Trauma (2004) 9

Kómából ébredve Ben megtudja, hogy a felesége meghalt az autóbalesetben. Néhány héttel később a férfi annyira fölerősödik, hogy elhagyhatja a kórházat. Hazatérve megpróbál új életet kezdeni, és hamarosan barátra lel a szép, fiatal szomszéd lány, Charlotte személyében. Úgy tűnik, sikerül magát… [tovább]

angol · francia

Képek 43

Szereposztás

Mena SuvariCharlotte
Colin FirthBen
Naomie HarrisElisa
Sean HarrisRoland
Tommy FlanaganTommy
Dorothy Duffynővér
Alison DavidLauren Parris
Martin HancockEmery Jones
Brenda FrickerPetra

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Londonna 

Ez szó szerint érdekes film. Nem tudok rá másik, jobb kifejezést. Érdekes. Végig fenntartotta a figyelmemet, annak ellenére is, hogy elég nehezen indul be a történet és sokáig nem is igazán történik „semmi”. Amikor viszont de, akkor aztán nagyon magával sodor, sőt, kifejezetten kitöri az embert a frász. És akkor még nem is sejti, mi lesz még később…
Colin Firthnek állítólag ez a(z egyik) kedvenc filmje saját magától. Újból csak azt tudom mondani, hogy érdekes választás, de valahol megértem. Különleges egy „karakterfejlődés” megy végbe, az már tuti.
Ő ismét hozza a tépelődő, vergődő, szenvedő pasit, de ennyiben nem merül ki a karakter, tartogat meglepetéseket is. Olyanokat, hogy ihajj. Nekem a vérem is megfagyott néhány percre, az tuti. spoiler
Lényeg a lényeg, tartogat meglepetéseket ez a film mind Colinilag, mind pedig történetileg, szóval aki szereti a rejtélyes, picit tépelődős és izgulós thrillereket, akkor nézze meg nyugodtan. (Bár vannak benne kifejezetten horrorisztikus elemek is.)

victoria_m997

Számomra unalmas volt, vontatott, és a csattanó sem csattant akkorát. Csalódás volt. És még a hangyákat is gyűlölöm.

Bory

Ez a film, szószerint fájt. Lelkileg. Colinról most is csak jókat tudnék írni, de Mena nem győzött meg. Ugyanakkor ez legyen a legkevesebb.
A film erős, kegyetlen, és brutális. spoiler
spoiler

6 hozzászólás
babamano86 

Találó a cím, valóban traumát okozott a megnézése…
Pókfóbiásoknak (akárcsak jómagam) nem ajánlanám. Undorító és sokkoló volt. Annyira durva, hogy többet még véletlenül se nézném meg. 2 napig a hatása alatt voltam, és még mindig a hideg ráz, ha eszembe jut. A színészi alakítások viszont meglepően jók voltak, ezért adok rá 6 pontot.


Népszerű idézetek

Londonna 

– Mi lenne, ha mesélne nekem Charlotte-ról?
– Kedves lány. Kedves. Túlzottan is… túl kedves. Túl naiv. Nem ebben a világban él.
– Miért? Maga talán igen? […] Mondja, nem érez magában késztetést, hogy olyan életet éljen, mint ez a lány?
– Ne kezdje megint!
– Csak azt kérdem, hogy a lány is menekül-e a valóság elől?

Londonna 

– Látom, beleszerettél a bézsbe.
– Ez? Kenyérbarna. Bármit is… jelentsen.

Londonna 

Én kitűnően megérzem a dolgokat. Látok dolgokat. Látom például a fájdalmat az aurádban. És láttam már olyasmit, mint ami a szobádban van. […] Meg akartam mutatni, hogy az élet megy tovább.

Londonna 

– Nem gondoltam volna rólad, nem hittem volna, hogy szereted az állatokat.
– Érdekesek. Látod? Itt a királynő: ül a tojásain, körülötte a katonák. Más a feladatuk. Harcosok, dadák, takarítók… Ápolók. A társas viselkedésünk hasonló. Habár… ők nem ölik egymást.

Londonna 

Ez csak műanyag. Csak műanyag! Próbáld a kezedbe venni. Gondold, hogy valami kék kristály. Persze ez nem segít, ahogy a nikotintapasz sem.

1 hozzászólás
Londonna 

Bízol bennem? […] Bízz bennem! Gyere, egyek vagyunk.

Londonna 

… mi emberek sokkal bonyolultabbak vagyunk, mint gondolnád. Általános hiedelem, hogy mindössze agyunk 10%-át használjuk. Van, aki még kevesebbet. Talán… a többi a mozgásunk koordinálására szükséges, a gondolkodáshoz, a beszédhez… Ki tudja? Ilyesmikre.

Londonna 

– … van valami a hetedik érzékben. Vannak emberek, akik olyasmit tudnak, amit nem kéne.
– Szerinted ezt használják ki a médiumok? Elhiszed, hogy szellemekkel társalognak?
– Hát… talán ők az agyuk más részét is használják. Kommunikáció egy másik szinten. Talán… a halottakkal is. Nem mintha hinnék benne, de… Nem lehetetlen!


Hasonló filmek címkék alapján