Kedvencelte 2

Várólistára tette 150


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

Ohh, Istenem… ezt a filmet olyan érzés volt nézni, mint amikor egy focimeccsen a csatár nemhogy 3 méterről nem talál be az üresen hagyott kapuba, hanem valahova mellé lövi 5-6 méterrel.

Az elbaltázott lehetőségek tárháza. Giccses. Fárasztó. Minden percét ízekre lehet szedni.
Az alapötlet eleve egy baromság. spoiler A két szereplő folyamatosan baromságokat csinál. Képtelenek csöndben maradni, aztán csodálkoznak, hogy az óbégatásukra, füttyögésükre, pofázásukra odasereglenek az állatok.
De tudjátok, mi volt a kedvencem? A pont jókor kitörő gejzír. Meg a meteor. spoiler

Mondjak valamit? Mikor Adam Driver elkezdte sorban csinálni a Darwin-díjas húzásait, na, onnantól a dinóknak drukkoltam.

Ivós játékhoz tökéletes választás. Annyiszor egy feles, ahányszor valamelyik szereplő valami égbekiáltó hülyeséget csinál vagy bénázik. De csak óvatosan, nehogy detox legyen a vége. :D

12 hozzászólás
Pistee66 

Réges régen egy messzi-messzi galaxisban. Cirka 65 millió éve élt egy „idegen” civilizáció, amiben a lények teljesen úgy néztek ki, mint a mai emberek a mostani Földön, még a haj és szakáll divat is kompatibilis volt a PC trenddel. Nem volt sem hosszabb fülük sem kisebb fejük. Egy csoportjuk indult felderítő útra és jutottak el a dinoszauruszok által uralta bolygónkra, ahol aztán a Mills (talán Bryan MIlls őse?) és egy kislány szállnak szembe a hatalmas és ijesztő élővilággal. Próbálták bonyolítani azzal a cselekményt, hogy különböző nyelveket beszéltek megnehezítve a kommunikációjukat, de sajnos ezzel csak rontottak a helyzeten. Kellett bele egy gyerek így lett „cuki” és ezzel együtt cikibb is a film. Persze tudom ma muszáj, hogy minden a fiatalokról szóljon, …
Sajnos csalódtam a filmben, nagy reményeim voltak, hogy végre nem valami pizsamás szuperhősös film került a mozikba, és így 90 perc szórakozáshoz jutok. A történet nem túl bonyolult, de nem ez a probléma, a megvalósítás viszont az. Sokszor a karakterek ostobaságokat cselekedtek és ez meglehetősen rosszul néz ki egy szuperfejlett faj esetében.
A film legjobb része az, ami az űrben játszódik a többi az teljesen hidegen hagyott, sőt néha untatott is, ami nagyon rossz jel egy 90 perces alkotás esetében. A spec effektek megfelelőek voltak, a képi világ sem zavart, de nem sírtam örömömben a film végén, bánatomban sem.
Mondhatnám, hogy közepes film, de a végén a kislány leszúr egy hatalmas dinót, amilyet a felnőtt társa csak rengeteg modern skúló elhasználásával tudott levadászni, ezért minimum egy csillagot levontam, amit a gyerek miatt amúgy is megtettem volna.

1 hozzászólás
Roboraptor

Nem egy helyen épp ez volt az egyik főbb kritika a filmmel: túl komolyan veszi magát. Kétségtelen. Főleg, mert így még nehezebb elnézni neki azt a halom narratív butaságot, amit felvonultat. Másfelől azonban üdítő is a moziban egy önazonos B-filmet látni. Ami nem egy poszt-modern utaláshalmaz. Ami nem akar konstans túljárni a néző eszén, és elvárásain. Ahol nem ugyanazokat az egy kaptafára írt egysoros beszólásokat kell minden második dialógusban hallanunk, mint az MCU-filmekben.

Valahol pedig épp ez „menti” meg a 65-t. Így tud a halomnyi butaság, a bődületes hatásvadászat (istenem, az a főcím!), a kellemes látványvilág, hogy a menyugtató 90 perces játékidő miatt sokkal feszesebb és tempósabb, mint legutóbbi Jurassic World filmek illetve persze a sok dínó egy őszinte, a hozzám hasonlóan megengedő nézőknek bájosan szerethető, „olyan rossz, hogy már jó” trashélményé összeállni. Már, ha vevők vagyunk egy ilyen a Film+ késő délutáni müsorsávjára pozicionált bumfordiságra, mert különben baromi fárasztó lehet. De cserébe meghozza a kedvet Prehisztorikus bolygóhoz.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2023/03/24/65-film-kritika/

Ancsúr 

Mintha csak a „A Föld után" című film zs-kategóriás másolatát láttam volna a King Kong szörnyeivel… Nem érte meg a jegy árát.

muznik 

CGI jó volt és a zenék is… a szinkron … Mehhh …
A sztori még nagyobb Mehhh…
A film felében Adam lélegzetvételeit hallgattuk… már már megcsaptam volna, jah és KOAAA!

DreamClown

Én nem tudom, hogy miért húzták le annyira ezt a filmet, de nekem nagyon tetszett. :)
Tetszett hogy nem volt sok a rizsa, rögtön belevágtak a történetbe. A CGI fantasztikus volt, jók voltak a zenék benne, gyönyörű helyen játszódott. Végig izgalmas volt. Adam Driver meg jól hozta az erdőben a menekülős, védelmező Rambo-t :D Egy dolog nem tetszett, Adam magyar szinkronja. Az borzalmas volt. De ez az én hibám hogy nem angolul néztem :S
Összességében én nem csalódtam :)

Marcsi0603 

Engem meggyőztek a dinók a trailerben, de ahogy lassan kibontakozott a történet rá kellett jönnöm, hogy át lettem verve. Az egész film kb. A Föld utánra hajaz, Adam Driver úgy viselkedett, mint aki szed valamit, a kislány meg idegesítő volt. Még ez nem lett volna baj, de nem kaptam jó kis akciójeleneteket, szerintem ezek mindegyikét ellőtték már a Jurassic Parkban, mintha amúgy nem lehetne kicsi kreativitással saját jelenetet összerakni. A végén a nagy csata egyenesen vicc volt. Nem hiszem, hogy valaha újranézném.

adamklv

Kylo ren miután megvívta az utolsó párbaját most elment dinókra vadászni és kislányokat menteni.

Részletesebb kritika az alábbi linken:
https://www.kritizator.hu/jurassic-star-wars-65-kritika/


Hasonló filmek címkék alapján