegan
Rebecca FergusonAnna
Luke EvansScott
Justin TherouxTom
Lisa KudrowMartha
Édgar RamírezDr. Kamal Abdic
Laura PreponCathy
Allison JanneyRiley nyomozó
Darren GoldsteinÖltönyös férfi
Hirdetés

Kedvencelte 11

Várólistára tette 241


Kiemelt értékelések

max 

A film kicsit letért a vasúti sínekről.
Az elején nehezen állt össze a kép, pedig én nem is voltam alkohol hatása alatt.
De végül Rachel-nek sikerült felidéznie az emlékeit, így tisztázódott a történet.
Szerintem ez egy 10/6.

Sydney 

Jó kis film volt, tetszett mindkettőnknek. Mondjuk a „fordulatra”, vagy legalábbis a spoiler, Emily Blunt nagyon tetszett. Luke Evans-t mindig jó nézni :D
Azért voltak a filmben olyan részek, amelyeket mondjuk 16+ hetes terhesen inkább kihagytam volna…
Azon pedig különösen jót szórakoztam, hogy Lisa Kudrow-nak (magyar hangja szerencsére Nyírő Bea volt – Phoebe) ki kellett mondania, hogy „Rachel” :D

Lunemorte 

Majd két órás nyomasztódás és szenvedés, befordulás és melankólia…Így tudnám jellemezni ezt a filmet. A főszereplőnek meg kell küzdenie saját magával és a külvilággal.
Mit tennél, ha mindenki őrültnek nézne? Ha nem számítana az, amit mondasz vagy érzel?
Mire képes az alkohol? Szerintem egyszer mindenképp érdemes ezt megnézni.

Törpillaa 

Nagyon sokáig tartott míg rávettem magam, hogy megnézzem ezt a filmet. Úgy, hogy még nem is olvastam, pedig akartam csak, hát nem vitt rá a lélek. Annyira nyomasztó, fullasztó, melankolikus mélabús az egész film. Már az első 10 perc után azt vártam már, hogy legyen már vége, vagy történjen valami izgalom, valami cselekvés, de hiába vártam. Nekem nagy csalódást okozott a film. Rachelt már az elején utáltam. Őszintén Luke Evans-on kívül egy szereplő sem hagyott mély nyomott bennem. Egyszerűen förtelmes. Annyira untam az egészet, a fele filmnél, már azt sem tudtam aludjak-e, vagy nézzem. Ez annyira nyomasztó, nem hinném, hogy a közeljövőben bármikor is újranézném. Nekem ebből ennyi elég volt.

4 hozzászólás
Kikiriki

Rosszabbra számítottam így a könyv elolvasása után :D

Little_Monster 

Kellemetlen volt ezt a filmet nézni. A könyv lekötött, nyomasztott, megvolt a kellemesen sötét hangulata. Árnyaltak voltak benne a szereplők, lehetett indítékot találni, volt a tetteik mögött mozgatórugó, volt egy ív, ami alapján a történet kibomlott. Ezt az ívet (a fejezetekre bontott, mozaikos történetet) próbálta a film is követni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Az árnyalt karakterekből lecsupaszított, egydimenziós szereplők maradtak, mindegyikük egy jelzővel illethető, és ehhez tartják is magukat a film végéig. Egy idő után már kínos volt nézni a farkukkal gondolkodó véglényekké redukált férfiakat, és a minden helyzetben alárendelt, kiszolgáltatott, síró nőket. Emily Blunt szép nő, mindig is kedveltem, de ebben a filmben mást sem csinált, csak sírt. Minden el van mondva, megtudjuk a miérteket is, de ettől még a film sajnos kicsit sem lesz hihető, érdekes vagy izgalmas. A legnagyobb élmény a film alatt akkor ért, mikor Lisa Kudrow megjelent, majd kiderült, hogy a karakterét Monicának hívják, és egyetlen interakciója egy Rachel nevű szereplővel van. Rögtön el is kezdtem gondolkozni, hogy milyen nosztalgikus lehet újra Rachelezni kamerák előtt, ez adott öt perc kiszakadást a filmből, ami nagy megkönnyebbülés volt. Nagy kár érte, mert a női főszereplők középpontba állításával ez egy erős dráma is lehetett volna, így csak egy rossz élmény, amit gyorsan el fogok felejteni.

2 hozzászólás
lipotdorka 

Vegyes érzelmekkel távoztam a moziból tegnap. Féltem tőle, ugyanakkor titkon reméltem, hogy egy tavalyelőtti Holtodiglannal találkozom. Ez nem teljes mértékben sikerült.
Elsősorban, aki nem olvasta a könyvet, annak nem valószínű, hogy tetszeni fog (Legalábbis ezt tudtam kivenni a mögöttem ülő tizenévesek beszélgetéséből a film után), de aki olvasta, annak sem biztos. Példának okáért itt vagyok én, aki olvasta és valószínűleg ezért éreztem néha unalmasnak, viszont nem százszázalékosan, de elégedett vagyok a filmmel.
A történet adott, végy három nőt, akiknek eléggé eltérő életük van. Ott van Rachel, aki végtelenül boldogtalan, már az ivásba menekül. (Megjegyzem, ő volt a legjobb és a legrosszabb karakter mint filmben, mind a könyvben.) Van nekünk egy Megan-ünk, aki a múltbéli démonjaival küzd, és ez miatt nem képes a megnyugvásra, megállapodásra, és adott egy Anna-nk, akinek mindene megvan, legalábbis szerinte. Szerető férj, gyerek ami Rachelnek nem adatott meg.
A szereplőválogatás fantasztikus, Emily Bluntra azért kíváncsi voltam, mit is tud kihozni, de úgy érzem kiadta a maximumot magából és a karakterből is. A többi női és férfi szerepek is a helyükre kerültek.
Ami erős pont még, hogy nagyon szépen lett felvéve az egész. Iszonyatosan jól néz ki. Pont úgy, ahogy azt a könyvben el tudtad képzelni.
Volt néhány logikai pont, amit nem értem miért lett átírva, pl Angliából miért volt fontos, hogy Amerikába költözzön a film, vagy éppen a legutolsó jelenet. Mindegy, lényeg a lényeg, adaptációként nagyjából megállja a helyét, önálló filmként viszont kérdéses, ki nem fogja kikapcsolni.

2 hozzászólás
Pandalány

Nincs ezzel a filmmel annyi gond,mint amit sokan írnak, mondanak róla. Először el kell olvasni a könyvet és utána megnézni. Nekem így ez egy érdekes film volt. Vannak persze hibái, de nem vállalhatatlan alkotás lett szerintem. A könyvben jobban ki lett domborítva a végkifejlet, részletesebb volt természetesen és ezt vártam, hogy több legyen a magyarázat a végén. Ezen kívül annyi „hibát” vettem észre, hogy már az elején elég egyértelművé tették, hogy ki lesz a hunyó a történetben. A könyvben nem volt ennyire az.
Összességében nekem tetszett. de az tény, hogy nagyon nyomasztó, sötét hangulatú film, akármikor nem lehet nekiállni.

LoneWolf

Eleinte egy párba állítottam volna ezt a filmet a Holtodiglannal, aztán ahogy 'haladt' a cselekmény, rájöttem, hogy közel sincsenek egy szinten. A Ben Affleck filmmel ellentétben itt jóval egyszerűbb volt a sztori, csupán fölöslegesen túl lett nyújtva, miközben elkeseredett igyekezett bizonytalanságban tartani a nézőt… sikertelenül. Ezt az itt 2 órán át húzott és vont ügyet egy helyszínelők epizódban 40 perc alatt kivégeznek, így végeredményben időpazarlásnak éreztem a filmet. A csillagot csupán azért kapja, mivel még így is egy jobb darab az elmúlt évek silány felhozatalában és a színészek is remekül játszották a rájuk osztott szerepeket.

csartak

Lény lány a vonaton…
A könyvet olvastam tavaly, de elég jól elfelejtettem, arra emlékeztem, hogy egyfolytában piálnak benne. Emily Blunt egész jól hozza a lepusztult piás figurát, piros arc, cserepes száj, állandóan elkent smink.
Igazából semmilyen elvárásom nem volt ezzel a filmmel kapcsolatban, így szerintem, amit lehetett kihozták belőle. Korrekt egyszer nézős film. Mondjuk kicsit hosszú volt, két részletben bírtam megnézni, az első óra elég vonatott volt, kis híján nem is folytattam.


Népszerű idézetek

Londonna 

A férjem számtalanszor mondta, hogy túl élénk a képzelőerőm. Nem tehetek róla. Ha vonaton ülsz, nem próbálod meg néha te is elképzelni azoknak az életét, akik a sínek mellett élnek? Az életeket, amiket sosem éltél? Én úgy szeretném látni…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján