Utazás a semmibe (2021) 50

Voyagers
108' · amerikai · sci-fi, kaland, dráma, thriller 13 !

Az emberi faj túlélése érdekében egy csapatnyi mesterséges úton létrehozott gyermek expedícióra indul, hogy majdani unokáik egy távoli bolygót kolonizálhassanak. Tíz évvel később az út során nyugtalanító titkokra bukkanak, aminek következtében fokozatosan eluralkodik a félelem, a vágy és a… [tovább]

angol
angol

Képek 10

Szereposztás

Colin FarrellRichard
Tye SheridanChristopher
Isaac Hempstead WrightEdward
Lily-Rose DeppSela
Viveik KalraPeter
Fionn WhiteheadZac
Archie RenauxAlex
Chanté AdamsPhoebe
Madison HuAnda
Lou LlobellZandie

További szereplők

Várólistára tette 103


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

A legyek ura az űrben.

Nagyon tetszett. Szép kivitelezésű, hangulatos, elgondolkodtató film.

BeL1eVe 

Úgy a 40. percig és a lezárás tetszett. Nagy kár, hogy a maradék játékidő mondvacsinált konfliktusok, lényegtelen cselekmények, dialógok sorozata, ezzel degradálva magát full közepessé. A színészek okék, a külcsín is, de fájó csalódás, főleg a király trailerei után.

SunflowerSz 

Nem vártam sokat tőle, de kellemesen csalódtam. A téma már elve jó alapnak tűnt és szerintem a kivitelezés is egészen jól sikerült. Ahogy többen írták már tényleg van egy kis A legyek ura beütése, de mikor ez elkezdődik azt is jól csinálják, jól építkeznek vele, viszont mégsem teljesedik ki rendesen. A vége felé kicsit úgy éreztem, hogy olyan hirtelen is szakadt meg ez a dolog spoiler.

monokrom22 

A Voyagers egy tipikusan olyan alkotás, amely rengeteg lehetőséget hordozott magában, majd a homokba dugta a fejét és nem élt velük. A látvány néha túl minimalista, a kamerarángás egy idő után idegtépő, az unalom és a pörgés között túl éles a váltás, a színészek pedig a fasorba sincsenek, hogy mentsék a menthetőt. A zene is felejtős, a környezetet sem használják ki… csak a felvetett igen izgalmas témák irhatóak be a pozitív oldalra, viszont azokkal sem kezdenek semmit szóval összességében ezúttal egy csúfos kudarc, amit Neil Burger összehozott, hiába a kiváló alapötlet. Vannak ugyan értékei, nem élvezhetetlen teljes mértékben, de nagyítóval kell keresni az igazán jó tulajdonságait.

lizardking

A szitu indokolta volna a több szexet és erőszakot, túl visszafogott volt, illetve néhol recseg-ropog egy-egy dramaturgiai megoldás, de a téma és a miliő még mindig van olyan erős, hogy elvigye a hátán a filmet. És bár szerintem többször is igen feszült volt a hangulat, az igaz, hogy ebből a sztoriból egy kíméletlen, kegyetlenül erős darabot is ki lehetett volna hozni, de nekem még így is tetszett.


Népszerű idézetek

S0th 

Sela: How could Zac do that? Why have they all gone crazy?
Christopher: Maybe they haven't. Maybe this is what they're really like. We have our rules that keep us in line, but deep down, maybe this is our true nature.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján