28 nappal később (2002) 200

28 Days Later...
113' · francia, angol · sci-fi, dráma, horror 16

Jim (Cillian Murphy) felébred a kómából, de senkit sem talál a kórteremben. Üres a folyosó, az egész épület, üres és néma az egész város. Jim semmit sem ért, rémülten bóklászik a kihalt metropoliszban. Végül rátalál egy emberpár: túlélő, mindentől rettegő menekülők. És nemsokára találkoznak… [tovább]

angol
angol · magyar

Szereposztás

Cillian MurphyJim
Christopher EcclestonHenry West
Naomie HarrisSelena
Megan BurnsHannah
Brendan GleesonFrank
Noah HuntleyMark
Alexander DelamereMr. Bridges
Kim McGarrityMr. Bridges lánya
Christopher DunneJim apja
Emma HitchingJim anyja

További szereplők

Kedvencelte 17

Várólistára tette 92


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Öhöm, talán igaz, hogy ez jobb a zombis filmek közül, de nem nekem az tuti. Én végig untam az egészet, a szereplők az agyamra mentek, és a zombik sem igazán voltak ijesztőek, és nem is volt ijesztő… Lehetett volna jobb is, az alapsztori tényleg nem volt rossz, de a megvalósítás az nekem nagyon nem jött be.

4 hozzászólás
Nihilchan 

Zombis témában elég jó film, bár nekem tipikusan egyszernézős kategória. Voltak benne jó ötletek és izgalmasnak is találtam, mégis valahogy hosszúnak éreztem.

LoneWolf 

Ajj, de rühellem a sprintelő 'zombikat'. A lassú verziók is elég könnyedén kiírthatnák az emberiséget, de ilyen gyors fertőzéssel és futással tényleg esélyünk sem lenne. Amúgy súlyos darab lett, illetve akadtak benne jó ötletek ,spoiler de az, hogy pl. spoiler nekem kissé elrontotta az addig viszonylag realista, hullámzó hangulatú ábrázolást, így nem lesz a kedvencem a műfajban, bár nem is mondanám egy nagybetűs ZOMBIS filmnek. Ettől függetlenül persze egy egész jól sikerült kis poszt-apokaliptikus alkotás lett.

Blissenobiarella 

Bevallottan a zombis filmeket szeretem legkevésbé a horror kategórián belül, ezt a filmet mégis kedvelem. Régen láttam már, de csak pár jelenetre emlékeztem belőle, azokra viszont teljesen világosan. Érdekes élmény így, felnőtt fejjel újra megnézni ilyen filmeket.
Ez a film sokak szerint unalmas, meg nem sok horrorisztikus dolog történik benne (mi van?)… Szerintem az erőssége az atmoszférateremtés. Először az üres város, a csend, később a vidék látszólagos háborítatlansága… a zenéket is kiválóan eltalálták, a szereplők is a helyükön vannak. A nézőt a kis becsempészett humor feloldozza a szorongás alól, hogy utána még nagyobbat üssön, amikor támadnak a fertőzöttek. A végső jelenetek egészen katartikusak, meglepően művészi beállításokkal. Kellemes csalódás.
Maga a film a témában egyáltalán nem hoz újat, megvillant kérdéseket az újrakezdésről, és megmutatja, mennyire nem tudnak az emberek még a bajban sem összefogni igazán, legfeljebb ideig-óráig. Keserű film ez tehát, és spoiler nem tökéletes munka, de a maga műfajában szerintem kiemelkedő darab.

1 hozzászólás
NannyOgg 

Ez van, ha nem Hollywood csinál zombifilmet. Még mindig ez az egyik kedvencem.

UViki 

Jöhet minden, ami zombis, de már erre sem emlékszem.

KyKy

Azt hittem, hogy láttam ezt a filmet, de rá kellett, hogy jöjjek, nem. Szerintem a 28 héttel későbbel keverem, mert azt tuti, hogy láttam, bár semmire sem emlékszem belőle, így az is újranézős lesz, ezt pedig akkor így, ilyen formában pótoltam.
Nos, nem mondom, hogy elájultam volna tőle, sok helyen baromi gagyi jelenetek voltak, amik kizökkentettek, viszont sok helyen meg egész izgalmasan alakultak a dolgok.
Kíváncsi voltam, hova lyukadunk ki, mi lesz a végkifejlet, és bár nem erre számítottam, legalább a végső konzekvenciát ismét le lehetett vonni, mégpedig az spoiler
Ettől függetlenül nem volt rossz, kíváncsi voltam, hogyan oldódik meg az egész, és noha az a része kicsit furán lett megoldva, végül is tetszett.
A legvégén pedig hát kivoltam, viszont ahogy ezt lereagálták, az baromi jó, így tehát tipikus ambivalens érzelmekkel zártam a filmet. Egynek nem volt rossz, és most már kíváncsi vagyok, hogy a másik filmből mire emlékszem.

5 hozzászólás
csartak

Tipikus zombi film alaphelyzet, érdekes volt látni a kihalt Londont. Cillian Murphy-t a Napfényben kedveltem meg, itt is jó volt.

Miyakobaba 

Örülök, hogy nem amerikai film. Végre nincs mindenkinek fegyvere, úgy túl könnyű.
Miközben néztem, folyton a The Walking Deaddel hasonlítottam össze.


Népszerű idézetek

Masni 

[Hannah comes from behind and breaks a bottle over Jim's head as he kisses Selena]
Selena: Hannah, it's okay! He's not infected.
Hannah: But I thought he was biting you.
Jim: Kissing. I was kissing her. Are you stoned?
Selena: It's a long story.

Masni 

Jim: I got a headache.
Selena: Bad?
Jim: Yeah, it's pretty bad.
Selena: Well, why didn't you say anything before?
Jim: Well, because I didn't think you'd give a shit.

Masni 

[Selena hands Jim some Valium to help him sleep]
Jim: Oh, great, Valium. Not only will we be able to get to sleep, but if we're attacked in the middle of the night, we won't even care.

Masni 

[Jim starts yelling to Frank at how bad of an idea it is to go through the underground tunnel]
Jim: Oh, no. No, see-see, this is a really shit idea. You know why? Because it's really obviously a shit idea. So, we're just gonna drive in the tunnel full of fuckin' smashed cars and broken glass. It's really fuckin' obviously a shit idea!
Frank: [keeps driving] Hold on!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján