A csempész (2018) 38

The Mule
116' · amerikai · dráma, thriller, krimi 16

A film egy magányos, legatyásodott 80-as bácsit, Earl Stone-t követ nyomon, akinek felajánlanak egy munkát, amiben más dolga nincs, csak hogy autót vezessen. A könnyű pénz jól jön a jelzáloghitellel élő férfinak, aki mit sem sejt arról, hogy valójában a mexikói kartellnek fuvaroz… [tovább]

angol
angol · magyar
angol · magyar

Képek 4

Szereposztás

Clint EastwoodEarl Stone
Bradley CooperColin Bates
Taissa FarmigaGinny
Manny MontanaAxl
Dianne WiestMary
Alison EastwoodIris
Jill FlintPam
Robert LaSardoEmilio
Daniel MoncadaEduardo
Katie GillSarah

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 112


Kiemelt értékelések

Bence211 

Ahogy már jó ideje megszokhattuk az öreg Eastwoodtól úgy most is egy megtörtént eseményeken alapuló történettel rukkolt elő és elsőre hihetetlenül hangzik, hogy egy idős fickó ilyenre vetemedjen, de ahogy mondani szokták a legjobb sztorikat az élet írja. Műfaját tekintve hiába csak krimi, thriller, drámának van feltüntetve mégis találni benne humort, vígjáték elemet. A jól megszokott Eastwood féle sztereotípiákra épülő poénok, nagy adag irónia, valamint helyzet nyújtotta komikumok színesítik a cselekményt. Azonban előre le kell szögezni, lassabb folyású cselekménnyel dolgozik a film, mint ahogy azt elsőre gondolná a néző. Részletesebben az oldalunkon olvashatjátok a teljes beszámolót. : http://filmdoboz.hol.es/…

Wolly

Háát… kicsit felszinesnek és klisésnek érzem a filmet. Néha vontatott is volt és hatásvadász.
Nekem annyira nem egyértelmü, hogy miért kellene hanyattvágodnom egy selejtes öregtöl, aki segit gyerekekhez is drogot juttatni, közvetetten.
De szerencsére a többi nézö, meg a filmbeli család rögtön elalél, mert az utolso éveire jo utra tér. Illetve anyagilag jol #megvásárolja# megtámogatja a családot.
Persze prosti is kell, meg bölcselkedés, meg agyf.sz
Szeretem az öreget, de azért nem ájulok el ettöl a filmjétöl, pusztán a neve miatt.
Sorry

Gabriella_Balkó 

Nyugodtan csordogáló film, ahol a drogkartell mellett a család fontossága is megmutatkozik. Nincsenek benne felesleges akciójelenetek, ahol véres péppé verik egymást. Pedig a csempészés sem működik hullák nélkül, itt mégis meg lehet oldani anélkül, hogy fölszisszennénk.
Komikus jelenetek szintén találhatók ebben a családi drámával megspékelt … filmben… hirtelen nem is tudom, minek jellemezzem, kriminek, thrillernek vagy akciófilmnek… a mai felhozatal mellett nem is lehet egyértelműen besorolni.
A hihetetlen, hogy Clint Eastwood ennyi évesen még így bír dolgozni, habár a nagymamám is még kijár a kertbe dolgozgatni, ő 1 évvel idősebb Eastwoodnál.
Érdekesség: Clint Eastwood igazi lánya játssza a filmbeli lányát. :)

#Lumiere

Mr_White 

Fogalmam sincs, mit akart Estwood ezzel a filmmel. Az általa alakított karakter egy igazi negatív figura, mind a magánéletben, mind aztán élete végén, amikor bűnözővé válik. Viszont a néző Clintet a jófiú szerepében szokta meg, még ha néha sötét árnyalatokkal is. Így ezt az alakot is így kezelik, aki pedig egyáltalán nem érdemli meg, és Eastwood ezt nem veszi figyelembe, így egy teljesen ellentmondásos és értelmetlen figurát alakít végig. Gondoljunk bele, ez a figura a világ egyik legerőszakosabb, tömeggyilkosságokat végrehajtó szervezetét szolgálja ki, és még csak fel sem merül benne, hogy ez talán helytelen. Persze, a végén, a bíróságon – szánalmas. Ez az ember valóban létezett, és biztos, hogy nem ilyen volt, és nem is érdemelt egy ilyen felmentő ítélettel egyenértékű filmfeldolgozást. nagyon el lett ez szúrva.

Rémálom

Az eleje még egész szórakoztató volt, a humor az még okés, de ez nem több, mint egy karácsonyi hallmark film (valamilyen oknál fogva) kartelles drogdíleres köntösben. Aranyos volt látni, ahogy a nagypapit mindenki megszerette a kartellban, de ez inkább vígjátékba lett volna illő. A végére nekem abszolút elcsapott lett, hogy spoiler A logikai bakikat meg ne is említsük…

AOD

Ez a film egyszerre jó is meg nem is. Logikai bukfencek, helytelen magatartás, törvényszegés. Annyira lehetetlen, hogy biztos igaz.
Clint Eastwood géniusza elviszi az egészet a hátán, mert végig csak a jelenlétére tudsz figyelni, hogy az öreg már vagy 100 éves, de még mindig fantasztikus. És akkor is szeretjük a karakterét, ha spoiler elbaltázta az életét.

fayakezdet

Clint Eastwood neve garancia a jó filmre. Erős kilences.

1 hozzászólás
clarity

le a kalappal Eastwood előtt, hogy közel a kilencvenhez a rendezői szék mellett a főszerepet is eljátszotta. szeretem a rendezéseit, mert mindig mellbevágó élmény. kicsit széttöredezett ez a mostani, kicsit szájba volt rágva a migráns+rendőri rasszizmus téma, de még így is megvett kilóra. látszik, hogy Eastwoodnak őszintén szívügye ez a téma. Bradley Cooper nekem még mindig semmilyen színész, minden egyes filmjében ugyanazt nyújtja akár drámáról, akár vígjátékról van szó. a szerepére választhattak volna egy Eastwood-hoz méltó fiatal nagyágyút. a maradék szereposztás találó. a dalok megválasztása ismét jó zenei ízlésről árulkodott.
szuper lenne, ha az Öregben még lenne (pár) rendezői bravúr, de a film hangvételét tekintve, plusz a saját lánya játszotta a filmbeli lányát, sokszor kinézett a kamerába – ezt nagyon bírtam, mégha ma olyan divatos húzás is – hát, lehet ez volt a jutalomjátéka. mondjuk a Gran Torino után is azt nyilatkozta, hogy ez a búcsú, aztán szerencsére mégsem. meglátjuk. én nagyon szurkolok!:)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján