A csempész (2018) 79

The Mule
116' · amerikai · dráma, thriller, krimi 16

A film egy magányos, legatyásodott 80-as bácsit, Earl Stone-t követ nyomon, akinek felajánlanak egy munkát, amiben más dolga nincs, csak hogy autót vezessen. A könnyű pénz jól jön a jelzáloghitellel élő férfinak, aki mit sem sejt arról, hogy valójában a mexikói kartellnek fuvaroz… [tovább]

angol
angol · magyar
angol · magyar

Képek 4

Szereposztás

Clint EastwoodEarl Stone
Bradley CooperColin Bates
Taissa FarmigaGinny
Manny MontanaAxl
Dianne WiestMary
Alison EastwoodIris
Jill FlintPam
Robert LaSardoEmilio
Daniel MoncadaEduardo
Katie GillSarah

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 126


Kiemelt értékelések

Bence211 

Ahogy már jó ideje megszokhattuk az öreg Eastwoodtól úgy most is egy megtörtént eseményeken alapuló történettel rukkolt elő és elsőre hihetetlenül hangzik, hogy egy idős fickó ilyenre vetemedjen, de ahogy mondani szokták a legjobb sztorikat az élet írja. Műfaját tekintve hiába csak krimi, thriller, drámának van feltüntetve mégis találni benne humort, vígjáték elemet. A jól megszokott Eastwood féle sztereotípiákra épülő poénok, nagy adag irónia, valamint helyzet nyújtotta komikumok színesítik a cselekményt. Azonban előre le kell szögezni, lassabb folyású cselekménnyel dolgozik a film, mint ahogy azt elsőre gondolná a néző. Részletesebben az oldalunkon olvashatjátok a teljes beszámolót. : http://filmdoboz.hol.es/…

Wolly

Háát… kicsit felszinesnek és klisésnek érzem a filmet. Néha vontatott is volt és hatásvadász.
Nekem annyira nem egyértelmü, hogy miért kellene hanyattvágodnom egy selejtes öregtöl, aki segit gyerekekhez is drogot juttatni, közvetetten.
De szerencsére a többi nézö, meg a filmbeli család rögtön elalél, mert az utolso éveire jo utra tér. Illetve anyagilag jol #megvásárolja# megtámogatja a családot.
Persze prosti is kell, meg bölcselkedés, meg agyf.sz
Szeretem az öreget, de azért nem ájulok el ettöl a filmjétöl, pusztán a neve miatt.
Sorry

Gabriella_Balkó 

Nyugodtan csordogáló film, ahol a drogkartell mellett a család fontossága is megmutatkozik. Nincsenek benne felesleges akciójelenetek, ahol véres péppé verik egymást. Pedig a csempészés sem működik hullák nélkül, itt mégis meg lehet oldani anélkül, hogy fölszisszennénk.
Komikus jelenetek szintén találhatók ebben a családi drámával megspékelt … filmben… hirtelen nem is tudom, minek jellemezzem, kriminek, thrillernek vagy akciófilmnek… a mai felhozatal mellett nem is lehet egyértelműen besorolni.
A hihetetlen, hogy Clint Eastwood ennyi évesen még így bír dolgozni, habár a nagymamám is még kijár a kertbe dolgozgatni, ő 1 évvel idősebb Eastwoodnál.
Érdekesség: Clint Eastwood igazi lánya játssza a filmbeli lányát. :)

#Lumiere

Mr_White 

Fogalmam sincs, mit akart Estwood ezzel a filmmel. Az általa alakított karakter egy igazi negatív figura, mind a magánéletben, mind aztán élete végén, amikor bűnözővé válik. Viszont a néző Clintet a jófiú szerepében szokta meg, még ha néha sötét árnyalatokkal is. Így ezt az alakot is így kezelik, aki pedig egyáltalán nem érdemli meg, és Eastwood ezt nem veszi figyelembe, így egy teljesen ellentmondásos és értelmetlen figurát alakít végig. Gondoljunk bele, ez a figura a világ egyik legerőszakosabb, tömeggyilkosságokat végrehajtó szervezetét szolgálja ki, és még csak fel sem merül benne, hogy ez talán helytelen. Persze, a végén, a bíróságon – szánalmas. Ez az ember valóban létezett, és biztos, hogy nem ilyen volt, és nem is érdemelt egy ilyen felmentő ítélettel egyenértékű filmfeldolgozást. Nagyon el lett ez szúrva.

Ascyra 

Én Mr. Eastwood egyik fanatikusa vagyok, ezért úgy illenék, hogy most is hajbókolok nagysága és illusztris kreativitása előtt. De bocs… most nem fogok.
Kezdeném azzal, hogy baromi unalmas ez a film. Sokan – sznobizmusból, vagy csak mert hallották valami önjelölt hozzáértőtől, hogy – azt gondolják, hogy a hosszú film azért hosszú, főleg, ha egy kiemelten jóhírű rendezőtől származik, mert tele van kibontott karakterekkel, ép és kerek jellemrajzokkal, nagy volumennel, szép ívekkel és csodálatos művészi játékkal. Nos, itt, ebben az esetben ez egyáltalán nem igaz, egy kivéve a felsoroltakból. Ebben a filmben, egyetlen művész munkáját szeretném kiemelni: és csodák csodájára nálam nem Mr. Eastwood vitte az elismerést, hanem Dianne Wiest beletörődött arcának járna egy újabb Oscar. A többiek közepes szinten tolták, a rendező főszereplőként most a csoszogásával és az erőltetett poénjaival egy kicsit túltolta. Éreztem, hogy nagyon szeretné, ha egy csibész vén-öreg veteránt hozna fel valahonnan mélyről, de ez a szerep – ahogy előttem is írták – túl jófiús fizimiskájának és morózus, de jólelkű karakterei miatt, egyáltalán nem állt jól neki. Azt nem mondom, hogy selejt az alakítás, ő tényleg mindent megtett, ami lehetséges, de sajnos, most nem jól választott. Sokkal jobban el tudtam volna képzelni a főszerepre bármelyik csibész öreget (Donald Sutherland sem… bocs), aki legalább egy kicsit is jártas a „maffiózás”-ban. Bradley Coopert pedig a legutóbbi szakácsos filmje miatt már kezdtem rohadtul megkedvelni, most megint visszazuhant ezzel a teljesen egysíkú, felejthető játékkal.
Az emléket, amit a filmmel állítottak én sem értem, sőt, engem egy kicsit dühít is.
És még egy dolog szúrta a szemem: a film végig egysíkú, történetmeséléssel, felejthető képekkel, majd be-be szúrnak, amolyan oktatójelleggel néhány jelenetet, láthatóan teljesen random, hogy a filmben azért valamely értékközvetítés is elérhető legyen. Ez WTF? Mint valami kezdő, aki nem tudja, hogy mit hova tegyen és „jólvanazúgy” otthagyja ezeket. Érthetetlen.
Ettől függetlenül rajongásom a rendező/színészgéniusz iránt nem hanyatlik és csak remélem, hogy jövőre egy hatalmas sztorival és bámulatos színészi játékkal elsöpri a keserűséget, amit ez a darab bennem hagyott.

desertangelable 

Nagyon régóta vártam már erre a filmre, de most már így értem, hogy miért nem siettek annyira leszinkronizálni. Minden Clint Eastwood filmet szeretek, szinte kivétel nélkül, de ez nem fog maradandó nyomot hagyni bennem. Igazság szerint nem a színészi alakítással volt bajom, mert úgy gondolom, hogy más sem játszotta volna el jobban, inkább a forgatókönyv volt unalmas. A főszereplő karaktere nem maradandó, a többieké meg kidolgozatlan. Igazság szerint számtalanszor azt sem tudtam, hogy ki kicsoda, és mi miért történik. Sajnos nem tetszett, pedig Eastwood neve nekem mindig biztosíték a jóra. Remélem azért van még benne pár jó, legalábbis ennél jobb rendezés.

Rémálom 

Az eleje még egész szórakoztató volt, a humor az még okés, de ez nem több, mint egy karácsonyi hallmark film (valamilyen oknál fogva) kartelles drogdíleres köntösben. Aranyos volt látni, ahogy a nagypapit mindenki megszerette a kartellban, de ez inkább vígjátékba lett volna illő. A végére nekem abszolút elcsapott lett, hogy spoiler A logikai bakikat meg ne is említsük…

AOD

Ez a film egyszerre jó is meg nem is. Logikai bukfencek, helytelen magatartás, törvényszegés. Annyira lehetetlen, hogy biztos igaz.
Clint Eastwood géniusza elviszi az egészet a hátán, mert végig csak a jelenlétére tudsz figyelni, hogy az öreg már vagy 100 éves, de még mindig fantasztikus. És akkor is szeretjük a karakterét, ha spoiler elbaltázta az életét.

Zorovic 

Elnézve az értékeléseket, sokaknak nem jött át a mondanivaló. Ez egy tipikus egyszereplős film volt, amolyan jutalomjáték Eastwood részéről, a többi „nagy név” amolyan szívességből jött az öregnek játszani, ez nagyon levágós volt. Egyébként nagyon hangulatfüggő film, felpörögve nem érdemes elkezdeni, mert unni fogja az ember.

clarity 

le a kalappal Eastwood előtt, hogy közel a kilencvenhez a rendezői szék mellett a főszerepet is eljátszotta. szeretem a rendezéseit, mert mindig mellbevágó élmény. kicsit széttöredezett ez a mostani, kicsit szájba volt rágva a migráns+rendőri rasszizmus téma, de még így is megvett kilóra. látszik, hogy Eastwoodnak őszintén szívügye ez a téma. Bradley Cooper nekem még mindig semmilyen színész, minden egyes filmjében ugyanazt nyújtja akár drámáról, akár vígjátékról van szó. a szerepére választhattak volna egy Eastwood-hoz méltó fiatal nagyágyút. a maradék szereposztás találó. a dalok megválasztása ismét jó zenei ízlésről árulkodott.
szuper lenne, ha az Öregben még lenne (pár) rendezői bravúr, de a film hangvételét tekintve, plusz a saját lánya játszotta a filmbeli lányát, sokszor kinézett a kamerába – ezt nagyon bírtam, mégha ma olyan divatos húzás is – hát, lehet ez volt a jutalomjátéka. mondjuk a Gran Torino után is azt nyilatkozta, hogy ez a búcsú, aztán szerencsére mégsem. meglátjuk. én nagyon szurkolok!:)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján