Kedvencelte 5

Várólistára tette 113


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

Ohh, Istenem… ezt a filmet olyan érzés volt nézni, mint amikor egy focimeccsen a csatár nemhogy 3 méterről nem talál be az üresen hagyott kapuba, hanem valahova mellé lövi 5-6 méterrel.

Az elbaltázott lehetőségek tárháza. Giccses. Fárasztó. Minden percét ízekre lehet szedni.
Az alapötlet eleve egy baromság. spoiler A két szereplő folyamatosan baromságokat csinál. Képtelenek csöndben maradni, aztán csodálkoznak, hogy az óbégatásukra, füttyögésükre, pofázásukra odasereglenek az állatok.
De tudjátok, mi volt a kedvencem? A pont jókor kitörő gejzír. Meg a meteor. spoiler

Mondjak valamit? Mikor Adam Driver elkezdte sorban csinálni a Darwin-díjas húzásait, na, onnantól a dinóknak drukkoltam.

Ivós játékhoz tökéletes választás. Annyiszor egy feles, ahányszor valamelyik szereplő valami égbekiáltó hülyeséget csinál vagy bénázik. De csak óvatosan, nehogy detox legyen a vége. :D

14 hozzászólás
Pistee66 

Réges régen egy messzi-messzi galaxisban. Cirka 65 millió éve élt egy „idegen” civilizáció, amiben a lények teljesen úgy néztek ki, mint a mai emberek a mostani Földön, még a haj és szakáll divat is kompatibilis volt a PC trenddel. Nem volt sem hosszabb fülük sem kisebb fejük. Egy csoportjuk indult felderítő útra és jutottak el a dinoszauruszok által uralta bolygónkra, ahol aztán a Mills (talán Bryan MIlls őse?) és egy kislány szállnak szembe a hatalmas és ijesztő élővilággal. Próbálták bonyolítani azzal a cselekményt, hogy különböző nyelveket beszéltek megnehezítve a kommunikációjukat, de sajnos ezzel csak rontottak a helyzeten. Kellett bele egy gyerek így lett „cuki” és ezzel együtt cikibb is a film. Persze tudom ma muszáj, hogy minden a fiatalokról szóljon, …
Sajnos csalódtam a filmben, nagy reményeim voltak, hogy végre nem valami pizsamás szuperhősös film került a mozikba, és így 90 perc szórakozáshoz jutok. A történet nem túl bonyolult, de nem ez a probléma, a megvalósítás viszont az. Sokszor a karakterek ostobaságokat cselekedtek és ez meglehetősen rosszul néz ki egy szuperfejlett faj esetében.
A film legjobb része az, ami az űrben játszódik a többi az teljesen hidegen hagyott, sőt néha untatott is, ami nagyon rossz jel egy 90 perces alkotás esetében. A spec effektek megfelelőek voltak, a képi világ sem zavart, de nem sírtam örömömben a film végén, bánatomban sem.
Mondhatnám, hogy közepes film, de a végén a kislány leszúr egy hatalmas dinót, amilyet a felnőtt társa csak rengeteg modern skúló elhasználásával tudott levadászni, ezért minimum egy csillagot levontam, amit a gyerek miatt amúgy is megtettem volna.

1 hozzászólás
LoneWolf 

Gyerekként, a 90-es években szerintem imádtam volna. Akkoriban talán mások is, de manapság ez már kevés nekem. A koncepcióban bőven volt lehetőség, az alap szituációról pedig picit spoiler jutott eszembe, valahogy mégse sikerült igazán élvezhetően kiaknázni, ami ebben a dínós sci-fi kalandban rejlett. Az én ízlésemnek kevés volt itt a hüllőkből (Bedobáltak párat random akadálynak, hogy ne csak egy szimpla „road trip” legyen.), meg a futurisztikus dolgokból is (Még az elvileg „extra modern” fegyver is lézer helyett úgy lőtt, akár egy átlag sörétes puska, csak valamivel nagyobb erővel.), hisz a cselekmény nagyrészt a spoiler koncentrált, aki most vezekelhetett picit azzal, hogy igyekszik megmenteni egy másikat. Próbálták megkavarni a dolgot azzal, hogy a két főszereplő nem egy nyelvet beszél, de láttunk már ilyet nem is egyszer, szóval itt inkább csak idegesített, hogy kb. egyikük sem érti, mit is ismételget a másik 1,5 órán keresztül.
Mindemellett sokszor a CGI sem volt a helyzet magaslatán, és kissé alacsony költségvetésűnek éreztem végig. Azért a színészi játékokkal nem volt bajom, (Ariana-t pl. rövid időn belül most látom harmadszor. Ahsoka, Barbie, és most ez.) plusz a fordulat is tetszett, hogy a cselekmény pont a spoiler. Az a vicc, hogy igazából az egyszerűségével sincs bajom, a sztori kerete teljesen rendben van, csak a köztes rész lehetett volna ennél sokkal, de sokkal izgalmasabb, fordulatosabb és érdekesebb is, így számomra csak egy újabb darab a kihagyott ziccerek hosszú sorában. Röviden szólva: Inkább egy SyFy Channel produkció, mintsem vérbeli mozis élmény.

ui.: Mégis ki gondolta, hogy Adam Driver-nek megfelelő ez a szinkron? Mintha egy Radics Peti paródiát hallgattam volna végig. Volt egy jelenet, ahol vagy a két hangsáv keveredett vagy a magyarhang nem tudta eldönteni, hogy „No”-t, vagy „Nem”-et mondjon, és kb. azt üvöltözte: „Neó / Neóm”. Mondom, mi a f—?!)

2 hozzászólás
balagesh 

Az Avatar bámulása közben villant át az agyamon, hogy ennyi munkának és pénznek a töredékéből is mennyi mindent lehet csinálni. A látvány iránti igény egész könnyedén kielégíthető, ha valaki nem nyújtózkodik túl nagyot. Vagyis hogy tömegével kell érkezniük a 65-höz hasonló filmeknek, amik futószalagosítják a nagy filmek innovációit. A Jurassic Park itt olyan szinten köszön vissza, hogy nem csak dinót nem nagyon látni másképp, mint ott, de konkrét jelenetek szerepelnek újrahasznosítva (kis dinó megmentése, fatörzsbe bújás, 2 db T-Rex abajgatja a pléh járművet). Ez rendjén is van egyébként, és nagyon tetszett is, hogy nem szégyenlősködik, de nem is kíván több lenni, mint ami. Azt nagyon tudom értékelni, ha van egy pontos önképe a készítőknek, és ahhoz tudják tartani magukat. A cselekmény egyben van, szépen végigviszik. Semmi különös, de nincs fölösleges kör, csak ami pontosan odaillik. Ha valaki bele tudja élni magát a küzdő férfi helyzetébe, az előnyben van, de a többiek is nézegethetik a szép környezetet.

csokidani 

Ket reszletben neztem meg, de valojaban nem is akartam eloszor befejezni, annyira ergya az egesz. Aztan ravettem magam, de nyilvan nem valtoztatott semmin.
Fajoan kozepszeru, rettentoen gyorsan elfelejtendo, minden izeben nivotlan film.
Nem ertem Adam Drivernek mi szuksege volt ra (igaz a Star Warst sem ertem reszerol).
Ez a film siman keszulhetett volna a 90-es evek elejen is – vegig ez jart a fejemben…
Na mindegy. Rossz film. Idopazarlas.

2 hozzászólás
Irasalgor 

Streaming-alkotásként talán megbocsátható lett volna ez az alkotás egy esti matinénak, viszont, hogy ezt a filmet miért gondolták, hogy moziban érdemes tálalni, az rejtély, hiszen egy alacsonyköltségvetésű, történettel és érzelmi mélységgel egyáltalán nem rendelkező kalandfilmet kapunk, amelyben sem az akció- sem pedig a karakterelemek nem igazán működnek, ahogyan a logikát sem érdemes nagyon keresni. Tipikusan olyan alkotás, amit két év múlva már elfelejtünk, hogy láttuk, ahogyan a kereskedelmi adók is „premierként” fogják tálalni, hogy aztán évek alatt az összes műsorsávot megjárja az adott csatornán.

Értékelés: 4/10

MóroczMárk

A trailerben benne van minden.
Senki semmit nem hagy ki ha nem nézi meg.
Fejlett civilizáció csillagok közt utaznak (emberek, a főszereplőink), meteorok miatt lezuhannak egy idegen bolygóra (a Földre 65 millió évvel ezelőtt).
Ultrahipermodern emberkéinknél még egy google translate sincs hogy egymást megértsék.
Teljesen logikátlan döntések és felesleges távolbarévedések.
Van szöveg is a filmben, de ha nem lenne sem lenne baj…sőt.
Úgy az egész hitetlen volt spoiler.
A CGI viszont patika volt. A hang meg…vagy a szinkron sáv miatt vagy alapból ilyen de feleslegesen volt hangos egy fa eldőlés is.

Egy nagyon szép de egyébként tökértelmetlen átlag felejthető B kategória.

Szencsike 

65 millió év az univerzum életében igazán semmi, szóval a film egészen érdekes ötletet dobott be azzal, hogy talán máshol is volt értelmes és utazásra képes élet, és a vakvéletlen folytán itt kötöttek ki nálunk.
Nem kell nagy sztorira számítani, de egy jó kis túlélőtúrát kapunk, és néhol eléggé eltúlzott drámával és hatásvadász elemekkel tarkítva (pl. füstölt-főtt dínó), viszont ha nem keressük a film mély filozófiai értelmeit, akkor érdemes megnézni, mert egy szórakoztató kalandfilmet kapunk. A stáblistát érdemes megnézni, szép a becsapódás utáni idővonal bemutatása.

Roboraptor 

Nem egy helyen épp ez volt az egyik főbb kritika a filmmel: túl komolyan veszi magát. Kétségtelen. Főleg, mert így még nehezebb elnézni neki azt a halom narratív butaságot, amit felvonultat. Másfelől azonban üdítő is a moziban egy önazonos B-filmet látni. Ami nem egy poszt-modern utaláshalmaz. Ami nem akar konstans túljárni a néző eszén, és elvárásain. Ahol nem ugyanazokat az egy kaptafára írt egysoros beszólásokat kell minden második dialógusban hallanunk, mint az MCU-filmekben.

Valahol pedig épp ez „menti” meg a 65-t. Így tud a halomnyi butaság, a bődületes hatásvadászat (istenem, az a főcím!), a kellemes látványvilág, hogy a menyugtató 90 perces játékidő miatt sokkal feszesebb és tempósabb, mint legutóbbi Jurassic World filmek illetve persze a sok dínó egy őszinte, a hozzám hasonlóan megengedő nézőknek bájosan szerethető, „olyan rossz, hogy már jó” trashélményé összeállni. Már, ha vevők vagyunk egy ilyen a Film+ késő délutáni müsorsávjára pozicionált bumfordiságra, mert különben baromi fárasztó lehet. De cserébe meghozza a kedvet Prehisztorikus bolygóhoz.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2023/03/24/65-film-kritika/

DreamClown

Én nem tudom, hogy miért húzták le annyira ezt a filmet, de nekem nagyon tetszett. :)
Tetszett hogy nem volt sok a rizsa, rögtön belevágtak a történetbe. A CGI fantasztikus volt, jók voltak a zenék benne, gyönyörű helyen játszódott. Végig izgalmas volt. Adam Driver meg jól hozta az erdőben a menekülős, védelmező Rambo-t :D Egy dolog nem tetszett, Adam magyar szinkronja. Az borzalmas volt. De ez az én hibám hogy nem angolul néztem :S
Összességében én nem csalódtam :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján