Kedvencelte 12

Várólistára tette 54


Kiemelt értékelések

Filmdoki

Egy Tarantino film, mely mégsem teljesen Tarantinos. Egy Tony Scott film, mely mégsem teljesen Tony Scottos. Ez a Tiszta románc.
A forgatókönyv le se tagadhatná, hogy Tarantino gyermeke. A rengeteg jól megírt párbeszéd, popkulturális utalás, remek poénok és persze már-már karikaturisztikus karakterek. Aztán jön az akciófilmes nagyágyú, Scott, aki beleviszi saját rendezői fogásait, valamint azt a remek hangulatot, melyet meg tud teremteni. Nagyon érdekes a végeredmény, mégsem lesz tőle rossz a film, sőt! Egyszerűen zseniális, mikor szakadsz a röhögéstől az egyik jeleneten, aztán a következő pofán ver két oldalról és még jól hasba is rúg. Meg, ha nagyon akar még le is köp.
A film remekül indít, már az első negyed óra megvett kilóra. Remek párbeszédek, melyekből megismerhetjük a két főhőst. Slatert nem annyira szokták szeretni, nekem nincs gondom az ürgével, szerintem teljesen korrekt színész, persze nem egy Pacino, de azért ami kell, azt hozza. Patricia Arquette viszont remekel. Hihetetlen szerethető a kissé hiperaktív és lökött szöszi szerepében. A felvezetés után megkapjuk az alapkonfliktust, ugyebár, hogy ez a két jómadár szerez egy táska kokót és el akarják passzolni, de rájuk száll a maffia. Ezek után megindul a hajsza, és közben rengeteg remek színész teszi tiszteletét a képernyőn. Van aki egy rövid, pár soros szösszenetet mond el, míg, mint Walken és Hopper, előadják a film csúcspontját. Emberek, az a jelenet a filmtörténet egyik csúcspontja. Komolyan. Mikor röhögsz a párbeszédükön, de közben szétvet az ideg is, annyira feszült a hangulat. Ez a két zseni pedig ebben az egy jelenetben olyat produkál színészileg, melyre kevesen képesek. Az apró mozdulatok, arckifejezések. Hihetetlen. A mór-szicíliai kapcsolat pedig tényleg fergeteges.Ezt követően van még egy kisebb csúcspont, a szállodai jelenet, mely hasonlóan feszült, bár kevésbé humoros.
A film szépen halad tehát a fináléig, mely teljesen elborult és tényleg, már-már groteszk hatást kelt, de a film világába teljesen beleillik.
A Tiszta románc egy igazán hangulatos film, melyet minden Tarantino és Scott rajongónak látnia kell.

3 hozzászólás
Ascyra 

Öhhh… Azon ritka alkalmak egyike ez, amikor meg vagyok lőve: iszonyú írhatnék jön rám, de aztán hirtelen ott vagyok, hogy meg sem tudom fogalmazni rendesen, hogy mit érzek vagy, hogy mit is láttam. Megint pontokba kell szednem, nem megy máshogy… kezd ez már sajátosságommá válni.
Semmit sem tudtam erről a filmről. Csak a plakátját láttam eddig, meg azt tudtam, hogy Patricia játszik benne. Nem is volt fogalmam arról, hogy az általam hatalmas antitalentumnak tartott Mr. Slater lesz a partnere. Vicces, hogy telibe ordít a plakát a főszereplőkről… mégsem tűnt fel. Igen, ennyire szeretem szegényt. Partriciát annál inkább kedvelem viszont.
– Az első tíz perc elteltével kijöttem megnézni, hogy Tarantinonak köze van-e a filmhez. Éshátnaná! Iszonyú felismerhető a pörgés, a hirtelen jelenetek, a légből kapott életszerűtlen és mégis lehetséges történések, amik egyszerűen rabul ejtik az embert. Egyszerűen ez már Tarantino névjegy: túlzás túlzás hátán, mégis beleszeretsz, elragad, elhiszed, megfog, megeszed, behúz, feldolgozod, átveszed, akarod. Ez ilyen, nincs mit tenni, ezzel együtt egy óriási zseni ez a fickó.
– Christian Slater nem antitalentum. Mea Culpa. Ezt a szerepet neki írták, vagy ő ilyen a valóságban, egyszerűen a végén elszégyelltem magam, hogy bzzz, én hol voltam eddig, vagy miket is láttam tőle? Vagy… most ez ki ez az ember és mely pontján az életének cseréltek benne lelket, agyat szívet vagy.. Ennél nagyobb kérdőjelet nem lehet ide írni: ?
– A casting fantasztikus: nincs olyan szereplője, akiről ne tudnék most és itt hatvan oldanyi esszét írni, annyira totális maximumot hozott mindenki. Chrisopher Walken és Dennis Hopper együttes megjelenése a színen orgia a szemnek és a fülnek, és háromszor tekertem vissza, hogy újra nézzem. Ok, totális félorgazmus. Imádatom nem tudom hova lehet kettejük iránt fokozni, azt hittem nem lehet… és de.
– A mellékszereplőkön végig röhögtem. Brad Pittnek jól áll a kóma, elmebeteg volt, csíptem, rendhagyó módon. Úgy tűnik ez a film bárkit képes kihozni önmagából és rádobni néhány tonna plusz tehetséget.
Viszont… És most jön a szájhúzogatás. Valamiért nem darált be. Hiába van itt minden, hiába vannak ominózus jelentek, fantasztikus fényképezés, Tarantino, Walken, Arquette.. hiába van nagyszerű sztori. Mi bajom van vele? Nem értem, és hiába próbáltam a film közben is rájönni: valamiért nem vett meg, nem öntött el, nem húzott be úgy, ahogy egy ilyen filnek be kellett volna. Nagggyon, naggyon furcsa.
Azért, ha bárki kérdezi, ez kötelező a Tarantino fanatikusoknak, vagy, azoknak akik bármelyik színészért megvesznek, mert tényleg egy filmes paradicsom az egész.
Val Kilmert fogalmam sincs, hogy merre járt, el is felejtettem, pedig az elején még igyekeztem figyelni, mégsem sikerült elcspíni.
Fura egy film ez na… Minden király benne, de mégse százas… Ha valaki érti, hgoy mi bajom, ossza meg velem pls – hálás lennék valami fényért az alagút végén. :)

1 hozzászólás
Nevra 

Oooohh te jó ég! Ez a film nekem egy nagy szerelem! Imádtam minden másodpercét.
A szereplők..mindenki zseniális.
Patricia meg fantasztikus volt. Sexy, cuki, vicces szóval minden megvolt benne.
Christian meg remek színész és jó pasi.
A törtènet is 5*
Brad Pitt meg ott volt. :D Jó volt
spoiler azt alig tudom végig nézni.
Ebben a filmben minden megvan ami egy szuper filmes estéhez kell.

happybeboop 

Nagy nevek miatt került a listámra: Tony Scott – rendező, Quentin Tarantino – forgatókönyvíró, Hans Zimmer – zeneszerző és nem utolsó sorban Christian Slater – főszereplő. Nem is néztem meg semmi egyebet róla. Így nagyon meglepődtem, amikor a főszerepben lévő hölgyre rákerestem a film VÉGÉN, ezt fontos hangsúlyozni, ugyanis, nem ismertem meg, pedig nem más mint Patricia Arquette. Komolyan mondom, eddig észre se vettem, hogy ennyire túlzásba esett ő is a szépészeti beavatkozások terén. De visszatérve a filmre, egyik név sem hozott csalódást, és talán Patricia keltette bennem a leginkább pozitív benyomást.

christine

Kiakasztott a szerelminek sem mondható szál, amitől alig tudtam eltekinteni a film alatt. Az alap tetszett, de az előbbi miatt sok részlet nem jött át. Az akciórészek tetszettek, azokkal nem volt gond, bár vége nagyon giccses lett.

Zakuro 

Nem egy átlagos szerelmes történet, de tiszta románc.
A kedvencem Gary Oldman volt, abban a rövid, de annál zseniálisabb szerepben, valamint Hopper és Walken közös jelenete.

Alvarando

Romantikusnak is mondható akciófilm megspékelve egy nagyon nagy sztárparádéval a 90-es évekből. Clarence beleszeret a call girl Alabamába, majd megöli a stricijét, ami elég nagy lavinát zúdít rájuk…


Népszerű idézetek

Midnightsp 

Clarence Worley: Kérsz állatos kekszet?
Elliot Blitzer: Öhm… kösz.
Clarence Worley: Hé, a gorillákat hagyd meg!

5 hozzászólás
schummyka 

Clarence Worley: Egy dolgot megtanultam az életben: jobb egy fegyver ami van, de nem kell, mint ami nincs, de kellene.

Zakuro 

Vincenzo Coccotti: Tudja, ki vagyok, Mr. Worley?
Clifford Worley: Feladom. Ki maga?
Vincenzo Coccotti: Az Antikrisztus. És bosszúálló kedvemben vagyok. Elmondhatja majd odafent a mennyben, hogy sohasem látott még olyan gonosz embert, mint aki megölte magát.

Zakuro 

Drexl Spivey: Tudom, hogy szép vagyok, de nem vagyok annyira szép, mint azok a csöcsök a tévében.

Nevra 

Clarence: Do I look like a beautiful blond with big tits and an ass…that tastes like French-vanilla ice cream?
Elliot: What?
Clarence: I sad, do I look like a beautiful blond with big tits and an ass… that tastes like French-vanilla ice cream?
Elliot: No.

Nevra 

Dick: Floyd! Floyd, you used up the last piece of toilet paper.

Zakuro 

Vincenzo Coccotti: Nem öltem meg senkit már ’84 óta.

Zakuro 

Cody Nicholson: Ez a Clarence gyerek egy őrült… imádom!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján