A jogász (2013) 88

The Counselor
117' · amerikai, angol · dráma, thriller, krimi 16

Nem lehet csak kicsit bűnösnek lenni. Nincs félig becsületes ember: aki kipróbálja a rosszat, az már nem szabadul többé, akárhogy kapálózik is. Egy ügyvéd (Michael Fassbender) megkéri a barátnője (Penélope Cruz) kezét és úgy érzi, az új életbe csak több pénzzel vághat bele. Elhatározza, hogy két… [tovább]

Szereposztás

Michael FassbenderJogász
Javier BardemReiner
Brad PittWestray
Penélope CruzLaura
Emma RigbyTony barátnője
Cameron DiazMalkina
Natalie DormerSzőke
Rubén BladesJefe ügynök
Toby KebbellTony
Bruno GanzGyémánt kereskedő

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 107


Kiemelt értékelések

Haspók 

Hűha !
Ez igen! Nemcsak parádés szereposztás és karakterek,hanem iszonyat izgalmas történet, szörnyű kivégzések. Egyszerűen letaglózott és volt benne pár nagyon undorító jelenet is (legalábbis számomra). Legjobban Brad Pitt karaktere tetszett : Westray. spoiler

csartak 

Most elolvastam pár kritikát, megnyugodtam, hogy nem csak én nem tudtam hova tenni ezt a filmet. Nagy neveket vonultat fel, úgy tűnik, mintha egy eseménydús akciófilm lenne. De nem, epizódszerű, monologizáló.. a szereplők nem is fontosak, egyiket sem sajnáltam. De mint utólag olvastam azt is, Cormac McCarthy könyvből készült, így nem csoda hogy nem az adrenalinban tobzódtunk, hanem a gondolatokban.

Márta_Péterffy 

Pár éve láttam, remek filmnek tartom. Nem csak mert Scott az egyik kedvenc rendezőm, hanem mert iszonyú keményen és reálisan jelenik meg mai világunk működése. Szereplőgárda hibátlan.
A rendező:Ridley Scott
Forgatókönyv: Cormac Mc Carthy
Engem lenyűgöztek.

dulkap 

Összecsapott és túlságosan erőltetetten próbál stílus lenni, de sajnos az egész olyan, mintha a vágószobából a kivágott jelenetek kerültek volna ki. A színészek mentik meg a filmet, de nem véletlen, hogy a kiváló stáb ellenére, nem egy sűrűn felemlegetett Ridley Scott film.

Emerson 

Na volt ebben a filmben minden és mindenki és uh… rémesen idegesítő volt! Nagyjából az összes karakternek hosszan tartó kínkeserves halált kívántam és ha nem is hosszan, de valamilyen módon bejött. Majdnem mindenkinél :-)
De már megint az volt a legfőbb idegesítő faktor, hogy minden rohadt mondat végén kimondták a főszereplő nevét (vagyis azt, hogy „counselor”), áááááá. A világból ki lehet kergetni az ilyennel.

5 hozzászólás
Bettina_Puskás

Durva egy film, nagyon, de nagyon jó is egyben.

vöri

Azért ez egy nagyon furcsa film, ezen túl meg nem is nagyon tudom, hogy pontosan micsoda. Még emésztenem kell, de elvitathatatlan, hogy a hangulatot sikerült elég jól eltalálni. A házigepárd pedig menő.

Charlotte

Jó ég! Ez meg mi a fene' volt… Pitt utolsó jelenete… :O

Tony128

Nem értem, mi a baj ezzel a filmmel. Nekem érdekes volt ahhoz képest, hogy nem szeretem a gengszteres filmeket. Imádtam a dumákat és a monológokat. Kedvencem viszont az volt, hogy két nagy kedvencem, Brad és Fassbender egy jelenetben voltak. Persze nem egy szupersztár film, de az értékeléseknél mindenképp jobbnak tartom.

Kontra_Judit 

Ahhoz képest, hogy milyen neves szereplőgárda játszott, nagyon gyenge kis film volt. Akció alig, a végén meg csak a vérontás. Szegény Brad Pitt spoiler :D
Cameron Diazt amúgy sem bírom…de itt milyen gonosz nőt alakított. Viszont jól állt neki, szerintem alapból ilyen :D Talán a legjobban Fassbandert bírtam. Hatalmasat alakított, amikor megtudta, hogy a menyasszonyát elfogták. spoiler


Hasonló filmek címkék alapján