A legyek ura (1990) 35

Lord of the Flies
90' · amerikai · kaland, dráma 12

Miután repülőgépük lezuhan, a gyerekek egy lakatlan szigetre vetődnek. Eleinte megpróbálnak valamiféle demokratikus rendet fenntartani, ám a megpróbáltatások, az éhség, az elhagyottság érzése fokozatosan kikezdi a józan, egyben játékos gyermeki gondolkodást. A rend felbomlik, és a fiúk két… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Balthazar GettyRalph
Chris FurrhJack Merridew
Danuel PipolyPiggy
Gary RuleRoger
James Badge DaleSimon
Edward TaftEric
Andrew TaftSam
Terry WellsAndy
Braden MacDonaldLarry
Angus BurginGreg

Kedvencelte 1

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

pvik13 

A könyv olvasása és 2 esszé írása után döntöttem úgy hogy na itt az ideje megnézni a filmet…hát nem lett volna baj ha kihagyom. Sok dologban különböző volt a könyvtől spoiler hát nem is tudom…annyira nem szeretem az ilyen változtatásokat :/ Pedig hozhatta volna azt az erős atmoszférát amit a könyv adott, de nekem valahogy nem volt meg. ಠ⌣ಠ

Lili98

Osztályommal néztük,még egy dupla órán.
Sokkoló volt.
Ez a film csak sírásra jó.
Eléggé elgondolkodtató,hogy mire képesek az emberek,már ilyen fiatalon.
Egy bolond százat csinál.
Az élmény biztos megmarad.

zeana 

Nem láttam a korábbi filmet és nem olvastam a regényt sem, de ez a film nem jó. Az első perctől életszerűtlen a gyerekek viselkedése és reagálása a helyzetre. Abban nem kételkedem, hogy egy ilyen szituációban hamar kialakulna a csordaszellem és elhatalmasodna az agresszió, de ennyire jellegtelen, modoroskodó párbeszédeket nem tudnék elképzelni.
Senki nem pánikolt be igazán, nem jelentett gondot elejteni egy vaddisznót néhány taknyosnak, a dagi kapásból tudja, hogy a nyers húsban lévő esetleges férgek milyen betegséget okozhatnak, stb. Nem volt mélysége a történetnek, ugyanakkor az egész nagyon irreális volt. Egy-két jelenetet leszámítva összességében gagyi és untató „élmény” volt. De legalább rövid.

(Olvastam, hogy a könyv drámaibb és az első film is jobb, de hát én ezt láttam, erről tudok véleményt írni.)

1 hozzászólás
fayakezdet 

Hát.. számomra ez az egyszer nézős kategória. Ráadásul miközben néztem, végig abban a tudatban voltam, hogy az 1963-as verziót látom. Valószínű jobban jártam volna, de már nem áldozok arra még pluszba ugyanennyi időt.


Hasonló filmek címkék alapján