Gyorsabb a halálnál (1995) 137

The Quick and the Dead
107' · japán, amerikai · akció, dráma, romantikus, thriller, western 16 !

Tizenegy harangütés és egy halálos lövés. Egy vadnyugati kisvárosban így jelzik a delet. A városka ura, a könyörtelen John Herod seriff vezette be ezt a szokást. A coltpárbajok pedig csak egyféleképpen végződhetnek, miután a seriff még sohasem hibázott. Senkinek nincs esélye, hogy szembeszálljon… [tovább]

angol
angol

Képek 9

Szereposztás

Sharon StoneEllen
Gene HackmanJohn Herod
Leonardo DiCaprioFee Herod, a 'Kölyök'
Russell CroweCort
Gary Sinisea marsall
Lance HenriksenAce Hanlon
Tobin BellDog Kelly
Roberts BlossomWallace doki
Kevin ConwayEugene Dred
Keith DavidCantrell őrmester

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Aki igazi, jó westernt akar látni, az kerülje! Mindenkinek (rendező, színészek) van jobb filmje ennél.

Alvarando 

Sharon Stone westernhősként is elbűvölő, remekül játssza a bosszúszomjas nőt, aki a Gene Hackman alakította szadista állatot akarja megölni, akinek szintén kiváló az alakítása. A film pedig egy igazi sztárparádé.

DianaRL

Előre leszögezem: a western nem igazán az én műfajom. Talán csak én fogtam ki rossz filmeket, nem tudom, de sosem tudott megfogni néhány látványos kameraállás és feszült(nek szánt) pisztolypárbaj, ha közben a háttérben húzódó történet egyszerű, mint a bot.
Nos, ehhez a filmhez képest még egy ék is végtelenül bonyolult geometriai alakzatnak tűnne – és én voltam a legjobban meglepődve, hogy ennek ellenére is tetszett.
Félreértés ne essék, körülbelül a tizedik perctől sejthető a végkifejlet, a legtöbb szereplő sablon és Sharon Stone-ról néha lehetetlen eldönteni, hogy színészkedni szeretne vagy épp hascsikarása van, DE…
Van két szereplő, akiért bőven megéri megnézni.
Két valóban mély karakter, aki képes túllépni a Lady túljátszott drámájának és Herod egysíkú gonoszságának unalmas kálváriáján – és szerencsére szerepelnek is annyit, hogy csillapítani tudják a fő cselekményszál keserű utóízét.
Ez a két karakter pedig Cort és a Kölyök.
Esetükben valóban igazi drámáról és erkölcsi dilemmákról beszélhetünk, nem úgy, mint Ellen keménységnek álcázott nyávogása esetén, és át is tudjuk érezni a helyzetüket. Sőt, a Kölyöknek van egy kimondottan megható jelenete is, spoiler
Ezt leszámítva azonban a film nem túl nagy élmény, a szép tájképek és a nagy nevek mögött inkább csak sablonok rejlenek, amit az érdekes kameraállások és a fentebb említett két karakter képes csak fogyaszthatóvá tenni.

kkata76 

Érdekes volt westernben női főszereplőt látni, és emlékszem a filmből Leóra még a pretitanicos korszakból.

desertangelable 

Egy film, amiben a szerep nem állt jól senkinek, talán csak Gene Hackmannek, de ő mindent eljátszik.

Hippoforaccus 

Elég középszerű bosszúállós western. Nincs komoly története, a szereplők hozzáállása is kérdéses, de azért szórakoztató, bizonyos mértékig.


Hasonló filmek címkék alapján