Szabad egy táncra? (2005) 16

Marilyn Hotchkiss' Ballroom Dancing & Charm School
103' · amerikai · romantikus, vígjáték 12

„A tánc rettenetesen erős drog. Ha okosan használja fel, ördögöket űzhet ki általa, mély érzelmeket élhet át, színesebbé teheti életét…” – vallja Marianne Hotchkiss, a néhai Marilyn Hotchkiss lánya, aki továbbviszi anyja örökségét, a tánc- és illemtanodát. Az intézményt annak idején azért hozta… [tovább]

Szereposztás

John GoodmanSteve Mills
Elden Hensonfiatal Steve Mills / Samson
Robert CarlyleFrank Keane
Teresa JohnstonKate Collmary
Marisa TomeiMeredith Morrison
Sean AstinKip Kipling
Camryn ManheimLisa Gobar
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 9


Kiemelt értékelések

Keikorca

Megríkatott (ez is…).
Az biztos, hogy nem szokványos romantikus film, és az időben ide-oda ugrálást is eltérően kezeli az átlagostól.
Szép történet arról, hogy egy váratlan találkozás és tragikus véletlen, hogyan képes megváltoztatni egy reménytelennek hitt életet, újra megtölteni tartalommal.
A cím alapján azt képzeltem, hogy sokkal központibb szerepe lesz a táncnak, de nem teljesen így történt. Az tény, hogy a film felében az emberek táncolnak, vagy legalábbis valami olyasmit csinálnak, így elég lényeges szerep van, de nem a megszokott értelemben. Inkább mint lélekgyógyítás van jelen. És valójában erről szól az egész. Senki sem tökéletes itt (ezt külön imádtam, hogy még a tündéri szőke kislány is egy lepusztult debella lett), mindenkinek van vagy testi, vagy jellembeli hibája, és ettől olyan igaz. De a tánc mindenki összeköt, mindenkit felemel kicsit.

krlany 

Hát vígjátéknak semmiképpen nem mondanám, inkább dráma, a lightosabbik fajtából.
A múlt és a jelen váltakozik benne, de tulajdonképpen három idősíkon mozgunk végig, amolyan 3 párhuzamos történet, melyek egymásra hatnak (a képi világgal, színek játékával, választják el); a jelen, a közel múlt, melyre az egyik szereplő visszaemlékezéséből értesülünk, majd a rég múlt, amelyről a közel múlt egyik szereplője emlékszik, váltakoznak. Közben pedig emberi drámák zajlanak, és ezekre már a rég múltban, de most is, Marilyn Hotchkiss Tánc- és Illemtanodája a megoldás.
Lassú film, amolyan komótosan és megfontoltan halad előre, némi kis avítt bájjal körítve. Nincsenek benne kiszámíthatatlan, nagy fordulatok, talán csak az utolsó slusszpoén.
Nem rossz film.

Meryl 

Hát ez a film nekem nagyon tetszett. Tudom, hogy sokaknak nem jött be vagy nem kellő mélységbe. Azonban amikor a gyerekkori visszaemlékezés volt a tánciskolába azt teljesen áttudtam érezni, hiszen ez nálunk is így volt. :) Nekem is kötelező volt a tánciskola és ugyanígy párosítottak össze minket, ugyanígy ciki és kínos volt, de valahol mégis jól esett.
Az is tetszett a filmben, ahogy Frank szép lassan halad előre és változik, pedig borzasztóan nem szeretem ezt a színészt :/ De itt valóban eltudta velem hitetni, hogy ő az aki. Sőt még meg is dobbant érte a szívem! :D
A zenéje mesés volt, így be kell szereznem. :)
Oh és drága Steve, úgy sajnáltam. :/ Viszont olyan dolgokat mondott amik igazak, főleg a mentőben zajlott beszélgetés az amire oda kell figyelni.
Na és a tánc.. bár én tudnék így, vagy lenne olyan aki a két bal lábam ellenére tud tanítani és természetesen gyakorolni velem. :D Mert a gyakorlás az fontos, mint tudjuk. :D
Ajánlom bárkinek aki egy kis kikapcsolódásra vágyik, vagy döntenie kell valami egyszerű kérdésben vagy csak rossz a kedve vagy csak egy választ akar találni a miértre és a mi lett volna ha-ra vagy csak egyszerű emberek élete érdekli. :)

Bogas 

Anyukám gimiben tánciskolába járt, mert tavaszi szünetben a szülők szövetkeztek az osztályfőnökkel, és az egész osztályt beíratták. Nekem ez kimaradt, bár tanultam táncolni, de nem társastáncot. Mondjuk a kínos párokba rendezés élménye kicsit sem hiányzik, de jó móka lett volna swinget meg merengue-t tanulni. A tánc felszabadít és összeköt, és ha könnyed esti kikapcsolódásra vágysz, de táncolni igazából nem akarsz, akkor ez az ideális film. (És csak szerintem hihetetlenül cuki Marisa Tomei mosolya?)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján