A kelletlen útitárs (2014) 28

The Homesman
122' · francia, amerikai · dráma, western

1854-ben járunk, Nebraskában. Mary Bee 31 éves és magányos életet él egy istenfélő határmenti kisvárosban. Egyházának tagjai most kijelölik őt, hogy kísérjen keletre három zavarodott nőszemélyt. Útközben Mary megmenti Briggs, a katonaszökevény életét, aki 300 dollárért vállalja, hogy kísérőjükké… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Tommy Lee JonesGeorge Briggs
Hilary SwankMary Bee Cuddy
Sonja RichterGro Svendsen
John LithgowReverend Dowd
Miranda OttoTheoline Belknapp
William FichtnerVester Belknap
Meryl StreepAltha Carter
Grace GummerArabella Sours
Jo Harvey AllenMrs. Polhemus
Barry CorbinBuster Shaver

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

lipotdorka 

Érdekes film. Nagyon lekötött, nagyjából minden perce a képernyő elé szegezett. Helyenként rendkívül nyers, helyenként (nekem legalábbis) mosolyt csal az arcunkra.
Nagyon tetszett a fő- és mellékszereplők alakítása, valamint Tommy Lee Jones nem csak a kamera előtt, de mögötte is remekül tevékenykedett. Le a kalappal. Swank pedig tökéletesen játssza a komor, istenfélő, mégis sebezhető, szeretetre vágyó Mary Bee-t. Nem véletlenül van már két Oscar szobrocskája a színésznőnek. Itt is megcsillogtatja a tudását.
A hangulata már-már tökéletes. Minden percét élveztem. A zenét és az operatőri munkát nem szeretném az egekbe magasztalni, pedig igencsak oda valók.
Nem egy egyszerű mű, és nem is mindenkinek való.

Lunemorte 

Ráfestek pár billentyűt egy takaróra, a sivatag közepén kiterítem és zongorázok rajta egy kicsit. Talán még éneklek is, ha már csúnya vagyok. Jöjjenek hát az indiánok!

Sister 

A bátyám ajánlotta ezt a filmet, főleg a főszereplő és egyben rendező, Tommy Lee Jones alakítása miatt. Tény és való, hogy nagyon jól hozta a mogorva zsivány szerepét, de Hilary Swank-nek sem kell elbújnia mögötte. Sajnáltam ezt az erős, kissé parancsolgató nőt, aki valójában, a lelke mélyén, tele volt kétségekkel, elfojtott vágyakkal és szeretettel. A film elején levő éneke nagyon szép volt, olyan emelkedett jelenet vált belőle.

Maga a film lassú, nyomasztó, tele szenvedéssel, szomorúsággal, de a végén mégis halványan megcsillan a remény. Amit mindenképp ki kell még emelnem, az a zene és a fényképezés. Fantasztikusan megragadták a táj kietlenségét, a zene pedig tökéletes keretet adott a filmnek. Nem lesz a kedvencem, valószínűleg nem is fogom újranézni, de mindenképp elgondolkodtatott.

desertangelable 

Régóta szemeztem már ezzel a filmmel, elsősorban a plakátja miatt, Hilary Swank arca annyira kifejező rajta, hogy a szívem szakad bele. spoiler
Annak ellenére, hogy nem vagyok száz százalékig biztos benne, hogy tudom mit is akart mondani ez a film, engem megfogott. Mélységesen sajnáltam benne Mary Bee-t és el sem tudom mondani, hogy mit éreztem, amikor spoiler
A film egy határozott, ugyanakkor borzasztóan társra vágyó nőt mutat be nekünk, aki amellett, hogy mindent el tud végezni a saját háza körül, még arra is szorít időt, hogy megvendégelje az arra járó embereket és segítsen másoknak. A jósága ellenére egyedül van, mert nincs férfi, akinek kellene ez a határozott és karakteres arcú nő.
Egyik nap ő húzza a rövidebbet, így neki kell elszállítania három megzavarodott asszonyt egy másik faluba, ahol segíteni tudnak majd rajtuk. Útja során egy csavargó lesz a segítségére, de itt a történetnek még nincs vége.
Annak ellenére, hogy nem szándékozom újranézni ezt a művet, szerintem nem fogom tudni egyhamar elfelejteni. Mary Bee karaktere nagyon jól kidolgozott és a három „bolond” nőt játszó színésznő és jól hozza a szerepét, pedig ők csak mellékszereplői a történetnek. Ha már itt tartunk, egy kicsit többet is megtudhattunk volna róluk.
(Ebben a filmben kifejezetten tetszett Grace Gummer alakítása.)

Emerson 

Nagyon nyomott hangulatom lett utána (és nem sikerült eldöntenem, hogy most ez volt a cél, vagy csak szimplán egy nyomasztó filmet akartak a néző képébe tolni, aztán mindenki eméssze meg úgy, ahogy tudja). Szeretem a road movie-kat. Na ez nem az volt. Persze nem is számítottam arra, de hogy ennyire… eh. Hangulat kell hozzá, hogy az ember elbírja az ilyen fokú komorságot. Én most kicsit ideggyenge voltam hozzá, így alig vártam, hogy végetérjen az út.

darkfenriz

Különös alakokat terel össze a nebraskai szél Loupe-ban. Céltalan, megállapodásra vágyó vagy épp felbomló életek, sorsok zötykölődnek Iowa felé. Nem túl pörgős, de sokat mondó és tragikus történet ez. Tommy Lee Jones egész jó rendezőnek is!

Dexter79 

Azt hittem egy érdekes film lesz, de szenvedés volt. Az alaptörténet nem lett volna rossz, de a körítés, a végkifejlet rossz volt. Számomra nem jutott sehova a történet és unalmas is volt.
Unalmas utazás egy kietlen vidéken.

Myachi

Valahogy többet vártam ettől a filmtől, már csak a nevek miatt is. Kicsit csalódott is vagyok a vége miatt is. Túlzottan elnyújtott, szinte eseménytelen a film.Egyszer nézhető, de ennyi.
Tetszett viszont a színészek alakítása, talán ettől nézhető.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján