A diótörő és a négy birodalom (2018) 252

The Nutcracker and the Four Realms
99' · amerikai · kaland, fantasy, családi 12

Clarának csupán egy kulcsra van szüksége. Egy kulcsra, aminek nincs párja, mert ez nyitja a dobozt, ami felbecsülhetetlen ajándékot rejt néhai édesanyjától. A keresztapja éves ünnepi bálján a kislány egy aranyfonálhoz jut, ami elvezeti őt az áhított kulcshoz – aminek rögvest nyoma is vész egy… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 41

Szereposztás

Mackenzie FoyClara
Morgan FreemanDrosselmeyer
Keira KnightleyCukortündér
Helen MirrenRőt Anyó
Matthew MacfadyenMr. Stahlbaum
Jayden Fowora-KnightPhilip
Miranda HartHarmatcsepp Tündér
Richard E. GrantCidri
Jack WhitehallHarlekin
Eugenio DerbezBerek

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 229


Kiemelt értékelések

Charityy 

lol, tökre nem ismertem fel Keira Knightley-t, eléggé meglepődtem a végén, amikor ott volt a színészek között xdd

A látványvilág valami fantasztikus, a ruhák lenyűgözőek, teljesen elvarázsolt.

spoiler

4 hozzászólás
moonchristal 

Lehet, van velem valami gond, de én imádom azokat a filmeket, amiket rengetegen lehúznak. De nem számít, nekem akkor is tetszett ez a film, úgy volt tökéletes, ahogy.
Először is, egyszerűen lenyűgöző volt a képi világa, csodálatosan illett hozzá James Newton Howard zenéje.
Másodszor, remek szereplőgárda volt, szuper karakterekkel.
Harmadszor a történet egy fantasztikus, élvezhető mese. Igen, valóban csak alapjaiban hasonlít az eredeti Diótörő-történetre, de miért is kéne még egy századik egyforma feldolgozás belőle? Egy újabb megközelítés, épp ez benne a szép. Hogy nincs új a nap alatt? Ez már rég így van… történelemben, művészetben, tudományban, az életben. Nálam ez akkor sem von le az értékéből. Adott egy stáb, akik így közelítették meg a klasszikus mesét. Ennyi, se több, se kevesebb.
Nem baj, ha az ember nem felejti el, milyen volt gyermeknek lenni, és a mesék világába belemerülni. Lélekmelengető, ünnepi mesefilm akar lenni, és ebben a műfajban szerintem kiemelkedő. És nem csak azért mondom, mert Lasse Hallström kapcsán elfogult vagyok, hanem egyébként is az. Biztos, hogy sokszor újranézős.
Aki meg szeret kritizálni, és mindenben hibát keresni, az inkább ne nézze meg.
Én mindenesetre köszönöm az élményt, gyönyörű estét varázsolt nekem a stáb.

Chriss 

Nem volt ez olyan rossz… de olyan jó sem. A látványvilága tetszett, de a színészekkel annyira nem voltam kibékülve. Szerintem egyszer nézhető, aranyos kis mese, sok egérrel :)

Szeszj 

Nekem tetszett megmondom őszintén szerintem egy szép történetet mutatnak be. Én szeretem a Diótörő történetét, de én örültem hogy más köntösbe bújtatták a filmet. Érdekes világot kapunk, ami egyszerűen gyönyörű, minden pontján, még az elején is mikor nem vagyunk a Négy Birodalomban, valami fantasztikusan néz ki. Sajnáltam hogy nem nagyon mutatták be csak egy kicsit.
A csavarra elég korán rálehet jönni, bár ez engem nem zavart, a váltás a spoiler.
A vége pedig nagyon szépre sikerült, megható volt! :)
A színészek jók voltak, a két főszereplőt bírtam, ügyesek voltak.
A zene pedig fantasztikus de ez egyértelmű! :D A balett pedig gyönyörű, nem is kicsit!
https://www.youtube.com/watch…

Nihilchan 

Jobb, mint amire számítottam, de ettől még nagyon nem nyert meg magának. A látvány gyönyörű, ami nem csoda, hiszen Disney-ről van szó. A cím teljes mértékben megtévesztő; nem zavar ez a fajta értelmezés vagy inkább újragondolás, de a Diótörőnek sok köze nem volt a dologhoz, a négy birodalom meg kvázi dísz(let), semmi több. Sok ötletesség szorult a filmbe, csak sajnos ezeket nem sikerült igazán kidolgozni vagy szimplán nem bűvöltek el. Maga a történet nagyon kiszámítható, ugyanakkor ettől még lehetne élvezetes. Az első hatvan percben elvoltam vele, utána töményen unatkozni kezdtem, annyira nem kötött le. Cukortündér karaktere leírhatatlanul irritáló volt. De az tény, hogy a látvány tagadhatatlanul szép, a zenék pedig kiválóak. Lehetett volna egy kedves, bájos karácsonyi történet, de őszinte leszek, számomra semmi karácsonyi feelingje nincs a filmnek.

kiruu 

Látványos és pc. Megfelel a mai világ hülye igényeinek. Feltűnőek a barna bőrű színészek, amivel nincs baj, de tudjuk, hogy miért vannak itt. Mindenesetre szép a képi világ, kellemes kis történet. A romantikus szálat hiányoltam.

timea_z 

Erősen újra lett gondolva, de nincs ezzel semmi baj. Engem elvarázsolt, lekötött, pont azt nyújtotta amit elvártam tőle. Keira Knightley hangja (eredeti) viszont nagyon idegesített.

Sister 

A látványvilága elragadó, a kosztümök mesések, és mi tagadás, elég elfogult vagyok Csajkovszkij remekművével: a Diótörő nagy-nagy kedvencem! Bár az eredeti történetet valóban csak nyomokban tartalmazta, ez egyáltalán nem vált a film kárára. Én ugyan sejtettem a legelejétől fogva a csavart, de ez sem akadályozott meg abban, hogy élvezzem. Az ismertebb színészek természetesen ragyogó alakítást nyújtottak, de a pályakezdőket sem illetheti megrovás: mindegyikük szuper volt, különösen a Clarát játszó Mackenzie Foy. Igazán pozitív csalódás volt számomra: izgalmas, újszerű, grandiózus.

3 hozzászólás
Gothic01 

A család Diótörő fanatikusának társaságában kerítettem sort a megnézésére, ő úgy összegezte az élményt, hogy a készítők akkor menthették volna meg ezt a filmet, ha a „Na, belevágjunk, srácok?” kérdésre nemmel feleltek volna, azaz hozzá sem kezdenek. Most pedig térjünk át nekem, a bevallottam egyáltalán nem-Diótörő fanatikusnak a véleményére…
(…)
Amikor olvastam A diótörő és a négy birodalom fogadtatását, akkor túlzásnak találtam azt a kijelentést, hogy fogták az utóbbi évek összes élőszereplés meséjét, egyéb fantasy filmjét, és összegyúrták őket egy hatalmas, émelygő tésztává. Viszont ennél a filmnél tényleg állandóan az kattogott bennem, hogy igen, ezt már láttam, ezt is láttam. A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei regény adaptációja, az első Narnia film, Tim Burton Alice Csodaországban-ja, A szépség és a szörnyeteg remake-je… állandó társaim voltak, csak míg a felsoroltakat egytől-egyig nagyon szerettem, addig A diótörő és a négy birodalom pusztán Helen Mirren és a látvány miatt zsebelhetett be tőlem négy csillagot. A történet bugyuta, tele logikai hibákkal, – ezek vagy abból fakadnak, hogy a készítők kihagyták a nézőt fontos részeknek a megmagyarázásából, vagy abból, hogy ugyan magyaráztak ők, de durván észszerűtlenül – valamint szimplán irreális elemekkel. (…)

Megint csak egy olyan dolgot kell megemlítenem, amitől más körülmények között, más kritikáknál, más filmeknél égnek áll a hajam; az erőltetett feminizmus, az erőltetett modernségre törekvés. (…) Nem lesz attól okos egy karakter, hogy ismeri Newton harmadik törvényét, pillanatok alatt megjavít egy bonyolult alkatrészekből álló játékkörhintát, amivel a feltaláló keresztapa se tud megbirkózni, hogyha közben nincs annyi esze, hogy körbenézzen a befagyott folyónál, van-e híd, mielőtt summ neki, bumm! indíttatással nekiront a vékony jégnek, (..:) úgy kollektíve semmin se gondolkozik, (…) csak vakon sodródik az árral, mint egy falevél a csatornában. Na, meg hisztizik ezerrel. Sok jelenetnél már komolyan azt vártam, amikor Mackanzie gyakorlottan, dacosan felhúzott orrocskával meg lebiggyesztett szájjal sikoltozott, ha valami nem tetszett neki, hogy következőleg eldobja magát a földön, és ott fetrengve folytatja a műsort. Ami azt illeti, Clara egy kifejezetten buta, éretlen, énközpontú, túlérzékeny, parancsolgató kis mitugrász, aki mindig mások torkának ugrik a saját hülyesége miatt, mialatt fáradhatatlanul játssza az ártatlan angyalkát. (…)

Azt se volt könnyű menet belőni, hogy tulajdonképpen milyen korosztálynak szánták ezt a filmet.Fantasy fronton vannak jó ötletek, mint a gépezet, ami a játékoknak lelket, így pedig életet ad, de nem használták őket megfelelően, és ez még nem tette indokolttá, hogy miért van szükség négy birodalomra, mikor egyetlenegyet se mutattak be közülük normálisan, valamint, hogy miért szerepel egyáltalán a címben diótörő, mikor a Diótörő karakternek nem volt kvázi semmi jelentősége Clara pátyolgatásán kívül. (…) Ha valaki rendesen elvégezte a rábízott feladatot, akkor azok a helyszínekért, a jelmezekért és a válogatott effektusokért felelős csapatnak a tagjai. Mindemellett természetesen az optimálisnál talán szembeötlőbb volt, hogy erre a megkapó külcsínre tulajdonképpen mennyit is költöttek.
Teljes értékelés a blogomon:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2019/01/the-nutcrack…

2 hozzászólás
a_girl92 

most jöttünk haza épp a moziból, megnézettem barátommal, még neki is tetszett.
Csodaszép látványvilág, cuki történettel <3


Népszerű idézetek

Londonna 

– Talán kevesebb időt kéne töltened a padláson, és többet a való világban.
– De a való világban én már nem találom a helyem.

Loyi

Clara: Ez csak egyszerű fizika
Százados: És mindig ugyanúgy működik?
Clara: Mindig…. Már ha minden igaz.

Nocharity 

Szívesen magammal vinnélek… de tudod vannak olyan utak, amiket egyedül kell bejárnunk.

Nocharity 

– Ha jön valami, meg se rezzenj!
– Nem rezzenek… de berezelek.

Nocharity 

Azt hittem, ha meglesz a kulcs, válaszokat is lelek, és hirtelen minden értelmet nyer. De még mindig teljesen elveszett vagyok…


Hasonló filmek címkék alapján