Kedvencelte 15

Várólistára tette 54


Kiemelt értékelések

Charityy 

Az elején nem tetszett a sorozat, a szereplőket is ellenszenvesnek találtam. Főleg Kittyt, akit a végére sem sikerült teljesen megszeretnem.
Ahogy haladt előre a sorozat, egyre jobban megszerettem mindenkit és az egész család a szívemhez nőtt. Dráma, ugyanakkor humoros is. Sajnálom hogy elkaszálták, igazán jó kis sorozat volt.

desertangelable 

A negyedik évadra egy kicsit elfáradt a sorozat, valahogy leült és valahogy veszített a fényéből. Viszont az első három évad az nagyon sodró és elég gyorsan le is lehet darálni.
Ez a fajta család szerintem csak egy álom, de ettől még jó nézni őket. Ha nincs baj, akkor csinálnak, ami elég valószerű, az már kevésbé, hogy a legtöbb probléma szinte egy rész alatt megoldódik és mindenki, mindig gyorsan belátja, hogy vétkezett és bocsánatot kér. Ettől eltekintve és függetlenül attól, hogy a sorozat az „amerikai álmot” valósítja meg, valahogy mégsem túlzó. A színészek jól hozzák a karaktereiket, főleg Sally Field, aki nélkül az egész sorozat valószínűleg fele ennyit sem érne.
Háttérzajnak főzés közben vagy éppen valamicsinálás közben teljesen jó. Engem csak egy kérdés nem hagyott sosem nyugodni, spoiler

UPDATE. Nos korábbi pozitív véleményem csak a 3. évadig érvényes. A sorozat ezek után rohamos romlásnak indult, ha engem kérdeztek a túl sok életszagú dráma miatt. spoiler A negyedik évaddal már nagyon megküzdöttem, és el is döntöttem, hogy az ötödiknek már neki sem vágok. Aztán egy-két hónap eltelt és megszépültek az emlékek, meg aztán nyugodtabbnak is éreztem volna magam ha befejezem a sorozatot, ezért csak elkezdtem az ötödiket. Egy részig bírtam. Egyig! A sorozat csak halvány árnyéka önmagának és az idegesítő momentumok 80/20 arányban vannak a nem idegesítőekkel. Egy az egyben letöröltem a maradék részeket és részemről végérvényesen befejeztem a sorozatot.

2 hozzászólás
Közveszélyes_Krumpliszedő 

Az első három évadot időnként itt is újra nézem. :) Sokat vesztett a vége felé a lendületéből, de szerethető szarkavarásban és családi drámában a mai napig nincsen párja. Ha valakit eltántorítana, hogy dráma sorozatról van szó, most szólok: ellenpólusként nevetni is rengeteget lehet rajta. :))
Hiába a számtalan bonyodalom, a szereplők többsége eltántoríthatatlanul a néző szívéhez nő. Talán a legnagyobb erőssége, hogy annyiféle karaktert és (jobb szó híján) problémát vonultatnak fel az 5 évad alatt, hogy rengetegen tudnak azonosulni a velük. Sally Field pedig kisujjból hozza a „kis” családját tűzön-vízen összetartani kívánó anyatigrist, így aki a színésznőt szereti, itt sem fog csalódni benne. :)

zsana

Mindenkori kedvenc sorozat, oda-vissza láttam már milliószor szinkronosan és angolul is. Imádom. Nagyon sajnáltam, hogy ilyen hirtelen elkaszálták, amit azóta tuti megbántak, de ez van :(

Kontra_Judit 

Az egyik legremekebb nagycsaládos sorozat, benne politikával, szerelemmel, meleg szállal. Nora Walker, mint anya remekül viszi a „hátán” a filmet, 5 évadon keresztül.

1 hozzászólás
Márta_Lajos

Egy kihívás miatt kezdtem el nézni, de nem tudtam megállni, hogy ne nézzem meg az egészet. Régen nagyon szerettem, jó volt újra felfedezni. :)
Aki nélkül nem lenne ez a sorozat ilyen jó, az természetesen Nora, azaz Sally Field. Igazi anya, aki ismeri a gyerekei gyengeségeit is, de minden cselekedetét áthatja a szeretet. Kevin óriáási jellemfejlődésen ment keresztül, Scotty jót tett neki. :) Végig drukkoltam nekik, hogy szülővé tudjanak válni.
Sajnos az utolsó évadra ellaposodott a sztori, Robert halála után már nem kellett volna folytatni.
Ennek ellenére 5/5

zuna19 

Valamelyik nap ismét elgondolkodtam, hogy elő kellene vennem a régi dvd-ket.
Nagyon szerettem anno ezt a sorozatot. Többször is láttam már végig, de valahogy ebből az évemből szépen kimaradt sőt még tavaly se került elő. Tiszta szégyen.
Érdekes mert azért sokat bosszankodtam miatta. Rengeteg unszimpatikus karakter is fellelhető benne, no meg persze megbotránkoztató részek is fellelhetőek közte.
Viszont 1 2 értékes mozzanata is volt a sorozatnak. Meg persze megszerettem azért 1 2 főszereplőt is.
A kedvenc karaktereim: Kevin, Justin és Sarah. Rajtuk kívül mindenki kuka.


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

Sarah: Főállású anyukának lenni olyan, mintha egy fedezet nélküli csekk volnál.

Kontra_Judit 

Kitty: A világ törékeny ahhoz, hogy hazugok legyünk! Túl nagy a tét! Nagyon rövid az élet!

Kontra_Judit 

Warren: Az embereket nem azért szeretjük, mert tökéletesek, azért szeretjük őket, mert léteznek. Ha meghaltak, azért, mert voltak!

Kontra_Judit 

Soul: Az érzéseinkről nem tehetünk.
Holly: De felelősek vagyunk értük! Mi döntjük el, vállaljuk-e magunkat.

Kontra_Judit 

Joe: Sok baj volt velük?
Nora: Neeem, élvezem, hogy összetörnek mindent, ez figyelmeztet arra, hogy ne kötődjek a tárgyakhoz.
Joe: Ilyen rosszak?
Nora: Az unokáim, azt se bánom, hogy lebontják a tetőt.

Kontra_Judit 

Joe: Folyton vizslatjátok a Walker nézésetekkel, bárki halálra rémülne.

Kontra_Judit 

Holly: Ismerem a szabályokat. A szeretőkről nem szoktak megemlékezni a végrendeletekben.

Kontra_Judit 

Kitty: Ez egy rémálom.
Warren: Csak óvatosan azzal a Jim-Martinival.
Kittiy: Kell valami, hogy elviseljem a helyet! Tele van ribancokkal.
Warren: Ezek csak 3. feleségek. Hey, miért vagy így kiakadva?
Kitty: Nézz csak körül. 25 éves lányok, háromszor olyan idős pasikkal. Egy borjúbordáért és egy kis vörösborért bármit megtesznek.
Warren: Te is amolyan hímgyűlölő vagy?
Kitty: Nem!
Warren: Szexellenes?
Kitty: Nem! De utálom, ha a pasit az ivarsejtje vezeti.
Warren: Pedig ez így van! A szex a férfiaknak maga a tüzes istenség! Ez mindig így volt és így is lesz. Nem tudom ki, mit tett veled, de amíg nem fogadod el, hogy mindent a szex irányít, bármit teszünk vagy mondunk, addig nagyon… szomorú leszel.

Kontra_Judit 

Kitty: Vagy itt hagyom a munkámat, vagy mentem meghalok! Ez egy pasiribanc! Tudom, hogy már mindenkinek elmesélte, hogy elkapott engem. Jó isten, tuti vége az életemnek.
Sarah: Azt hittem gyűlölöd. Miért feküdtél le vele?
Kitty: Én dehogy, a Jin volt az a Jin, a Jin ment el vele!
Sarah: Öt éve beszélünk a Jin témáról.
Sarah-Kitty: Az az átkozott Jin.
Sarah: Nincs több Jin, egy korty se!
Kitty: Jaj, atyám, atyám! Meghalok, végem van!

Kontra_Judit 

Sarah: Ennyire összhangban lenni egy férfival, aki nem a férjem, majdnem olyan rossz, mint nem összhangban lenni a férjemmel.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján