A csempész (2018) 100

The Mule
116' · amerikai · dráma, thriller, krimi 16

A film egy magányos, legatyásodott 80-as bácsit, Earl Stone-t követ nyomon, akinek felajánlanak egy munkát, amiben más dolga nincs, csak hogy autót vezessen. A könnyű pénz jól jön a jelzáloghitellel élő férfinak, aki mit sem sejt arról, hogy valójában a mexikói kartellnek fuvaroz… [tovább]

angol
angol · magyar
angol · magyar

Képek 5

Szereposztás

Clint EastwoodEarl Stone
Bradley CooperColin Bates
Taissa FarmigaGinny
Manny MontanaAxl
Dianne WiestMary
Alison EastwoodIris
Jill FlintPam
Robert LaSardoEmilio
Daniel MoncadaEduardo
Katie GillSarah

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 123


Kiemelt értékelések

Bence211 

Ahogy már jó ideje megszokhattuk az öreg Eastwoodtól úgy most is egy megtörtént eseményeken alapuló történettel rukkolt elő és elsőre hihetetlenül hangzik, hogy egy idős fickó ilyenre vetemedjen, de ahogy mondani szokták a legjobb sztorikat az élet írja. Műfaját tekintve hiába csak krimi, thriller, drámának van feltüntetve mégis találni benne humort, vígjáték elemet. A jól megszokott Eastwood féle sztereotípiákra épülő poénok, nagy adag irónia, valamint helyzet nyújtotta komikumok színesítik a cselekményt. Azonban előre le kell szögezni, lassabb folyású cselekménnyel dolgozik a film, mint ahogy azt elsőre gondolná a néző. Részletesebben az oldalunkon olvashatjátok a teljes beszámolót. : http://filmdoboz.hol.es/…

Lunemorte 

Rendezte: Clint Eastwood. Nekem ez már biztosíték volt arra, hogy ez egy elég komoly film lesz. És tényleg! Annyira elgondolkodtató volt ez a sztori, ami ritka szerintem újabb amerikai filmeknél sajnos.
A történet egy idős nagypapáról szól, akit saját hülyeségei és ballépései miatt mellőz a családja. Hajdanán sikeres liliom termesztő volt, majd totál csődbe ment. Te mit kezdenél ilyenkor az életeddel? Hogy állnál talpra? Sokak egyébként ilyenkor lesznek alkoholisták…De a tata lelkileg ennél erősebb…Nem hagyja el magát attól még, hogy idős, sőt! Kiélvezi minden percét az életének…spoiler
A film azt üzeni számunkra, hogy a pénz nem boldogít, legfeljebb egy ideig. Ha van pénzed, mindjárt máshogy néznek rád a rokonaid is és mindened meglehet… De ha nincs….

2 hozzászólás
Wolly

Háát… kicsit felszinesnek és klisésnek érzem a filmet. Néha vontatott is volt és hatásvadász.
Nekem annyira nem egyértelmü, hogy miért kellene hanyattvágodnom egy selejtes öregtöl, aki segit gyerekekhez is drogot juttatni, közvetetten.
De szerencsére a többi nézö, meg a filmbeli család rögtön elalél, mert az utolso éveire jo utra tér. Illetve anyagilag jol #megvásárolja# megtámogatja a családot.
Persze prosti is kell, meg bölcselkedés, meg agyf.sz
Szeretem az öreget, de azért nem ájulok el ettöl a filmjétöl, pusztán a neve miatt.
Sorry

Gabriella_Balkó 

Nyugodtan csordogáló film, ahol a drogkartell mellett a család fontossága is megmutatkozik. Nincsenek benne felesleges akciójelenetek, ahol véres péppé verik egymást. Pedig a csempészés sem működik hullák nélkül, itt mégis meg lehet oldani anélkül, hogy fölszisszennénk.
Komikus jelenetek szintén találhatók ebben a családi drámával megspékelt … filmben… hirtelen nem is tudom, minek jellemezzem, kriminek, thrillernek vagy akciófilmnek… a mai felhozatal mellett nem is lehet egyértelműen besorolni.
A hihetetlen, hogy Clint Eastwood ennyi évesen még így bír dolgozni, habár a nagymamám is még kijár a kertbe dolgozgatni, ő 1 évvel idősebb Eastwoodnál.
Érdekesség: Clint Eastwood igazi lánya játssza a filmbeli lányát. :)

#Lumiere

desertangelable 

Nagyon régóta vártam már erre a filmre, de most már így értem, hogy miért nem siettek annyira leszinkronizálni. Minden Clint Eastwood filmet szeretek, szinte kivétel nélkül, de ez nem fog maradandó nyomot hagyni bennem. Igazság szerint nem a színészi alakítással volt bajom, mert úgy gondolom, hogy más sem játszotta volna el jobban, inkább a forgatókönyv volt unalmas. A főszereplő karaktere nem maradandó, a többieké meg kidolgozatlan. Igazság szerint számtalanszor azt sem tudtam, hogy ki kicsoda, és mi miért történik. Sajnos nem tetszett, pedig Eastwood neve nekem mindig biztosíték a jóra. Remélem azért van még benne pár jó, legalábbis ennél jobb rendezés.

AOD

Ez a film egyszerre jó is meg nem is. Logikai bukfencek, helytelen magatartás, törvényszegés. Annyira lehetetlen, hogy biztos igaz.
Clint Eastwood géniusza elviszi az egészet a hátán, mert végig csak a jelenlétére tudsz figyelni, hogy az öreg már vagy 100 éves, de még mindig fantasztikus. És akkor is szeretjük a karakterét, ha spoiler elbaltázta az életét.

Mr_White 

Fogalmam sincs, mit akart Estwood ezzel a filmmel. Az általa alakított karakter egy igazi negatív figura, mind a magánéletben, mind aztán élete végén, amikor bűnözővé válik. Viszont a néző Clintet a jófiú szerepében szokta meg, még ha néha sötét árnyalatokkal is. Így ezt az alakot is így kezelik, aki pedig egyáltalán nem érdemli meg, és Eastwood ezt nem veszi figyelembe, így egy teljesen ellentmondásos és értelmetlen figurát alakít végig. Gondoljunk bele, ez a figura a világ egyik legerőszakosabb, tömeggyilkosságokat végrehajtó szervezetét szolgálja ki, és még csak fel sem merül benne, hogy ez talán helytelen. Persze, a végén, a bíróságon – szánalmas. Ez az ember valóban létezett, és biztos, hogy nem ilyen volt, és nem is érdemelt egy ilyen felmentő ítélettel egyenértékű filmfeldolgozást. Nagyon el lett ez szúrva.

darkfenriz

Na idefigyelj Tata! Nincs kedved egy kis mellékeshez? Ha már úgyis annyi a liliom biznisznek? Sőt még a családod sem áll szóba veled! Inkább ruccanj le El Paso-ba, ahol néhány gringo ad egy kis cukorkát csokival, csak annyi a dolgod, hogy kerülve a feltűnést, szépen leszállítsd a megadod címre. Nem lesz gond cabron! Comprende?
Clint Eastwood egy nagyon hangulatos, élvezhető és izgalmas filmet hozott össze. Csupa ismert színész, ő pedig ahogy már sok filmjénél is tette, önmagával koronázza meg az egészet. 88 évesen (legalábbis akkor ennyi volt) még filmeket rendez, szerepel benne és nem valami lötyögős nyugdíjasklub movie.
Le a kalappal! Ugorjunk be a Lincoln-ba, tekerjük fel a hangerőt és irány az országút! De azért ne felejtsd, a család az első…

Ascyra 

Én Mr. Eastwood egyik fanatikusa vagyok, ezért úgy illenék, hogy most is hajbókolok nagysága és illusztris kreativitása előtt. De bocs… most nem fogok.
Kezdeném azzal, hogy baromi unalmas ez a film. Sokan – sznobizmusból, vagy csak mert hallották valami önjelölt hozzáértőtől, hogy – azt gondolják, hogy a hosszú film azért hosszú, főleg, ha egy kiemelten jóhírű rendezőtől származik, mert tele van kibontott karakterekkel, ép és kerek jellemrajzokkal, nagy volumennel, szép ívekkel és csodálatos művészi játékkal. Nos, itt, ebben az esetben ez egyáltalán nem igaz, egy kivéve a felsoroltakból. Ebben a filmben, egyetlen művész munkáját szeretném kiemelni: és csodák csodájára nálam nem Mr. Eastwood vitte az elismerést, hanem Dianne Wiest beletörődött arcának járna egy újabb Oscar. A többiek közepes szinten tolták, a rendező főszereplőként most a csoszogásával és az erőltetett poénjaival egy kicsit túltolta. Éreztem, hogy nagyon szeretné, ha egy csibész vén-öreg veteránt hozna fel valahonnan mélyről, de ez a szerep – ahogy előttem is írták – túl jófiús fizimiskájának és morózus, de jólelkű karakterei miatt, egyáltalán nem állt jól neki. Azt nem mondom, hogy selejt az alakítás, ő tényleg mindent megtett, ami lehetséges, de sajnos, most nem jól választott. Sokkal jobban el tudtam volna képzelni a főszerepre bármelyik csibész öreget (Donald Sutherland sem… bocs), aki legalább egy kicsit is jártas a „maffiózás”-ban. Bradley Coopert pedig a legutóbbi szakácsos filmje miatt már kezdtem rohadtul megkedvelni, most megint visszazuhant ezzel a teljesen egysíkú, felejthető játékkal.
Az emléket, amit a filmmel állítottak én sem értem, sőt, engem egy kicsit dühít is.
És még egy dolog szúrta a szemem: a film végig egysíkú, történetmeséléssel, felejthető képekkel, majd be-be szúrnak, amolyan oktatójelleggel néhány jelenetet, láthatóan teljesen random, hogy a filmben azért valamely értékközvetítés is elérhető legyen. Ez WTF? Mint valami kezdő, aki nem tudja, hogy mit hova tegyen és „jólvanazúgy” otthagyja ezeket. Érthetetlen.
Ettől függetlenül rajongásom a rendező/színészgéniusz iránt nem hanyatlik és csak remélem, hogy jövőre egy hatalmas sztorival és bámulatos színészi játékkal elsöpri a keserűséget, amit ez a darab bennem hagyott.

Zorovic 

Elnézve az értékeléseket, sokaknak nem jött át a mondanivaló. Ez egy tipikus egyszereplős film volt, amolyan jutalomjáték Eastwood részéről, a többi „nagy név” amolyan szívességből jött az öregnek játszani, ez nagyon levágós volt. Egyébként nagyon hangulatfüggő film, felpörögve nem érdemes elkezdeni, mert unni fogja az ember.


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján