Kedvencelte 1

Várólistára tette 104


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Engem valahogy elkapott az a kietlen magány, amit a film első felében átlőtt a képernyőn, egészen zsigerig. Valahogy, nem tudnám megfogni, hogy mi az ami miatt a végéig kitartott az érzet bennem, de én ezt nagyon szerettem. Pedig sem Clooney (sem színészként, sem rendezőként) nem az igazi, sem Felicity Jones.
Szerintem egyszeri megtekintésre már a témája miatt is feltétlenül érdemes, aztán mindenki döntsön arról, hogy talált a sztoriban szívéhez közeli, akár nüansznyi boldogságpillanatot vagy sem.
Mert ezt a filmet szívvel kell nézni. Máshogy nem sok értelme volna.

5 hozzászólás
AniTiger 

Szép, de full klisés, kiszámítható sztori. Elmondhatatlanul untam…

3 hozzászólás
BeL1eVe 

Ahhoz képest, hogy a trailer-e mennyire behúzott, sajnos a végeredmény komolytalan, súlytalan, érzelemmentes. A kiállítása tényleg nagyon szép, a színészek okék, de izgalomból is csak morzsák vannak. Egy ilyen érdekes alapkoncepciónál pedig ez édeskevés.
spoiler
spoiler
Becsülendő, hogy Clooney rendezésre adta a fejét, de a színészi munka jobban áll neki. Komotósan, ütemtelenül rakja egymás után a jeleneteit, ami sokszor kizökkentett. Felejthető a zene, a karakterek is csak a felszínt kaparják. A végére próbálja összekapni magát, spoiler de későn. Annyira nincs jól balanszolva az egész, hogy mire kicsikarja belőlem a figyelmet, addigra pörög a stáblista.
Egyedül tényleg a vizualitás miatt lesz egy halovány közepes, mert azt nem lehet elvenni tőle (főleg a K23 megjelenítése tetszett nagyon).
De ebből egy lényegesen érdekfeszítőbb, drámaibb hatású sci-fit is ki lehetett volna hozni, ami simán kultstáuszba kerülhetett volna, így viszont megmarad egy óriási csalódásnak.
Maradjunk annyiban, hogy a Gravity-ről készült rövidfilm, az Aningaaq a maga 7 percével több érzelmi behatással bírt, mint ez a 2 óra. :(

csartak 

Nem tudom milyen a könyv, (valószínűleg elolvasom) ez inkább egy lelkizős dráma. Nekem ez sajnos gyenge volt, az éneklős részt még mindig nem tudom hova tenni…
.

4 hozzászólás
Eleniel

Szép, végtelenül kiszámítható, unalmas és mesterkélt kliséhalmaz. Övön aluli hogy a legvégén se derül ki hogy what happened, pedig szerintem a legtöbben csak ezt kiderítendő szenvedtük végig a fölöslegesen hosszú játékidőt. Valaki szólhatna napjaink scifikészítőinek, hogy nem attól lesz egy film művészi hogy minden…. nagyon… lassan… történik, és nem attól drámai, hogy random emberek meghalnak akiket előzőleg abszolút nem hoztak közel a nézőkhöz. Még a végén a nemrossz fordulatot is sikerült értelmetlenné tenniük.

Ad_astra

Őszintén szólva, nem tudom, hány csillagot érdemelne… Igazából ez a könyv párja (és nem adaptációja!). Végig azon vigyorogtam, hogy ahol a könyv írónője női szemmel tekintett a dolgokra, ott Clooney férfi szemmel (pl.technikai vagy homályban hagyott részletek, vagy éppen a lelki indoklások, stb.) Ez nagyon vicces volt… Ennél több értelme nem nagyon volt a filmnek, sajnos, pedig az alapötlet alapján egy szuperjó sci-fit is lehetett volna belőle rittyenteni – de hát nem. Szokás szerint tele volt technikai képtelenségekkel, Clooney több drámai történést rakott bele, míg az írónő több lelki rezdülést ábrázolt. A vége pedig hasonló, de mégis más, mint a regényben (s így kicsit kilátástalanabb), pedig örültem volna egy katartikusabb befejezésnek, az talán helyrebillentette volna az egész történet egyensúlyát. Egyetlen erénye, hogy egész gyorsan eltelt a két óra, szóval nem unalmas, csak nincs értelme. :)
Ha már lelki oldal és sci-fi, inkább az Utazók c.filmet ajánlanám, amely sokkal szívhezszólóbb, mégis sokkal sci-fisebb, mint ez…

Tamás 

Nem egy szórakoztató film, klisés, rossz párbeszédek, indokolatlanul elnyújtott játékidő, amit viszont alig tudtak kitölteni a beleerőltetett konfliktusokkal. De el lehet filózni Augustine életének döntésein és eredményein, meg az életünk értelmén úgy általában, azt hiszem ez volt itt a téma.

VMalfoy 

Alapvetően egy jó kis egyszernézhetős film. Igazából több kérdést vet fel, mint amit megválaszol, és nem igazán tudni se a történet hátterét, se a végkimenetelét pl a Földnek. A látványvilág viszont eszméletlen, de magát a filmet bele lehetett volna sűríteni másfél órába is, mert annyi történés mentes másodperc volt benne.

Remake

Nem csillagozom, mert nem is néztem végig. A könyvet majd elolvasom, ha sorra kerül, de ennyi eddig.

Thaliavilaga

Véletlenül akadtunk rá erre a filmre, így nem nagyon vártunk tőle semmit. Egynek elment, bár néhol kicsit unalmas volt és nekem bőven maradtak benne elvarratlan szálak és kérdőjelek. A kislány gyönyörű volt,és nagyon sok szép kép volt a filmben. Valószínűleg könyvben jobban élveztem volna.


Hasonló filmek címkék alapján