Új múlt (2021) 49

Reminiscence
116' · amerikai · sci-fi, romantikus, thriller, rejtély 16

A jövő nem ígér semmi jót. Amerika nagyvárosai víz alá kerültek. De Nick Bannister magándetektív (Hugh Jackman) ebből él: a jövőtől elforduló embereknek nyújt különleges szolgáltatást. Agyakban nyomoz, az agy sötét titkait kutatja, és aki fizet neki, azt hozzásegíti rég elfelejtett… [tovább]

angol
magyar

Képek 5

Szereposztás

Rebecca FergusonMae
Hugh JackmanNick Bannister
Thandie NewtonEmily 'Watts' Sanders
Angela SarafyanElsa Carine
Natalie MartinezAvery Castillo
Cliff CurtisCyrus Boothe
Daniel WuSaint Joe
Brett CullenWalter Sylvan
Teri WybleAngela
Mojean AriaSebastian Sylvan

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 137


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Aludtam pár napot a filmre, de sajnos így se jutottam tovább közepesnél. Bár a vége ennek is pörgős és a története is nagyon jó. Ugyanazt éreztem, mint a Édes kislányom (2021) filmnél (bár azt néztem utóbb, de talán pont ezért friss az élmény), hogy hiába pörgős és eseménydús az egész sztori (futkosnak, lövöldöznek, fulladoznak, verekednek) halálra unom magam… Egy óra után azt hittem, már három órája nézem…. Plusz, elég kritikus vagyok az olyan filmekkel, amiknek piszok jó az alapsztorijuk és rossz, gyenge a kidolgozás…

LoneWolf 

Nagyon hangulatos darab, melyben remek kombinációnak bizonyult a disztópikus környezet, és a noir jellegű nyomozós sztori, ezen pedig sokat dobott még a tripla A kategóriás szereposztás is, hisz Hugh Jackman és Rebecca Ferguson is az imádott színészeim közé tartozik jelenleg. Szinte minden adott volt tehát egy újabb, Blade Runner (Szárnyas Fejvadász) szintű, ha nem is feltétlen korszakalkotó, de maradandó alkotáshoz, azonban valami csúnyán félresiklott. A tálalás kifejezetten unalmas és vontatott, a rejtély megoldása pedig lapos, melyben nincsenek igazán sokkoló, vagy váratlan fordulatok, sem olyan elemek, amiken akár még a stáblista legördülését követő percekben is hosszasan agyalnánk. A végén semmivel sem érződik többnek bármely TV-s krimi egyik bűntényénél, amit 40 perc alatt meg is oldanak, csak itt erre majd 2 órára volt szükség. Megérte? Nem. Az átlagnál persze valamicskét jobb, de valós időbe helyezve, és gyengébb színészekkel, ez bizony legfeljebb 4 csillagot érthetne nálam, és a 6-os ellenére sem valószínű, hogy valaha újráznám, hisz igazából nincs miért…

Barby2005 

„Utazásra indulsz. Az úti célod egy hely és egy idő a múltadban.”
Ez a mondat ütött, azóta is a fejemben van, sőt sokkal inkább az érzés, amit legelőször okozott. Amikor legelőször hallod ezeket a mondatokat. Te merre utazol? Nyilván mindannyian ugrottunk valahova a múltunkban, ahogy meghallottuk ezt a kérdést. Azóta is libabőrős vagyok a gondolattól is :D
Nem rossz, de az előzetes alapján sokkal jobbra, sokkal gondolkodósabbra számítottam. Hát, annyira nem volt gondolkodós :D és mély sem. Ettől függetlenül tetszett, az alapsztori nagyon-nagyon tetszik, de valahogy szerintem nem tudták ebből kihozni azt, amit ki kellett volna. Sajnálom, nagyon vártam, ez volt az első mozim a covid óta hosszú ideje. Na sebaj. Majd a Dűne :D (ja és egyébként közel két és fél órásnak van jelezve ez a film, de a két órát sem ütötte, ezt nem teljesen értettük. 18:30-as előadásra mentünk, még 31-32 körül kezdődött egy halom előzetes, és 20:30-kor már vége volt.)

Ik4r0s

A Magyarországon Új múlt néven futó történet főszereplője a Hugh Jackman által játszott Nick, aki egy klasszikusnak mondható kiégett nyomozót alakít. A kis csavar a történetben, hogy ő az emberek emlékeiben próbál nyomok után kutatni, mivel a jövő technikája már ezt is lehetővé teszi. Az igazi bonyodalmat a gyönyörű és rejtélyes Mae (Rebecca Ferguson) érkezése okozza, aki alaposan felforgatja Nick életét.

A gyakorlottabb filmfogyasztóknak már ez alapján is ismerősnek tűnhet a történet néhány eleme. A Reminiscence a felszínen sci-fi, de talán ez másodlagosnak mondható az alkotás krimis, neo-noir jellegéhez képest. Ferguson szerepében szinte klasszikus végzet asszonyával van dolgunk, Hugh Jackman pedig Humphrey Bogart jövőbeli leszármazottja. A Reminiscence világa egy noirhoz méltóan mocskos, korrupt és reménytelen, de a maga romlott módján valahogy mégis szép tud maradni. Az emberiség helyzete változik, de rossz természete alapvetően örök, a gazdagok mindig semmibe fogják venni a szegényeket, természeti katasztrófák előtt, közben és után is.

A kritika folytatását itt találod: https://www.kritizator.hu/hugh-jackman-jovojet-elaraszt…

erahurka

Olyan mint valami sorozatévad 2 órára vágva. Végig pörög, néha már-már túlzottan is. Javára vált volna a lassabb tempó.

Bővebben: https://halkonzerv.wordpress.com/2021/08/21/elso-evad-uj-mult/

monokrom22 

Az Új múlt nem lesz a következő Eredet. Az alapötlet jó, a történetnek megvannak a maga erős pillanatai és a hangulat is átjön olykor-olykor, de felesleges hozzá a sci-fi körítés, borzasztóan beleerőltetettek az akciójelenetek, sok a logikai bukfenc és sok a klisé. A színészek hozzák a kötelezőt és egy picit talán még annál is többet, a CGI nem rossz, de itt is felmerül a kérdés, hogy minek. Több volt benne, ha van kedvetek nézzetek rá, nem teljesen kidobott idő.

Wolly

Jó volt az alaptörténet, csak lassan indult be, nekem nem jött be a narráció (ennyi erővel akár történetbe is bele lehetett volna tenni).
Amikor beindult, akkor sem siették el, nem volt olyan erős, mint amennyire véleményem szerint potenciálisan benne volt.
Néha úgy éreztem, hogy inkább mentek a látványra, mint a cselekményre, a bunyós jelenetek nagyon gyengék lettek.
És a monológok, amikről érezni, hogy mélyen akartak szántani, nagyon felszínesek voltak, valamint visszaköszöntek a rendező korábbi alkotásainak a szereplői is.

SteeVN 

Lassú tempójú, érdekes, látványos sci-fi. Megidézi a westworld-öt egy kicsit. :)
Sajnos az akciójelenetek továbbra sem erősségük az alkotóknak, de megbocsájtható. Viszont a kiszámíthatóság ront az élményen, hiába a ragyogó színészi munka.


Népszerű idézetek

Nocharity 

– Tell me a story with a happy ending.
– There's no such thing than a happy ending. Every story ends sad, especially the happy ones.
– Then tell me a story, and end it in the middle.

Christinewinchester 

Nick: You're going on a journey, a journey through memory. All you have to do is follow my voice.

Pandalin 

Mae: Mondj egy mesét!
Nick: Milyen mese legyen?
Mae: Aminek vidám a vége.
Nick: A befejezés soha nem vidám, az mindig szomorú, a vidám mesék vége különösen.
Mae: Akkor mondj egy vidám mesét, de hagyd abba a közepén.

Christinewinchester 

Nick: When the waters began to rise, and war broke out, nostalgia became a way of life. There wasn't a lot to look forward to, so people began looking back. Nothing is more addictive than the past.

Pandalin 

Nick: A nosztalgiázás örök divat.

Pandalin 

Watts: Kell, hogy hiányozzanak emberek, ha nincs szomorúságunk, akkor nincs örömünk se.

Pandalin 

Nick: A múlt nem kísért, fel se ismerne minket. Kísértetek csak mi lehetünk, mi tudunk a múltban kísérteni. Kísértünk, hogy újra láthassuk azokat, akik hiányoznak és meglássuk, amit akkor nem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján