Színes fátyol (2006) 105

The Painted Veil
125' · amerikai, kanadai, kínai · dráma, romantikus 12

1 díj · 0 jelölés

A középosztálybeli orvos, Walter és az elkényeztetett, felsőosztálybeli Kitty házassága elhibázott döntés volt. Kitty, férje munkája miatt, londoni életét hátrahagyva Sanghajba költözik, ahol rátalál a szerelem a helyi konzul személyében. Miután Walter felfedezi hűtlenségét, büntetésképpen a… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Edward NortonWalter Fane
Naomi WattsKitty Fane
Liev SchreiberCharlie Townsend
Toby JonesWaddington
Gesang MeiduoAmah
Juliet HowlandDorothy Townsend
Diana RiggMother Superior

Kedvencelte 26

Várólistára tette 110


Kiemelt értékelések

Charityy 

Szomorú, megható film nagyon jó színészekkel.

Lunemorte

Az életben gyakran akkor jövünk rá, mennyire fontos számunkra valaki, ha már nem létezik…

Banditaa 

Azt hittem halálosan unni fogom, de nem, sőt. Hosszú film, de valamiért mégsem unalmas. Edward Nortonról eddig is tudtam, hogy tökéletes, de ezzel a filmjével Naomi Watts is meggyőzött. A történet kimenetele valamennyire borítékolható volt, a végén a gyerekek énekelte francia dalocska talán hatásvadásznak is mondható, én mégis a könnyeimet nyeldestem. Szép film volt ez.

Emerson 

Kiszámítható volt meg minden, de! Rég láttam ennyire jól megírt és kivitelezett filmet, tökéletes szereposztással és olyan jó zenével, hogy az örökre a hallójárataimba égett.
Többször újranézős lesz, ha épp érzelmileg gallyra akarom vágni magam.

Pecsikorn

A filmzene annyira illik a filmhez, hogy most már bárhol meghallom, biztos, hogy kötni tudom hozzá.
Egyébként először anyummal láttam évekkel ezelőtt, és emlékszem, a sztori annyira beleégett a fejembe, hogy másodjára már csak pár kockát kellett a helyére illeszteni. Ez tipikusan az a film volt, ami szerintem nagyon jó színészeket használt fel. Naomi Watts-nak sikerült megutáltatnia magát velem, annyira hozta az elkényeztetett, érzéketlen, önző nőt. Edward Norton pedig, mint Walter, szerintem zseniális volt. Imádtam, teljesen ráillett a szerep.
A történet pedig egyszerre kegyetlen és szép, főleg a végére. Olyan érzelmi vihar dúlt bennem, miközben néztem, hogy nem tudtam, hogy elkapcsoljak, mert nem bírom tovább, vagy nézzem, mert annyira nézheti magát. Persze, végül az utóbbi nyert. Bárcsak máshogy alakultak volna a dolgaik, de akkor talán Kitty jelleme nem fejlődött volna jó irányba.
Mindenesetre örülök, hogy másodjára is belefutottam.

Katyesz

Eléggé komor hangulata van, majdnem unalmas. Mégis van benne valami izgalom, rejtelem, váratlan. Kíváncsi vagyok a könyvre.

Amrita

Moziban láttam, nem érintett meg igazán. Többet vártam, egynek jó volt.


Népszerű idézetek

Londonna 

– Butaság volt olyasmit keresnünk a másikban, ami sosem volt meg.

Londonna 

– […] a nőknek gyakran az a téveszméjük, hogy a férfiak szerelmesebbek beléjük, mint valójában.


Hasonló filmek címkék alapján