Árvaház (2007) 46

The Orphanage · El Orfanato
105' · spanyol, mexikói · dráma, thriller 18

Laura (Belén Rueda) árvaházban nőtt fel. Harminc évvel később férjével és a hétéves kisfiával visszatér az ódon, elhagyott épületbe. Szeretné felújíttatni a régi házat, ahol fogyatékos gyerekeket gondoznának. A sajátos környezet megmozgatja a kis Simon (Roger Príncep) fantáziáját. Különösen,… [tovább]

spanyol · magyar

Képek 2

Szereposztás

Fernando CayoCarlos
Geraldine ChaplinAurora
Belén RuedaLaura
Roger PríncepSimon
Mabel RiveraPilar
Montserrat CarullaBenigna
Óscar CasasTomás
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Zajec 

Azt hiszem, túl sokat vártam ettől a filmtől… Unatkoztam és nem kötött le, mondjuk hozzá kell tenni, hogy a kísértetes filmekből olyan szinten elegem van, hogy mindig megfogadom: soha többet. Aztán mégis megnézek egy újabbat valamiért, és utána meg sajnálom azt a másfél órát az életemből.
Nem volt benne semmi ijesztő, az érdeklődésemet sem tartotta fenn, próbálkozott a rejtvény vonallal, de nagyon gyenge lett. A kliséhalmok: árvaház, gyerekek… árva gyerekek… árva testi fogyatékos gyerekek, rajzok, elhagyatott ház, képzeletbeli barátok, múltból előbukkanó öregasszony, antidepresszáns-túladagolás, téveszmék, amik néha igazak, etc.
Az egyedüli pozitívum az a bizonyos zsákmaszk, és a végén a csavar, ami véleményem szerint sokkal nagyobbat ütött volna, ha úgy ahogy van, kihagyják az egészből a kísértet-klisét.
Talán, ha 15-16 évesen láttam volna, akkor meggyőz, ahogy meggyőzött sok olyan film is tinikoromból, amit ma már végigaludnék. De így nem.

6 hozzászólás
walksdowonders 

Az egyik legjobb spanyol film, amit valaha láttam. Nem mondom, hogy végigremegtem az egészet, de azért voltak hidegrázós pillanatok, ó és a katarzis a végén… Váratlan, megrázó és hátborzongató.

dulkap 

Egy összességében hatásos film, ami magában hordozza a dráma, a misztikus thriller és időnként kisadagban a horrorfilmek elemeit. A film hibájaként én a feszültség fenntartását tartom. Nem sikerült folyamatosan tartani a szintet, viszont ahol a feszültség jelen van, ott maximális hatással tud lenni a nézőre. Számomra ugyan a film leges legvége kicsit csalódás, de lehet, hogy ezzel csak én leszek így. Én hamarabb lezártam volna a történetet. De csak javasolni tudom mindenkinek, aki szereti az ilyen stílusú filmeket, hogy nézze meg és döntse el…

Kirus

Elég para az egész film. Már kb. háromszor láttam és mindannyiszor a hideg ráz. Elgondolkodtató és a vége kicsit a levegőben lóg. Én szeretem is és utálom is, mert a film tetszik, de a hideg ráz az egésztől. Sötétben, egyedül soha többé…

Riley

A végére kirajzolódott, hogy ez egy mesehorror. Rendes rémfilmnek nem tudtam komolyan venni, mert annyira nem volt félelmetes, de mesehorrornak elmegy. Azért pedig mindig levonok egy pontot, ha egy ijesztgetős filmben bizarrnak szánt gyerekrajz látható. Ennél csak az bénább klisé, ha az ember szellemeket tapasztal, meg zajokat hall a házban és befelé indul meg, nem pedig kifelé.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján