Várólistára tette 101


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Rettentően jó film. Csak hasonlítgatom a korábban látott, modernkori társaihoz, és azok a nyomába se érnek (egy-két kivétellel). Kevés szereplő, igazi mély emberi dráma, a választási lehetőségek tárháza, amikor a rosszabb tervből a kevésbé rosszat próbáljuk meg kivitelezni. Aztán feladjuk és az nyer, aki végülis veszít. Rég izgultam ennyire filmen, rég tátottam ennyire a szám látványon, régen hallottam ilyen passzoló aláfestő zenét. Ezt az értékelést úgy írom, hogy mind Toni Colette, mind (és főleg) Anna Kendrick színészi játékát sosem ismertem el igaziként. Kimondottan szép és érdemes darab, a maga egyszerű, kietlen visszafogottságával. Én azt javasolnám, hogy mindenki egyedül nézze, csendes, békés hangulatban – gondolatébresztőként is kiváló.

16 hozzászólás
BeL1eVe 

Bevallom, félve vágtam neki ennek a darabnak a The Midnight Sky utáni irgalmatlan csalódásom és a nem túl acélos visszajelzések miatt (imdb 5,3), de ez a film hihetetlenül elkapott és nem eresztett a stáblistáig. Nálam az év egyik legjobbja!
Milyen érdekes twist ment végbe nálam, hogy míg az előbb említett film trailer-ét rongyosra néztem, trailerzenéjét széthallgattam, addig ennek csak egyszer láttam az előzetesét, és bár tetszett, de tartottam tőle, hogy egy újabb szemfényvesztésben lesz részem. Ugyanis engem gyerekkorom óta az űr sci-fik éltetnek, és akárhányszor felkerül a térképemre egy ilyen tematikájú film, akkor arra nagy eséllyel mindig felkapom a fejem. Joe Penna-tól már az Arctic-ot is imádtam és igazából ez volt az egyetlen biztató jel, ami okán egy minimális reménysugár volt bennem, hogy ez jó lehet.
Penna előző filmjéhez hasonlóan nemcsak az atmoszférát tudta profin megteremteni a kiváló operatőri munkával és hangzatosan szép zenei aláfestéssel, hanem hogy mennyire jó karaktereket volt képes ide is belehelyezni. Teljesen át tudtam élni az érzelmi dilemmájukat, mik a motivációjuk, a szorult helyzetben milyen döntéseket hoznak. Az interakciójukat élvezet volt figyelni és el tudta velem hitetni a film, hogy milyen szinten tudnak empatikusak lenni egymás iránt, mennyire fel tudják találni magukat (még ha ez egyből nem mindig jön össze) és, hogy szakmájuk legjobb tudása szerint igyekeznek cselekedni. No meg persze nem győztem betelni azzal, hogy a tudományos oldalát mennyire magával ragadóan kezelte és a befejezésre is sokáig emlékezni fogok. Egyrészt gyönyörű szép zenét toltak alá, másrészt, spoiler most is eszembe juttatta hogy az űr amennyire a leglélegzetelállítóbb hely, olyannyira a legfélelmetesebb is.
Véleményem szerint aki fogékony a kevés szereplős kamaradrámákra, az echte túlélős űr sci-fikre, azoknak szerintem nemcsak egy hiánypótló, de kötelező darab!

3 hozzászólás
Pistee66 

Lassan olyan leszek, mint egy papagáj, de ismét el kell mondanom, hogy egy újabb Netflix film, aminek hiányában nem lenne sokkal szegényebb a filmvilág. Egy újabb technikailag nagyon szép, de tartalmilag (jóindulattal) közepes alkotás, jó színészi alakításokkal. Mondhatnám azt, hogy egyszer jó, de sajnos nagyon sok olyan filmet láttam, amire rá lehetett ezt a jelzőt akasztani.
Tény; nem nézhetetlen, vannak benne olyan konfliktus helyzetek, amik megfelelő drámát generálnak, de sokszor nagyon unalmas a történet. Meg persze rengeteg baromság is van. Legfőbb problémám, hogy nem derült ki, hogy került a hajóra a Potyautas, és miért. Valaki „megmerényelte” vagy egy véletlen baleset következményeként, esetleg egyéb okból. Az lett volna az igazi, ha a potyautas valamilyen rossz szándékkal rendelkező karakter lett volna, akkor indulhatott volna a haddelhadd. Ja, én nagyon szeretem ezeket a filmeket; Napfény, Halálhajó, Pandorum, tehát érthető. Ez csak vicc volt, mert én a drámákat is nagyon szeretem, de jók legyenek. Persze gonosz karakter esetében más színészt alkalmaztak volna a karakter megformálására.
Valószínűleg figyelmetlen voltam és ezért nem mindig voltam tisztában azzal, hogy vajon az űrben, a légüres térben hogyan csúsznak lefelé egy „rúdon”. Az megvolt, hogy az űrhajóban, űrhajón mesterséges gravitációt generáltak valahogy, de amikor elhagyták messzire akkor mi a f.. volt. Vagy ők rontották el.
Nagyon örültem Toni Collette szereplésének, mert végre nem egy 20 éves „cicababa” játszott egy komoly feladattal megbízott parancsnokot, sokkal hihetőbb volt így. A másik színésznő, akit szintén kedvelek; Anna Kendrick, akit a 50/50 című film óta követem figyelemmel. Mindketten a film színvonala felett alakítottak, miattuk nem pontoztam le még jobban a filmet.

5 hozzászólás
dulkap 

Kár a filmért, mert jó is lehetett volna. Sajnos már a kiinduló helyzet abszurd és hát hasonlókból van bőven a filmben. Nem kezdem el sorolni, aki látta az nagyjából sejti mikre gondolok. A drámai vonal nem rossz, csak túlságosan kiszámítható, de szerencsére a jó színészek dobnak az élvezhetőségen.

Coralie 

Azért elég gáz irányba haladna az űrhajózás, ha az Apollo 13 mindent tegyünk meg értük, a fél világ dolgozik a megmentésen erőfeszítésektől eljutnánk a spoiler megoldásig. :(
A film tetszett, jó dráma, de azért voltak benne fura dolgok.

Kiskakukk 

Költői kérdés: miért akarnak embereket a Marsra küldeni, ha még egy jelenléti ívet sem tudnak ellenőrizni?

A befejezés elég ütős, ezért 7 csillagot kap 6 helyett.

csokidani 

Jofajta sci-fi, ami keruli a tipikus hollywoodi mairokat, kicsit inkabb europai szaga van; ezaltal realisztikusabb, emberibb megkozelitesu. Szep a hajobelso, a kinti kepek gyonyoruek az urrol. Volt resz amin nagyon-nagyon izgultam, ami azert ritkan tortenik meg. Minosegi, de szamomra nem maradando szep űr sci-fi. Ha minden honapban jonne egy ilyen sci-fi film, rohadt boldog lennek.

Ad_astra

Azért ennél többet vártam… Mondjuk tényleg nem volt olyan izgalmas, hogy a körmömet rágtam volna, de azért azt nem gondoltam, hogy csak arra fog kifutni az egész, hogy ki hal meg és ki nem. A multikulti győzedelmeskedett meg a BLM, és az erős nők megmentették a gyenge férfiakat, hurrá!

Pnikolett

Voltak a filmmel problémáink, de leginkább a vége nem tetszett. Mintha félbevágták volna a sztorit és kis reklám után jön majd a folytatás…
Izgalmas részek és unalmas részek is voltak benne, egynek elment…

MrsCumberbatch 

Halálra. Untam. Magam. Jól indult, de a ”csavart” ellövi a cím a vége meg… Most akkor kinyúlt vagy sem? Nem értem. Untam.


Népszerű idézetek

Ascyra 

David (a jazz-ről): Ez az. Hallod milyen kiszámíthatatlan? Mégis van benne rendszer. Összhangban vannak, de időnként egyik-másik elszakad tőlük, és a saját útját járja. … Most, hallod?
Michael (értőn bólogat): … Nem. Nem hallom. Nekem ez csak ricsaj.
David: Nekem épp ez tetszik benne, hogy nem evidens. Néha azért kellemetlen is lehet. De ez tiszta önkifejezés. És általában egyensúlyba hozza magát.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján