Tarzan legendája (2016) 223

The Legend of Tarzan
110' · amerikai · akció, kaland, dráma 12

0 díj · 1 jelölés

John Clayton jól öltözött és jól nevelt úriember, a viktoriánus Anglia átlagos polgára. De csak egy évtizede. Éppen amikor már minden jó akarója azt hinné, hogy a benne lapuló vadember végleg eltűnt, hírét veszi, hogy egykori otthonában, Kongóban gonosz dolgok zajlanak. Egy bánya új területeket… [tovább]

angol
magyar

Képek 21

Szereposztás

Margot RobbieJane Porter
Christoph WaltzRom kapitány
Samuel L. JacksonGeorge Washington Williams
Alexander SkarsgårdTarzan
Casper CrumpKerchover kapitány
Djimon HounsouMbonga főnök
Rory J. Saperfiatal Tarzan
Christian Stevensfiatal Tarzan (5 éves)
Jim BroadbentMiniszterelnök
Ben ChaplinMoulle kapitány

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 21

Várólistára tette 130


Kiemelt értékelések

Haspók 

Kezdem azzal, hogy annak ellenére, hogy nem számítottam rá, de biza tetszett ez a film. Nem egy remekmű ,de szórakoztató volt, akciódús, a látvány sem semmi, a színészek is mind ismert színészek, akiket jó látni a képernyőn, a történet sem volt rossz. Egy egész más feldolgozás volt ,mint amire számítottam ,de jó volt.
Christoph Waltz pedig hozta az örökös gazfickó szerepét :) azt hiszem most már csak egy olyan filmet kéne megnéznem vele, amiben nem gazembert játszik :D ha létezik egyáltalán olyan nála, hogy nem negatív figura.

3 hozzászólás
kiruu 

Nem kifejezetten az a Tarzan, amire számítottam, de nagyon tetszett. Izgalmas, látványos, picit hősszerelmes, és Alexander Skarsgård szinte szemtelenül szexi Tarzan. Samuel L Jackson itt is zseniális, de nekem a Jane-t alakító színésznővel sem volt bajom. Remekül szórakoztam, és asszem sikerült romantikus filmként felfognom. Hősszerelmes Tarzan megmenti Jane-t.

Juci

Én ezen a filmen most elsősorban azt éreztem, hogy nagyon igyekeztek PC-k lenni (ami nálam nem szitokszó egyébként), de elég izzadságszagúra sikerült. Adott ugye az erős kritika a gyarmatosítással, az őslakosok kizsákmányolásával és az élővilág kizsigerelésével szemben; igyekeznek az őslakosoknak is szerepet adni a saját felszabadításukban (lásd spoiler); van egy aktívan közreműködő fekete szereplő, aki viszont nem őslakos, tehát kívülállóként sajátos a szerepe, ráadásul a szabadságharccal kapcsolatos tapasztalatai is árnyalják a figuráját; és még Jane sincs teljesen belekényszerítve a damsel in distress kliséjébe, mert spoiler. De végül mégis csak az az egésznek a vége, hogy az egy darab hősies fehér ember megment egy fél kontinensnyi fekete törzset. Ez különösen is furán sül el, tekintve, hogy a valóságban nem volt senki és semmi, aki megmentse Afrikát a gyarmatosítás és rabszolgakereskedelem csapásaitól, szóval nekem mindenképp felemás élmény.
A CGI szép volt amúgy.

DianaRL

Ez a film egy vicc. Meg kell hagyni, überelt minden vígjátékot, amit az elmúlt időben láttam, és míg mindenki más morcos-értetlenül jött ki a moziból, mi remekül kacagtunk. Nincs is szebb, mint az akaratlan humor.
Hol is kezdjem? Ez a film képes volt összeterelhetni a Brian életét, az Oroszlánkirályt, a Pán Pétert, spoiler és egy szabadon választott Jason Statham filmet, majd mindezt bedobta a dzsungelbe. Zseniális műalkotásunk megteremtette a deus ex majom fogalmát, akik nem mellesleg magasról tettek az etológiára és a természet egyéb, igen felesleges szabályaira, közben pedig mi magunk olyan mélyenszántó és magasröptű poénokat durrogtattunk, mint „Romot Rommá verték”, ami tökéletesen passzolt a film szellemi szárnyalásához.
A szereplők szinte említésre sem méltóak. Tarzan – elnézést, Jon az idő nagy részében vagy komoran mered maga elé, vagy a liánokon röpköd (igen reméltem, hogy egyszer elvéti és jól pofára esik az avarba, de gyereknap sajnos már rég elmúlt), és annyira szuperhős, hogy Supermannal ízesíti a teáját, majd szépen felhörpinti eltartott kisujjal. Golyóálló, repül, teleportál, a haverja Afrika összes állata, ami épp kell. A harc közben vágott fejei pedig röhejesek, mintha lassított felvételen néznénk végig az urológiai vizsgálatát.
A Jane-t játszó színésznő játéka nagyrészt kimerült a drámai nézésben, illetve a drámai szuszogásban, így szinte felesleges volt a filmben. Néha próbálták badass hősnővé tenni, hogy vígan lengethessék a film fölött a feminizmus zászlaját, de a művelet nem volt épp sikeres.
Az egyetlen értékelhető szerep Samuel L. Jacksoné volt, akinek a szájába sikerült néha kimondottan jó megszólalásokat adni, és szimpatikus volt az embersége – elfáradt, tétovázott, hibázott, amire nagyon szükség volt, hogy ellensúlyozza Szupermanust, aki természetesen többéves angliai hátsónövesztés után is kitűnő kondiban volt és egyszerűen képtelen volt bármit is elrontani.
Rom karaktere épp annyira volt komplikált, mintha az egyik jófej hangyát tették volna meg főgonosznak, de legalább Christoph Waltz jól játszott.
Az a pont azonban, amikor a film teljesen nevetségessé válik, a legvége. spoiler Most vagy a film túl okos, és én vagyok a hülye, vagy ne adj Isten fordítva történt a dolog, de esküszöm én ezt nem vagyok képes felfogni.
Olyan apróságokat már ne is mondjak, hogy pici Tarzan látszólag harminc évig nem találkozott vízzel egy ESŐerdőben vagy hogy szarrá vereti magát az emberszabású-testvérével egy idegenért, amikor spoiler. Azt meg már ne is mondjam, hogy Jane időközben néha mintha ruhát cserélt volna, mert azon túl, hogy voltak emberek, akik úgy gondolták, teljesen oké hosszú fehér ruhában bedobni ezt a csajt a vadonba, szerencsétlen ruhadarab még másodpercenként váltogatta az ujjhosszát és a koszossági-sárgultsági fokát is, vagy épp hogy csodás hősnőnk haja pillanatok alatt lett csontszáraz és valahogy még néhány megregulázó hullámcsatt is belekommandózott az esőerdő közepén – adni kell a divatra is, ugyebár.
Ami egyedül dicséretes, az a zene és a látvány. Annyira gyönyörű a táj, hogy képes kiváltani az össze-akarom-nyalogatni-a-vetítővásznat érzést, festői és titokzatos, amit nagyban megtámogat a zene is.
A hangulatteremtés tehát kifogástalan, épp csak a forgatókönyv oly bonyolult és mélyrehatoló, hogy az elhangzó szöveg összessége ráférne négy A5-ös lapra. Olyan emberekkel a legjobb nézni, akikkel végig lehet poénkodni, mert ez a film teljes szétalázásért kiált, máskülönben igen lassan fog telni az a majdnem két óra.

Lili98

Nem volt rossz, de nem is ájultam el tőle.
A színészek jók voltak, szerintem mindegyik jó választás volt a szerepre! Főleg Margot Robbie, mint Jane! :)
A képi világa amúgy elképesztően szép nekem nagyon tetszett.
Alexander S. meg nem ronda na.:)

3 hozzászólás
NaNa_88 

Szerintem Alexander Skarsgård az egyetlen számomra tetsző szelete ennek a filmnek. Ja, meg a cuki baba állatok. XD
Sok szemforgatós-najóvanmá-nekemezmársok jelenet. A sztori még elmenne, talán, de az sem igazán ragadott magával. A szereplőket nem szerettem meg, senkihez nem tudtam kötődni. Unalmasnak nem mondanám, de egyáltalán nem vonzott be.

mary_chan

Régen sok Disney mesét kihagytam, inkább a hercegnősek kötöttek le, de a Tarzant is azért bepótoltam pár éve, tetszett, de nem tettem a kedvenceim közé. Most itt egy film, ami viszont nekem bejött. Nem volt unalmas, volt benne romantika, akció, kaland..szóval minden ami kell. A történet is szerintem teljesen rendben volt, annak ellenére, hogy nem a mese cselekvéseit dolgozta fel, hanem kicsit előrébb ugrott. Ezt még biztos többször meg fogom nézni.

Charityy 

Hát ez nem nyűgözött le.. A majmok halálra idegesítettek és a szereplőket is rendesen elk*rt*k. Túlságosan különböztek a mesebeli szereplőktöl és sajnos rossz értelemben.

Bohemian 

Valahogy totál mást vártam, mint amit kaptam. O.o
Nagyon ritkán találok unalmasnak egy filmet – moziban –, de ez nagyon az volt. Rengeteg nem tetsző részlettel volt tele a film, mint pl.
spoiler
spoiler
Nagyon vártam ezt a filmet, és nem, nem volt jó. :-/ Egyedül Christoph Waltz gonoszsága dobja oda azt a pár csillagot, bár ő is volt már jobban-gonosz.

2 hozzászólás
Szeszj

Nekem nagyon tetszett, én a mesét is imádtam, mindkettő részét, meg a filmeket is megnéztem és szeretem is! :D De szerintem ez jobb lett mint a másik filmek! Izgalmas volt, azért voltak benne vicces részek, és szomorúak is! Az állatokat nagyon jól megcsinálták szerintem, élethűek lettek! A gonosz nagyon jól alakította a szerepét!
Alexander Skarsgardot egyébként is nagyon szeretem, és szerintem jól játszotta Tarzan szerepét! Margot Robbie is hozta a jó színészi játékát! :D Samuel L. Jacksonal együtt! :D Nekem nagy kedvencem lett! :D


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján