Kedvencelte 16

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

Filmdoki 

Egy Tarantino film, mely mégsem teljesen Tarantinos. Egy Tony Scott film, mely mégsem teljesen Tony Scottos. Ez a Tiszta románc.
A forgatókönyv le se tagadhatná, hogy Tarantino gyermeke. A rengeteg jól megírt párbeszéd, popkulturális utalás, remek poénok és persze már-már karikaturisztikus karakterek. Aztán jön az akciófilmes nagyágyú, Scott, aki beleviszi saját rendezői fogásait, valamint azt a remek hangulatot, melyet meg tud teremteni. Nagyon érdekes a végeredmény, mégsem lesz tőle rossz a film, sőt! Egyszerűen zseniális, mikor szakadsz a röhögéstől az egyik jeleneten, aztán a következő pofán ver két oldalról és még jól hasba is rúg. Meg, ha nagyon akar még le is köp.
A film remekül indít, már az első negyed óra megvett kilóra. Remek párbeszédek, melyekből megismerhetjük a két főhőst. Slatert nem annyira szokták szeretni, nekem nincs gondom az ürgével, szerintem teljesen korrekt színész, persze nem egy Pacino, de azért ami kell, azt hozza. Patricia Arquette viszont remekel. Hihetetlen szerethető a kissé hiperaktív és lökött szöszi szerepében. A felvezetés után megkapjuk az alapkonfliktust, ugyebár, hogy ez a két jómadár szerez egy táska kokót és el akarják passzolni, de rájuk száll a maffia. Ezek után megindul a hajsza, és közben rengeteg remek színész teszi tiszteletét a képernyőn. Van aki egy rövid, pár soros szösszenetet mond el, míg, mint Walken és Hopper, előadják a film csúcspontját. Emberek, az a jelenet a filmtörténet egyik csúcspontja. Komolyan. Mikor röhögsz a párbeszédükön, de közben szétvet az ideg is, annyira feszült a hangulat. Ez a két zseni pedig ebben az egy jelenetben olyat produkál színészileg, melyre kevesen képesek. Az apró mozdulatok, arckifejezések. Hihetetlen. A mór-szicíliai kapcsolat pedig tényleg fergeteges.Ezt követően van még egy kisebb csúcspont, a szállodai jelenet, mely hasonlóan feszült, bár kevésbé humoros.
A film szépen halad tehát a fináléig, mely teljesen elborult és tényleg, már-már groteszk hatást kelt, de a film világába teljesen beleillik.
A Tiszta románc egy igazán hangulatos film, melyet minden Tarantino és Scott rajongónak látnia kell.

3 hozzászólás
Nevra 

Oooohh te jó ég! Ez a film nekem egy nagy szerelem! Imádtam minden másodpercét.
A szereplők..mindenki zseniális.
Patricia meg fantasztikus volt. Sexy, cuki, vicces szóval minden megvolt benne.
Christian meg remek színész és jó pasi.
A törtènet is 5*
Brad Pitt meg ott volt. :D Jó volt
spoiler azt alig tudom végig nézni.
Ebben a filmben minden megvan ami egy szuper filmes estéhez kell.

Mr_Catharsis91 

Most mondhatnánk az egyik „legkedvesebb” és leg-szívmelengetőbb (?) romantikus akciónak és nem is tévednénk nagyot.
Nekem néha kicsit azért akadozott, de maga a tény, hogy ennyi sztár/színész ilyen sokféleképpen megnyilvánul benne, már olyan dolog, hogy megérje megnézni. A legtöbb jelenetben vagy meghal valaki, vagy mindig szól a tv.

A Hopper-Walken jelenetet a szicíliaiak eredetéről nemcsak a két színész zseniális dinamikája teszi felejthetetlenné, hanem Tarantino írói tehetségét és egyediségét is méltán hirdeti. Tagadhatatlan stílusának ezen megnyilvánulása.
Brad Pitt, mint stoner. Oldman, mint strici. Imádtam ezt a sokféleséget. Itt még az 1-2 jelenetben brillírozó színészek is simán le tudták rabolni a screen-t Slater-ék elől, már ami a színészi teljesítményt illeti. Slater-t itt megtűrtem, mert amúgy tehetségtelen, de minimum középszerű színésznek tartom, ezt kontrasztba állítva a fentiekkel elég szembetűnő, a különbség.
Azért jó kis élmény volt a film.

christine

Kiakasztott a szerelminek sem mondható szál, amitől alig tudtam eltekinteni a film alatt. Az alap tetszett, de az előbbi miatt sok részlet nem jött át. Az akciórészek tetszettek, azokkal nem volt gond, bár vége nagyon giccses lett.

happybeboop 

Nagy nevek miatt került a listámra: Tony Scott – rendező, Quentin Tarantino – forgatókönyvíró, Hans Zimmer – zeneszerző és nem utolsó sorban Christian Slater – főszereplő. Nem is néztem meg semmi egyebet róla. Így nagyon meglepődtem, amikor a főszerepben lévő hölgyre rákerestem a film VÉGÉN, ezt fontos hangsúlyozni, ugyanis, nem ismertem meg, pedig nem más mint Patricia Arquette. Komolyan mondom, eddig észre se vettem, hogy ennyire túlzásba esett ő is a szépészeti beavatkozások terén. De visszatérve a filmre, egyik név sem hozott csalódást, és talán Patricia keltette bennem a leginkább pozitív benyomást.

Zakuro 

Nem egy átlagos szerelmes történet, de tiszta románc.
A kedvencem Gary Oldman volt, abban a rövid, de annál zseniálisabb szerepben, valamint Hopper és Walken közös jelenete.

Alvarando 

Romantikusnak is mondható akciófilm megspékelve egy nagyon nagy sztárparádéval a 90-es évekből. Clarence beleszeret a call girl Alabamába, majd megöli a stricijét, ami elég nagy lavinát zúdít rájuk…


Népszerű idézetek

Midnightsp

Clarence Worley: Kérsz állatos kekszet?
Elliot Blitzer: Öhm… kösz.
Clarence Worley: Hé, a gorillákat hagyd meg!

5 hozzászólás
schummyka 

Clarence Worley: Egy dolgot megtanultam az életben: jobb egy fegyver ami van, de nem kell, mint ami nincs, de kellene.

Zakuro 

Vincenzo Coccotti: Tudja, ki vagyok, Mr. Worley?
Clifford Worley: Feladom. Ki maga?
Vincenzo Coccotti: Az Antikrisztus. És bosszúálló kedvemben vagyok. Elmondhatja majd odafent a mennyben, hogy sohasem látott még olyan gonosz embert, mint aki megölte magát.

Zakuro 

Drexl Spivey: Tudom, hogy szép vagyok, de nem vagyok annyira szép, mint azok a csöcsök a tévében.

Nevra 

Clarence: Do I look like a beautiful blond with big tits and an ass…that tastes like French-vanilla ice cream?
Elliot: What?
Clarence: I sad, do I look like a beautiful blond with big tits and an ass… that tastes like French-vanilla ice cream?
Elliot: No.

Nevra 

Dick: Floyd! Floyd, you used up the last piece of toilet paper.

Zakuro 

Vincenzo Coccotti: Nem öltem meg senkit már ’84 óta.

Zakuro 

Cody Nicholson: Ez a Clarence gyerek egy őrült… imádom!


Hasonló filmek címkék alapján