28 héttel később (2007) 80

28 Weeks Later
99' · angol · sci-fi, horror 18

Fél év telt el azóta, hogy egy vírus néptelen metropolisszá változtatta Londont. Lakóit gyilkos dühre sarkallta: a fertőzöttek egymást irtották ki. Az Egyesült Államok megszálló hadserege azóta helyreállította a rendet, szigorúan ellenőrzött és védett körzeteket hozott létre, és a kevés túlélő… [tovább]

Szereposztás

Jeremy RennerDoyle
Robert CarlyleDon
Catherine McCormackAlice
Rose ByrneScarlet
Harold PerrineauFlynn
Amanda WalkerSally
Imogen PootsTammy
Shahid AhmedJacob
Idris ElbaStone
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

mandu 

Ettől a kameramozgástól olyan hányingerem lett, mint még soha…

Törpillaa 

Hát elég beteges film és undorító. Csak is Jeremy Renner miatt néztem meg. Ez azok a horrorok közé tartozik ami egyáltalán nem ijesztő számomra inkább már undorító felfordul tőle a gyomrom.

Zajec_Sternenkind 

Bármikor meg tudom nézni, van egy különleges hangulata, egy zárt atmoszféra a nyitott térben, ami egyből magába szív. Szeretem, hogy nincs túlbonyolítva a történet, egy laza kis horrort ígért, és azt is kapunk két kölyök szemszögéből. Egyszer lassú, drámai fonalat vesz fel, máskor pedig nem szűkölködik az akciókban. Van benne feszültség, és tényleg csak azt tudom mondani, hogy valamit nagyon eltaláltak ebben a filmben.

KyKy

Na, erre a filmre emlékeztem! Noha láttam már, azért mégsem tudtam már miről is szól, főleg a végére emlékeztem így utólag, spoiler, ezért eléggé meglepődtem egy-két fordulaton. spoiler Nem rossz zombis film, vagyis nem lenne rossz, ha ezek a zombik vagy fertőzöttek, hívjuk őket bárhogy, nem lennének ennyire nagyon okosak és körmönfontak. Emiatt nekem kicsit elveszti az értékét, mert így kb. simán lehet egy zakkantabb ember is, amiben tényleg fel lehet fedezni még akár a szerettünket… Na de mindegy is.
Az is tetszett ebben a filmben, hogy nem kifejezetten egy családra és/vagy karakterekre koncentrálódtak olyan téren, hogy nem kerül bemutatásra a világ helyzete (de legalább is egy szelet belőle, mint itt pl. London). Tetszett a katonaság, hogy megmutatták hogyan próbálták kezelni az ellehetetlenülő problémát, hogyan „oldották” meg, az a rész pedig kifejezetten izgalmas és képernyőhöz szegező, amikor a spoiler. Az ilyen típusú filmeket imádom, szóval jó volt.
Összességében sokkal jobban tetszett, mint az előző rész, de közel sem lett kedvenc.

MrsCumberbatch 

Íjjal vagy fegyverrel, Jeremy így is egy mesterlövész, hős lesz. Sajnálom, hogy csak 1 óra után volt több jelenete, addig meg alig…
spoiler
A filmmel egyébként nem igazán voltam megelégedve. Számomra túl vontatott néhol meg tök kidolgozatlan… Ezek után sem leszek horror rajongó.

csokidani 

Valamivel gyengébb, mint az előző, de ez a zsánerem ( posztap plusz zombik). Szórakoztató, helyenként logikátlanságok (főleg a szereplők részéről), de látványos, pörgős. Aki szereti a műfajt, annak kötelező.

Honey_Fly 

Itt már talán a kókuszágyúval lenne esélyem.

Kstimi 

Nekem ez a film durva volt. Elsődlegesen nem a műfaja miatt, hanem egyszerűen undorító… A film egész ideje alatt nem borzongást, hanem valami nagyon rossz érzés volt bennem a hányinger és a szédülés között. :/
Maga ez a zombis téma nekem nem jön be, pedig a történet koncepciója nem rossz…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján