1922 (2017) 45

101' · kanadai · dráma, horror, krimi

A helyszín az 1920-as évek vidéki Amerikája: apa, anya, fia együtt élnek egy hatalmas kukoricás szomszédságában. Az anya azonban egy nap úgy dönt, véget vet a látszólag idilli életnek: eladja a birtokot, elválik férjétől és magával viszi a fiukat. Mit tesz ilyenkor egy öntudatos és sértett férj?… [tovább]

angol

Szereposztás

Thomas JaneWilfred James
Molly ParkerArlette James
Neal McDonoughHarlan Cotterie
Brian d'Arcy JamesSheriff Jones
Dylan SchmidHenry James
Roan CurtisVictoria
Kaitlyn BernardShannon Cotterie
Bob FrazerAndrew Lester
Patrick KeatingMr. Stoppenhauser
Hirdetés
1922 (2017)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Campfire

Kedvencelte 7

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

pvik13 

Fuhh hát nekem bejött igazábóóóól. A végén már ugy féltem is hogy mi a jó ég lesz a vége xddd
Nagyoon Király King adaptáció!

Kornel_Wolfe 

Végre egy kiváló King-adaptáció! Kedves Netflix, nem akarjátok a többi SK-könyvet is a szárnyaitok alá venni? A negatív értékelések ellenére a Netflix miatt nagy elvárásokkal ültem le a film elé, és csöppet sem csalódam, sőt! Annyira elsodort, hogy még mindig a történéseken kattog az agyam. Úgy lett kedvencem a film, hogy egyetlen szereplőt sem kedveltem, a főszereplőnek se szorítottam egy percig sem. Egyedül a teheneket sajnáltam, de őket nagyon. King a legkegyetlenebb ember, akire istenként nézek, mert ilyen, elemi igazságokkal átszőtt borzasztó történetek teremnek abban a beteg agyában, és ezeket úgy tudja tálalni, hogy gyomorrontás nélkül zabálhatom tele magam. Általában nem születnek a könyveiből jó filmadaptációk, mert ennek a zseniális pasasnak az ereje az egyedi ötleteken túl a szavaiban rejlik, abban, ahogy használja őket, létrehozva azt a kingi atmoszférát, amit a filmek csak ritkán tudnak visszaadni. Most sikerült. Az 1922 egy kevés horrorral átszőtt kemény dráma, amely a maga lassú tempójában is képes megteremteni azt a légkört és azt a feszültséget, amit az ember egy King-történettől elvár. A legnyugodtabb percekben is ott lüktet a padlódeszkák alatt az iszonyat, készen arra, hogy szörnnyé válva bármikor a szobába ugorjon, képi valójában is maga alá gyűrve a halálra vált nézőt. Érdemes adni a filmnek egy esélyt, de aki pörgős, akciódús horrorra vagy pszichothrillerre számít, csalódni fog, aki viszont lélekölő drámára a Mester fűszereivel ízesítve, az jó eséllyel elégedett lesz.

2 hozzászólás
Timi98 

Tetszett. Mondhatni, felülmúlta a várakozásomat. Ez azért meglepő, mert a King adaptációk nagy része nem szokott sikerülni. Miért? Mert King könyveiben van valami megfoghatatlan és megjeleníthetetlen, ami félelmetessé teszi ezeket a történeteket.
Az 1922 a kedvenc novellám a Minden sötét, csillag sehol c. kötetből, sajnáltam hogy nem volt film belőle, mikor először olvastam. De ez a nap is eljött, a Netflix gondolt a fanokra.
Tetszett, mert:
– jó a szereplőválogatása, mindenesetre Wilfredet alakító Thomas Jane nagyon meggyőző, de Arlette-et játszó színésznőre sem panaszkodhatunk
– átadta a King-i feelenget, sötét, borús, borzalmas. Ez ritka, sok adaptáció ezen bukott el.
– a zene, és a hangok. Néhány elég félelmetes jelenet a hangoknak köszönhetően vált meggyőzővé pl.: a hegedűs rész nagyon precíz.
– és ami még pozitívum: nagyrészt ragaszkodott a könyvhöz, gondolok itt a nevekre, helyszínekre és a történetre is.

Blissenobiarella 

Az van, hogy szerintem Thomas Jane borzalmas színész, és ebben is nagyon idegesített az erőltetett tájszólásos dumája. Eleinte hitelesnek tűnt, de szerintem túl volt tolva ez a „délisuttyó”-téma.
De igazából ez az egyetlen dolog, amibe bele tudok kötni, mert abszolút várakozáson felüli. A Netflix-produkciókat illetően én még nem találkoztam alacsony minőségűvel, és itt is igen jól teljesítettek.
Szerintem kár novellából, különösen King-novellából filmet csinálni, mert általában nem szoktak jól sikerülni. Igazából szerintem ez a sztori is kevés egy egész estét filmhez, szóval nálam erős közepes emiatt és a fent említett okokból.
De azért nem akarok senkit elriasztani, egyszer meg lehet nézni.

csokidani 

Tyűű, ez de pocsék volt. Vagy nem is. Szimplán csak nem volt jó. Amúgy sem szívem csücske a kosztümös film, de meggyőzhető lettem volna. Az első harmad után még reménykedtem, hogy egy jó piszchothriller (esetleg horror) lesz belőle, de egyre inkább csak unalomba fulladt nálam az egész. Érezhető volt rajta a szándék h ebbe az irányba akar menni, de nekem valami nagyon hiányzott belőle. A szereplők jól hozták a karaktereket, de nekem nem jött át, nem tudtam belehelyezkedni, az utolsó harmadban meg már csak vergődtem rajta… Én semmiképp nem javasolnám megtekintésre.

3 hozzászólás
piciszusz 

Valaki biztos meglátja a „szépet” ebben is, rettenet untam.

Morn

Túlságosan vontatott volt nekem. Bár elismerem, hogy egy novella az alapja, szóval nehezen is várhatnék tőle egy egész estés filmet. Sajnos a színészi játékkal sem vagyok megelégedve, ez a tájszólás… Sok volt.
Kár érte.

Angara

Borzasztó unalmas. Nem bírtam végignézni. :D

Imoran_Erui

Nem igazán értem. Elkezdtem nézni azzal, hogy ez most egy új film, de az van, hogy én ezt már láttam korábban. Elég régen. Ugyanezt. Így kissé csalódás volt, de azért még így is 7 csillag minimum.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján