A Hunter Killer küldetés (2018) 87

Hunter Killer
121' · amerikai, angol, kínai · akció, thriller 16

Joe Glass tengeralattjáró-kapitány épp egy vészhelyzetbe került amerikai tengeralattjárót próbál előkeríteni a Jeges-tenger mélyén, amikor tudomására jut, hogy titokban orosz puccs készülődik, ami súlyos fenyegetést jelent a világrendre. Felismerve, hogy legénysége és országa egyaránt veszélyben… [tovább]

angol
magyar
magyar

Képek 9

Szereposztás

Gerard ButlerJoe Glass kapitány
Carter MacIntyreBrian Edwards
Shane TaylorTMC Turner
Gary OldmanCharles Donnegan
Michael NyqvistAndropov kapitány
Linda CardelliniJayne Norquist
CommonJohn Fisk
Toby StephensBill Beaman
Caroline GoodallDover elnökasszony
Michael GorDurov admirális

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 52


Kiemelt értékelések

Coralie 

Ilyen egy igazi kellemes csalódás. Izgalmas, fordulatos, látványos. Elmaradt a szokásos melldöngető pátosz, nagy logikátlanság sem volt benne és végig lekötött. Tökéletes kikapcsolódás.

Emerson 

Életemben nem láttam még ilyen szürreális filmet. Legalább olyan abszurd volt a története, mintha arról készülne film, hogy Magyarország miniszterelnöke felvonul a Pride-on. Never gonna happen. Ahogy az USA sem fogja spoiler Csodálkozom, hogy nem Clint Eastwood rendezte, mert ekkora hőspátoszt csak ő szokott rittyenteni. Mindezek ellenére lekötött a film, bár a fele vak sötétben játszódott, így ha volt is valami látványos jelenete… hát lemaradtam róla.
7 csillagot megérdemel már csak azért is, mert Butler végre nem valami bugyuta karaktert játszott. Azt is díjaztam, hogy nem volt szerelmi szál meg asztmás kisgyerek, meg egyéb Darwin díjas tökkelütött.

Márta_Péterffy 

Nem volt ez olyan rossz, lehetett izgulni, még ha sejthető volt is a befejezés.
Pátosz ügyesen adagolva, nem volt túl blőd:)

balagesh 

A propagandamédia működését megtapasztalva belátom, milyen haszna van, ha az üzeneteket leegyszerűsített formában folyamatosan sulykolják. A hasznosság felismerése ugyanakkor egyáltalán nem jár együtt az elfogadással. Még csak a kézlegyintéssel kifejezésre juttatott felülemelkedéssel sem. De az is lehet, hogy a kontrasztosság tett rá még egy lapáttal az ellenérzéseimre.
Az van, hogy az akciófilm meghatározást lehet egészen komolyan venni, és eljutni a beszédminimalizáláson keresztül a beszédbeszüntetésig, ahol akciót akció követ, és az akcióba foglalt akcióspirál szédít be mindenkit. Ez a film szinte beteljesítette ezt a programot, és mint akciófilm egészen kiváló lett volna, ha nem sulykolják ezt az egy vagyok közületek öndefiníciót. A legviccesebb, amikor Butler az orosz kapitánynak tol le a semmiből egy érzelgős beszédet. Amúgy a film csúcsjelenetei a Márki-Zay-arcú orosz miniszterelnök vérdemokratikus és hóhhdiplomatikus megnyilvánulásai: nem egy Putyin-típusú arcot álmodtak meg, az biztos. Viszont az első félóra maximálisan ígéretes. Az a bizonytalanság, amit kialakítanak, egészen elképesztő. Sajnos túltoltam a lehetőségi horizont szétfeszítését, és a kínaiktól kezdve az ufókig vártam mindenkinek a felbukkanására. Na most aki olvasta a film összefoglalóját, az tudja, hogy orosz coup d'état van a háttérben, és lehet, hogy egy kisebb csalódást is megúszik, viszont az első félóra izgalmaival szegényebb lesz. Ami szerencsés Butler szerepében, hogy az arcát alapból jellemző eltökéltségen kívül nem kell mást hoznia. Gonosz nem tud lenni, sem igazán kedves, csak nagyon-nagyon harcias. A 300-ban is ettől volt kiemelkedő, és az elnök megvédéséhez is elég volt ennyi. A megfelelően pörgős sztori sem tudja tompítani, hogy minden egyes szereplő (nem csak Gary Oldman!) sokkal érdekesebb és figyelemfelkeltőbb jeleneteket produkál.

Szencsike 

Gerald Butler hozott el ide, jó kis pörgős akciófilm. tény, hogy a sztori egyszerű mint a faék (gyanítom a könyves eredeti jobb lehet), mindenesetre tetszett, bátor volt, izgalmas volt, a hősök pont olyanok, amilyennek a hősöknek kell lennie és nem jött össze a harmadik világháború. spoiler

Rémálom 

Tipikus férfi vágybeteljesítő film, annyi pénisz metaforával, hogy elég volt ez egy évre.

1 hozzászólás
sgtGiggsy 

Egészen jól sikerült tengeralattjárós, katonás akciófilm Tom Clancy nyomdokain. Jellegben teljesen olyan, mint a Vadászat a Vörös Októberre egybegyúrva a Ghost Recon szériával, így aki azokat szereti, ebben sem csalódhat nagyot. Nem világmegváltó film, de arra a két órára, amíg tart, nagyszerű szórakozást nyújt.

Thaliavilaga

Nem volt rossz, bár az eleje kicsit nehezen indult be és volt egy-két röhejes jelenet. Thrillernek nem mondanám semennyire, inkább egy jó kis, egyszernézős akciófilm egy nem szokványos témában.

negoti 

Nem volt rossz film és még csak nem is Gerard Butler a legnagyobb és egyetlen hős benne. Mindig van egy őrült vezető akinek, ha hatalom kerül a kezébe még nagyobb őrült lesz belőle (nem csak a filmekben!). Végre nem az volt a történet középpontjában, hogy Amerika a legjobb és legyőzhetetlen. Ha a való világban is ilyen egyszerűen lehetne megoldani a háború kérdését, akkor ez a bolygó sokkal élhetőbb hely lenne.


Népszerű idézetek

Londonna 

– A zsebemben csak egyetlen érmének van hely. […] Az az érme a kabalám. Mást nem hordok magamnál.

1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján