Szabadúszók (2018) 22

Sink or Swim · Le grand bain
122' · francia · dráma, vígjáték, sportfilm 16

Bertrand a negyvenes éveihez közeledve úgy érzi, nem találja helyét a világban. Már közel két éve nem talál munkát, gyerekei pedig a világ legnagyobb lúzerének tartják és hát nem is nagyon tudna velük vitatkozni ezen. Bár felesége végtelenül türelmes vele, a férfi úgy érzi, teljesen kicsúszott a… [tovább]

francia
francia · magyar

Képek 10

Szereposztás

Mathieu AmalricBertrand
Guillaume CanetLaurent
Benoît PoelvoordeMarcus
Jean-Hugues AngladeSimon
Virginie EfiraDelphine
Leila BekhtiAmanda
Marina FoisClaire
Philippe KaterineThierry
Félix MoatiJohn
Alban IvanovBasile

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 54


Kiemelt értékelések

vargarockzsolt

Mese felnőtteknek a lúzerekről. Néztem a közönséget, mindenki vigyorgott és örült hogy spoiler. Keveset járok moziba, én ezeket a színészeket nem ismerem, nekem hiányzott, hogy még karakteresebbek legyenek a szereplők, egészen elrajzolva a karikatúráig, mondjuk olyan Üvegtigris módjára. Ha kicsit elszálltabb lett volna a film, akkor adtam volna rá még több csillagot is, de kikapcsolódásra így is ajánlom.

(A leírás téves: ez a Bertrand inkább a hatvanhoz közelít, mint a negyvenhez.)

Keikorca

Ahogy egyik barátnőm mondta, a francia filmeknek van egy bája. Ennek is van. Szép történetnek tartom, tényleg érdemes megnézni, egyfelől szórakoztató (de nem a tipikus francia vígjáték), másrészt igazán törődött embereket lehet benne látni, akik találnak egy közös és építő hobbit, amivel saját magukat gyógyítják.
A szinkron zseniális, Hegyi Barbara mindent visz!

EszgéGabi

„Kell egy csapat” – mondaná Minarik Ede, és minél elcsépeltebben hangzik, annál inkább kell, mert egymagunkban depressziósak, alkoholisták, magunkba fordultak, önzők, kibírhatatlanok leszünk, mint amilyenek ők is lettek. Nagyon hosszú a film, de nem alaptalanul, mert jól bevisz a szereplők életébe, és amikor már végképp elegünk van, jön a katarzis. Van már magyar férfi szinkronúszó csapat? Lehet, hogy lesz:) De megnézném:D Az angol változatot, a Férfiak fecskében-t is láttam, az szemérmesebben angolos, az is jó, de nem megy ilyen mélyre mint ez.

Mr_White 

Valahol azt ígérték, hogy jobb, mint az angol feldolgozás. Hát, nagyjából ugyanolyan. Sőt, a vége kimondottan el van szúrva, teljesen hihetetlen és hiteltelen, ami ott történik.

Dexter79 

Egy jó kis francia vígjátékra számítottam, de sajnos egy unalmas, vontatott és kissé béna filmet kaptam, amiben 8 életközepi válságos pasi próbál kezdeni magával valamit. Erősen hajaz az Alul semmire és a Férfiak fecskében című filmekre, de csak egy nagyon gyenge utánzat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján