Zéró páciens (2018) 27

Patient Zero
90' · angol · akció, dráma, horror 18

Miután egy váratlan globális járvány az emberiség nagyobbik részét gyilkos 'Fertőzöttekké' változtatta, egy férfi, aki képes kommunikálni velük, az utolsó túlélők csoportját vezetve indul útnak a gyógymód megtalálásának reményében.

angol

Szereposztás

Natalie DormerDr. Gina Rose
Clive StandenKnox
Stanley TucciProfesszor
Matt SmithMorgan
Agyness DeynJanet
John BradleyScooter
James NorthcotePete Townshend
Colin McFarlanePierce ezredes
Pippa Bennett-WarnerLinda
Frederick SchmidtJoe Cocker
Hirdetés

Várólistára tette 46


Kiemelt értékelések

AniTiger

Izé… :D
Legalább a szereposztás jó volt… :'D
I <3 Stanley Tucci

Emerson 

Az alapötlet jó lett volna, és a trailer is nagyon nyálcsorgatósan lett összerakva, de a film… ha nem létezne a The Returned, azt mondanám ez a legpocsékabb zombis film, amit valaha láttam. Na de így könyörületből megkapja a 2 csillagot… Nem tudom hányszor hangzott el az ájlávjú, de már az első kijelentésnél is néztem egy nagyot, hogy akkor ez most egy romantikus film lesz, vagy mi a f… spoiler
Stanley Tucci üljön le egy sarokba és gondolja át a karrierjét és közben mélységesen szégyellje el magát, hogy ilyen szarhoz adta a nevét.
(vicces, hogy a plakáton se a csajt, se a pasit nem ismerem fel… egyáltalán ők játszottak a filmben, vagy csak valami modellek, mint a cigis dobozokon a műhullák?)
A film vége is megér egy misét. Vagyis még annyit se ér. Észre sem vettem, hogy vége lett, az utolsó 5 percben konkrétan szurok sötét volt, néha lehetett hallani egy-két hangfoszlányt, aztán egyszer csak jött a stáblista. Jé… ezt is túléltem. Alig.

LoneWolf

Ilyen szereposztással is képesek voltak 40 perc alatt halálra untatni, majd a professzor behozatalával már picit jobb lett a helyzet, de a maradék 40 perc sem segített megmenteni ezt a borzalmat, melynek még egy normális befejezésre sem futotta. Mi volt ennek a lényege egyáltalán?

1 hozzászólás
Negative_Singularity 

Ebben a filmben Natalie Dormer, Stanley Tucci és John Bradley játszott. Egyelőre fel nem tudom fogni hogyan és miért. Ez az egész alkotás erősen hajaz a híres Asylum produkciókra, amikről tudjuk, hogy elismerten alacsony költségvetésű, erősen B kategóriás filmek. Vagy inkább ZS. A lényeg, hogy egy jó filmalapot kölcsönvesznek, és nem túl jó keretsztorival és szereplőgárdával újraalkotják, vagy nem hivatalos folytatást készítenek hozzá.
Hát, itt is ezt éreztem, épp ezért nem értettem a színészeket…
Se füle, se farka az egésznek, szemezgettek innen is meg onnan is (28nappal/héttel később, Z világháború, stb). Tudom, hogy egy járványos-zombis filmben az ember ne keressen sok realitást, de az ilyen tudományos cuccok baromi meggyőzőek tudnak lenni (pl ott a Kaptár, nagyon jó alternatív valóságot húzott a világra, és tudományosan el is magyarázta a miértet és a hogyant). Nos, itt semmi. A legnagyobb tudományos áttörés is egy anomália, amit nagylelkűen meg is említenek a filmben, hogy nesze néző, itt a magyarázat! Nem, kösz. Nagyon jól működik az anomália fogalma és ténye pl a Csillagok közöttben.
Hát, szóval… maradjunk annyiban, hogy ha ezt a filmet az Asylum készítette volna, akkor azt mondom, hogy na! Nem is rossz ahhoz képest, de így… ne már, most ezt valaki tényleg komolyan gondolta? Sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, nem mondom, hogy nem volt ígéretes, sőt. Ebből jó kis sztori lehetett volna, aminek valószínűleg kíváncsi lettem volna a folytatására, de most csak remélni tudom, hogy nem lesz második része a spoiler. Uhh.

Kiskakukk 

28 nappal később újratöltve, ráadásként egy ultragagyi ötlettel (a hihetetlenül unszimpatikus főszereplő képes elfecserészni a fertőzöttekkel). Nagyon rossz. Ráadásul a horror kimerül annyiban, hogy összeharapdálnak pár embert, a többi dögunalom nyáltenger, de tényleg, ez inkább szappanopera a sok visszaemlékezéssel meg rinyálással. A főszereplők nagyon unszimpatikusak, nekem csak az „ügyeletes s..gfej” ezredes tetszett, mert beolvasott mindenkinek, hogy mekkora idióták (mert azok voltak). Feszültség a filmben nem sok van, a jó hangulatot nagyítóval se találtam meg, a befejezés meg annyira lapos és gáz, hogy felvontam mindkét szemöldökömet. Kár volt rá az időt pocsékolni.

2 hozzászólás
dulkap 

Csak az áldott jó szívem, a rövidsége, Natalie Dormer és Stanley Tucci miatt kap ez a film 5 csillagot. Maga a történet már nagyon elcsépelt és nem is sikerült valami újat kihozni belőle. Próbálkoztak ugyan ezzel-azzal, de ezek a próbálkozások mind besültek. Tucci bejövetelével erősen megugrik a film színvonala, de szegénynek szinte a nulláról kellett felugrania és nagyon tartósan nem is maradt meg.
Az egyik főszerepet alakító Matt Smith, meg pont olyan semmitmondó és jellegtelen, mint a neve.

Papillon_εïз 

Ha lehetne 0 csillagot adni, akkor azt kapna. Nem tudom mennyi bőrt lehet még lehúzni a zombikról, meg a fertőző járványokról, amik hatására kihal a Föld, és csak egy kisebb csapat keresi az ellenanyagot, vagy a személyt, aki persze immunis. Egy újabb a sorba.

shieldmaidenwithflowers

Pár nappal ezelőtt néztem meg, csak elfelejtettem jelölni. De ez valami borzalom volt. Pedig olyan jó színészek voltak benne! Stanley Tucci és Matt Smith neve reményt keltett bennem. Kár, hogy nem olvastam előbb a kritikákat, mert akkor bele se kezdtem volna. Az ötlet annyira jó lett volna, aztán csak egy nagy adag zagyvaság volt. Gyorsan beletömtek minden ötletet a másfél órába, de cserébe kusza lett és logikátlan. Értelmetlen. Már megint elfecséreltem másfél órát az életemből, és csak annyit értem el, hogy erősebb lett a fejfájásom.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján