A diótörő és a négy birodalom (2018) 105

The Nutcracker and the Four Realms
99' · amerikai · kaland, fantasy, családi 12

Clarának csupán egy kulcsra van szüksége. Egy kulcsra, aminek nincs párja, mert ez nyitja a dobozt, ami felbecsülhetetlen ajándékot rejt néhai édesanyjától. A keresztapja éves ünnepi bálján a kislány egy aranyfonálhoz jut, ami elvezeti őt az áhított kulcshoz – aminek rögvest nyoma is vész egy… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 13

Szereposztás

Mackenzie FoyClara
Morgan FreemanDrosselmeyer
Keira KnightleyCukortündér
Helen MirrenRőt Anyó
Matthew MacfadyenMr. Stahlbaum
Jayden Fowora-KnightPhilip
Miranda HartHarmatcsepp Tündér
Richard E. GrantCidri
Jack WhitehallHarlekin
Eugenio DerbezBerek

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 272


Kiemelt értékelések

Charityy 

lol, tökre nem ismertem fel Keira Knightley-t, eléggé meglepődtem a végén, amikor ott volt a színészek között xdd

A látványvilág valami fantasztikus, a ruhák lenyűgözőek, teljesen elvarázsolt.

spoiler

4 hozzászólás
moonchristal 

Lehet, van velem valami gond, de én imádom azokat a filmeket, amiket rengetegen lehúznak. De nem számít, nekem akkor is tetszett ez a film, úgy volt tökéletes, ahogy.
Először is, egyszerűen lenyűgöző volt a képi világa, csodálatosan illett hozzá James Newton Howard zenéje.
Másodszor, remek szereplőgárda volt, szuper karakterekkel.
Harmadszor a történet egy fantasztikus, élvezhető mese. Igen, valóban csak alapjaiban hasonlít az eredeti Diótörő-történetre, de miért is kéne még egy századik egyforma feldolgozás belőle? Egy újabb megközelítés, épp ez benne a szép. Hogy nincs új a nap alatt? Ez már rég így van… történelemben, művészetben, tudományban, az életben. Nálam ez akkor sem von le az értékéből. Adott egy stáb, akik így közelítették meg a klasszikus mesét. Ennyi, se több, se kevesebb.
Nem baj, ha az ember nem felejti el, milyen volt gyermeknek lenni, és a mesék világába belemerülni. Lélekmelengető, ünnepi mesefilm akar lenni, és ebben a műfajban szerintem kiemelkedő. És nem csak azért mondom, mert Lasse Hallström kapcsán elfogult vagyok, hanem egyébként is az. Biztos, hogy sokszor újranézős.
Aki meg szeret kritizálni, és mindenben hibát keresni, az inkább ne nézze meg.
Én mindenesetre köszönöm az élményt, gyönyörű estét varázsolt nekem a stáb.

Chriss 

Nem volt ez olyan rossz… de olyan jó sem. A látványvilága tetszett, de a színészekkel annyira nem voltam kibékülve. Szerintem egyszer nézhető, aranyos kis mese, sok egérrel :)

kiruu 

Látványos és pc. Megfelel a mai világ hülye igényeinek. Feltűnőek a barna bőrű színészek, amivel nincs baj, de tudjuk, hogy miért vannak itt. Mindenesetre szép a képi világ, kellemes kis történet. A romantikus szálat hiányoltam.

timea_z 

Erősen újra lett gondolva, de nincs ezzel semmi baj. Engem elvarázsolt, lekötött, pont azt nyújtotta amit elvártam tőle. Keira Knightley hangja (eredeti) viszont nagyon idegesített.

Sister

A látványvilága elragadó, a kosztümök mesések, és mi tagadás, elég elfogult vagyok Csajkovszkij remekművével: a Diótörő nagy-nagy kedvencem! Bár az eredeti történetet valóban csak nyomokban tartalmazta, ez egyáltalán nem vált a film kárára. Én ugyan sejtettem a legelejétől fogva a csavart, de ez sem akadályozott meg abban, hogy élvezzem. Az ismertebb színészek természetesen ragyogó alakítást nyújtottak, de a pályakezdőket sem illetheti megrovás: mindegyikük szuper volt, különösen a Clarát játszó Mackenzie Foy. Igazán pozitív csalódás volt számomra: izgalmas, újszerű, grandiózus.

3 hozzászólás
Hippoforaccus 

Hát… nem vagyok lenyűgözve. Semmitmondó történet, szép tájakkal, semmitmondó karakterekkel és balettel körítve. Nem vártam valami sokat, de sikerült alulmúlni. Egy „nagy csavar” van a történetben, de szerintem azt még egy nyolcéves is kitalálta, ha látott már előtte legalább két filmet.

a_girl92 

most jöttünk haza épp a moziból, megnézettem barátommal, még neki is tetszett.
Csodaszép látványvilág, cuki történettel <3

Wolly

Nagyon aranyos kis filmecske, szépen kidolgozva, mind jelmez, mind számitogépes utomunka szempontjábol.
A szereplök nevein kivül azonban nem sok köze van az eredeti történethez.
spoiler
Amugy a mézeskalácsos katonákat ki és honnan vette a leirásban?

Liv_Lovely

Vártam ezt a filmet, (szeretem a történetet, Csajkovszkij zenéjét, és a kedvenc divattervezőm is tervezett egy a történet inspirálta kollekciót a film megjelenése alkalmából -> Paolo Sebastian ) de sajnos egyszernézhetős lett.
A látvány jól néz ki, szépek a ruhák és a díszletek, de 1-2 jeleneten kívül számomra felejthetőre sikerült.
Ami kifejezetten nem tetszett:
1) A két őr. Egyáltalán nem viccesek de valamiért minden filmbe bele kell erőltetni a „vicces” alacsony-kövér, magas-vékony párost. (De komolyan, miért?)
2) Clara. Miért kellett a karaktert ennyire hisztisre megírni…
3) Hiányoltam, hogy a 4 birodalom kb névlegesen lett csak bemutatva a filmben, míg a film elejét, felvezetését túl hosszúnak éreztem.
4) Morgan Freeman csak azért van ott, hogy el lehessen mondani hogy szerepelt a filmben.
5) A „nagy csavar” számomra kiszámítható volt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján