Amikor megállt a Föld (2008) 146

The Day the Earth Stood Still
104' · amerikai, kanadai · sci-fi, dráma, thriller 12

1 díj · 2 jelölés

Klaatu (Keanu Reeves) a világűrből érkezett a Földre, és űrhajójával a Central Parkban száll le. Különös tervvel áll elő, mellyel meghökkenti és elborzasztja a világot. Szerinte a bolygónk rendkívül rossz állapotban van. Ezért mindent elpusztít, hogy azután a most élő fajok klónjaival újra… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Keanu ReevesKlaatu
Jennifer ConnellyHelen Benson
Kathy BatesRegina Jackson
Jaden SmithJacob Benson
John CleeseDr. Barnhardt
Kyle ChandlerJohn Driscoll
Jon HammMichael Granier
Robert KnepperColonel
Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

Sydney 

Ez a film egy trutymó. Amikor végre valami izgalmas történne spoiler, a filmnek vége. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a főszereplő csaj spoiler
CSAK a z akkor még nem férjem kedvemért voltam hajlandó rá beülni a moziba :D

1 hozzászólás
Lunemorte

Jópofa ez a morcos Keanu, bár spoiler. És most is állatbarát, jól állt neki ez a szerep.
Jó lett volna megtudni, hogy spoiler. A csaj nem idegesített, elég közömbös volt. Kathy Bates nem tudta kibontakoztatni a nagyon gonosz énjét, bár így is elég jól sikerült neki. :-)Sok kérdőjel maradt, de az elgondolás meg a színészek jók. Én nem unatkoztam.

Sha

Nem az emberiség a legfenségesebb civilizáció. Nem mi vagyunk a legjobbak, a legokosabbak és a legfontosabbak. Amit a Földdel és a rajta lakókkal művelünk, az szégyen.

Mindezt nem könnyű egy filmben érthetően megmutatni. Különösen akkor nem, ha széles körnek akarják elmagyarázni. Ezt a témát a legtöbben nem szeretik. A legtöbben azt szeretik, ha egy ellenállhatatlan szépfiú megmenti a szép nőt, a Földet és az emberiséget. Méghozzá a gonosz, csúnya, nyálkás idegenektől.

Hogy meg tudunk-e változni? Már hogyne tudnánk?

Még valami:
Ha egy értelmesebb világhoz szokott lény megkérdezi tőled, hogy ki képviseli a te világodat, akkor hova irányítod?

5 hozzászólás
Osli75 

Értem én, hogy mit akart mondani, de nem voltam elragadtatva.

LukeSkywalker 

Az intelligens sci-fik közé sorolható alkotás. Nagyon fontos üzenetet próbál közvetíteni felemás sikerrel. A klasszikus elődjét nem szolgai hűséggel másolja, hanem a mai kor emberének a mai kor technológiai szintjével frissíti fel és kihagyja a patetikus, idejétmúlt elemeket. A gondom éppen ebből fakad: elkapkodott. Mintha csak egy fél filmet látnánk. A történések gyors egymásutánban követik egymást, mindent dekára kimérnek, majd finálé és vége. Mintha elfogyott volna a pénz. Hiányzott a karakterek kidolgozottsága és a köztük fennálló kapcsolatok elmélyítése. Mert a lehetőség igenis benne volt. Nyomokban megtalálható a szándék, a szereplők motivációjának magvait elhintették, csak nem hagyták megfelelően kifejlődni. Ezáltal az összecsapottság érzetét kelti. Pedig ez egy kiváló és fontos film lehetett volna, sőt, megkockáztatom, így is az. Legalább olyan fontos, mint mondjuk a Csillagok között. Az emberiségnek szóló igen fontos üzenetet tolmácsol. Keanu Reeves sztoikus, visszafogott játéka szerintem jó döntés. A kis Jaden Smith pedig kifejezetten jó színész, legtöbbször lejátssza Jennifer Connellyt, akinek szegénynek nem sok lehetőség jut, hogy megcsillantson valamit színészi képességeiből. Ugyanígy Kathy Bates sem tud sokat kezdeni a szerepével, de ő annyira jó, hogy még ebből a nyúlfarknyi játékidőből is kihozza a lehetséges maximumot. Jobbára csak aggódva néz és néha sír egy kicsit. Ezzel szemben még sokkal jobban érdekelt volna Reeves és Smith kapcsolata, a kettejük között kialakuló barátság, illetve kötelék. Erről beszélek, amikor azt mondom, sok potenciál van ebben a filmben. Gort alakja is ígéretes, de aztán az alkotók nem élnek a benne rejlő lehetőséggel. Tehát itt van egy kifejezetten említésre méltó sci-fi mű, amibe egyszerűen több munkát kellett volna fektetni, és akkor egy modern klasszikus is születhetett volna. Még ebben a formájában is figyelemreméltó filmalkotás született, ami sokkal jobb, mint azt beállítják, de sokkal jobb is lehetett volna.

Negative_Singularity 

Nem rossz az elgondolás, de a kivitelezés valami borzasztó, és itt nem a látványt, hanem a cselekményt értem ez alatt.
Az embert egy papucsállatka szintjén mozgatja, és a pusztító-megmentő ufó sem egy észlény, hozzá képest egy papírfigura egyáltalán nem sablonos.
Ezt egy rajzfilmen sem nagyon tudnám elképzelni… Egyszerű és felszínes, olyan témát pedzeget, amihez ez a hozzáállás iszonyúan kevés és kidolgozatlan.

Perly 

Nem hittem volna, hogy tetszeni fog, de végül mégiscsak így lett. :-) Tetszett a történet, a látvány és Keanu Reeves alakítása is. Szerintem még újra fogom nézni párszor. :-)

Farkas_Évi

Hmmmm… Érdekes, de nem annyira, hogy 100%-ban erre figyeltem volna.
El tudtam magam foglalni mellette…
Lehetett volna sokkal izgalmasabb.
Az űrlényes filmeket szeretem, de ez nem jött át. A mondanivalója az, hogy mit teszünk a földdel és, hogy ennek nem lesz jó vége.
És jön Klaatu, aki elpusztítja ez emberiséget, ezzel megmentve a földet. Ez még jó is lehetett volna, de nem ebben a köntösben.
Hát nem tudom. Talán majd legközelebb :)

Timi98 

Nagyon vegyes film. Van, hogy nagyon izgalmas, de van hogy unalmas. Tele van fontos mondanivalóval, viszont sok mindenben téved. Keanu Reeves az egyetlen érdekes személy a filmben. Látványilag viszont elég jól sikerült.

KyKy

Keanu Reeves kedvenc színészeim egyike, de ez a filmje határozottan nem jó. Bár nem is számítottam rá, hogy az lesz, tekintve, hogy ennyi idő kellett és egy kihívás, hogy rászánjam magam a megnézésére. Számomra logikátlan volt a film, főleg a végén, de úgy összességében sem nyűgözött le. Nem értettem, minek kellett ez a családi dráma bele, a kisfiú amúgy tökre idegesítő volt, az anyja volt az egyetlen szimpatikus karakter, már amennyire, de még ott is bosszantott ez a hisztije, hogy „megváltozunk, megváltozunk”. Az, persze, hagyjuk már. A világra ráérett a pusztulás, akármennyire is szeretek élni, ez a nagy helyzet, és az pedig egy oltári nagy kamu, hogy megváltozunk. Képtelenek vagyunk mi emberek változni, legalábbis jó irányban semmiképp, max rosszban. Egyszer túl lehetett élni a filmet, de szerintem többet ki lehetett volna ebből hozni.


Népszerű idézetek

Treszka

A válság meghozza a változást. Az ember képes felülmúlni önmagát, ha tudatára ébred annak, hogy mit veszíthet.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján