Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

275 tag · 711 karc · Utolsó karc: 2023. november 22., 20:28 · Bővebben


Kedvencelte 105

Várólistára tette 184


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Megannyi elolvasott negatív kritika után is hittem benne, hogy jó lesz a film. Akartam, hogy az legyen. Ha az 'Assault on Arkham' egy rövidke órájával képes volt egy fordulatokkal teli és élvezetes Suicide Squad sztorit elénk tárni, akkor 2 órában ez gyerekjáték lesz – gondoltam naivan. Valószínűleg az utólag, „Tegyük viccesebbé a dolgot” jelmondattal leforgatott plusz jelenetek is rontottak az összképen, illetve súlyosan megvágták az alapokat is, de ez nem mentség.
Én ismerem ugyan többnyire a karaktereket, de az elején összedobott, kapkodó, 5-10 perces trailer szintű montázs közel sem nyújtott annyi információt a csapat tagjairól, mint amennyi kell ahhoz, hogy később megérthessük ki, mit és miért tesz. Persze egyik sem olyan érdekes, hogy saját filmet kapjon, de ez így is kevés, nem beszélve arról, hogy Katana, Slipknot és Killer Crock még ebből is kimaradt. A párbeszédek erőltetettek és többnyire idegesítőek lettek, Harley-t pedig hiába tartom amúgy aranyosnak, itt csak irritáltak a kis egysorosai, nem beszélve arról, hogy egy komolyabb káromkodás sem hangzik el a filmben. (Nem szeretem, de ebbe kellett volna, hisz elmebeteg bűnözőkről van szó, vagy mi a szösz! Egyik sem egy Shakespeare.) Most komolyan: „Kiporolom a feneked, nem érdekel, hogy nő vagy!” Ez mi? „Te nagyon, nagyon, gonosz vagy.” Tessék? „Most megfenyegetett? Ez megfenyegetett.” Végig azon szurkoltam, hogy valaki lőjje le Will Smith-t, mert egyszerűen ő nem Deadshot. Ő szimplán saját magát hozta, mint minden filmben, nem beszélve Leto-ról… Ez a Joker itt egy díszítő elem, ami még csak jól sem mutat a többi akciófigura közt. A mindenki által imádott Joker egy aszexuális pszichopata, aki csak kihasználja Harley-t, itt pedig egy hősszerelmes bandavezér? Mi a *sipolás*? (Hogy alkalmazkodjak a korhatár besoroláshoz, ami nálunk feleslegesen lett 16-os.) Oké, nem láttunk belőle sokat a flashback jeleneteken kívül, de már ennyiből is megállapítható, hogy ő a történelem eddigi legelbaltázottabb verziója.
3 tagot találtam viszonylag elviselhetőnek: Rick Flag-et, Bumeráng Kapitányt a maga idióta módján (A báros része kb. az egyetlen vicces jelenet a filmben.) és Diablo-t, akit ugyan nem ismertem addig, mégis talán a legjobban bemutatott anti-hős a sztoriban. (Amúgy annyira mondogatták, hogy ez egy metahumán csapat, de Harley, Rick, Deadshot, Bumeráng, Slipknot és Katana is ember, így nem vágom, hogy ezt mire alapozták.)
Ha a hőseink nem is, gondolnánk, hogy akkor majd a történet, a látvány, vagy a cameo-k majd megmentik az osztagot a bukástól, de nem. Ez egy egyszerű, „Van egy gonosz, győzzétek le!” típusú darálás, ami ráadásul helyenként mégis képes totális unalomba fulladni. Emellett az akciók és az effektek is középszerűek, míg a soundtrack 'komolyzenei' része ugyanazt a témát ismétli szinte egyhuzamban. (Ezen a betétdalok javítanak kicsit, de nem sokat.)
A végére maradtak a speciális megjelenések. Batman és Flash. Ne várjunk semmi extrát, pár másodpercet jutott mindkettőnek, míg előbbi a stáblistás – amúgy totál fölösleges – jelenetben is feltűnik, (Neki amúgy nem kellett volna beavatkozni, ha már ennyire szívén viseli a világ sorsát?) szóval ez sem teszi feledhetetlenné a csapat első és talán egyetlen bevetését, bár egy Justice League vs. Suicide Squad-ra még befizetnék.
Végezetül: Rengeteg lehetőség rejlett a filmben, de szinte az összes kihasználatlan maradt, plusz a DC nem épp a legjobb csapatfölállást vetette be, hisz sehol egy Deathstroke, King Shark, vagy Killer Frost? Mellényúltak még a sztorival, a kasztinggal és kb. mindennel, amivel lehetett, így egy gyenge, felejthető mozit kaptunk, melynek kétlem, hogy lenne folytatása. Ha tehát igazi Suicide Squad élményt akartok, olvassátok inkább a képregényeket, vagy nézzétek meg a fentebb említett animációs filmet, mert az valóban megéri.

2 hozzászólás
Törpillaa 

Imádom, nagyon jó lett ez is, és nekem tetszett. :-) ❤ Vicces volt, szórakoztató, látványos és akciódús, lövöldözős, robbantós jelenetek is szuperek voltak, még a beszólásokat, és a poénokat is nagyon bírtam. :-D Az alapsztori jó volt, és a szereposztás is tetszett, bár nem mindegyik szereplő jött be. Flagg kicsit bosszantott, de Harley Quinn, Joker, Deadshot, Diablo, Boomerang-ot, ja és még Katana meg Killer Croc-ot is nagyon bírtam, tök jók voltak, és szórakoztatóak is, főleg Harley. :-D De azért a többiek sem voltak rosszak. Még a Boszorkány karaktere is bejött. XD A zene nagyon király volt, a hangulata is klassz volt. Egyszóval a film nagyon fain volt. :D Jó volt látni Scott Eastwood-ot nagyon, nagyon szeretem őt is. :) Még Batman-t és The Flash-t is jó volt látni, csak kár, hogy nem sokat szerepeltek, de ez most nem is róluk szólt. XD Amúgy az a nő, aki mindent irányítani akart, ritka idegesítő volt szegény, na őt totál nem bírtam. XD

8 hozzászólás
Nyx

Na, végre én is írok értékelést erről a „filmről”. Azért használok idézőjelet, mert én meg vagyok győződve róla, hogy egy két órás előzetesre ültem be a moziba. Én legalábbis egy előzeteshez tudok hasonlítani egy sitty-sutty összeeszkábált, koherens történet nélküli jelenetláncot, ami nem tudja eldönteni magáról, merre is halad, hol akar kikötni. Az első tíz-húsz percben gyorsan összevágott montázsoktól kezdve a kínosan nevetséges főgonoszon át a bosszantó végkifejletig ez egy nagy katyvasz.

VISZONT! Ha azt mondanám, hogy a szemforgatások és csalódott sóhajok közepette nem éreztem jól magam, akkor hazudnék. Annyira jó az alapkoncepció és a karakterek, hogyha holnap kijönne a Suicide Squad 2, ott állnék a sorban, hogy premier napon láthassam. Mint sokaknak, nekem is Harley Quinn és Deadshot volt a kedvencem, viszont nekem Diablo és Killer Croc is baromira tetszett. Ezenkívül a legtöbb poén nálam bevált.

Konklúzió: a Suicide Squad nem egy teljes katasztrófa, de messze van attól a filmtől, amit ezek a karakterek és ez az alapanyag megérdemel. Remélhetőleg a készítők a legközelebbi nekifutáskor jobban hasznosítják a visszajelzéseket – van itt hatalmas potenciál.

9 hozzászólás
agi89

Kicsit belém húzták az ideget a negatív vélemények, de sikeresen meggyőztem magam hogy „nekem ez úgy is tetszeni fog; 1 éve várom; nem hagyhatom ki a moziban, mert nagyon sajnálnám”.
Tökéletesen igazam lett. :))

Azt előre leszögezem, hogy abszolúte nem vagyok otthon ebben a képregényes világban. Tehát nincs semmi összehasonlítási alapom, hogy melyik szereplő mennyire jól formázta meg a karakterét. Én csak egy átlag akciófilm szerető lány vagyok. :D

És én ezt qrvára imádtam!
A szereplőket. A fényképezést. A zenéket.
Ahhh a zenék. :') Csak arra 10 pontot adok, hihetetlenül jól válogatták őket össze.

A szereplők egytől-egyig szerethetőek voltak a maguk módján.
Sokan írják hogy Jared Leto szörnyű Joker. Hát nem tudom. Én szerelmes lettem belé. :D
Margot Robbieval most találkoztam először és Harley Quinn karakterét nagyon imádni való őrült módon hozta. Totál elhittem neki. Nem tudom a képregényekben milyen, de itt nagyon bírtam. :D
A többieket is nagyon-nagyon bírtam.
Diablo annyira gyönyörű volt a film végén. *-*
Bumeráng kapitány meg a rózsaszín egyszarvú… XD

És akit még ki szeretnék emelni az Joel Kinnaman által megformált Rick Flagg parancsnok. Hihetetlen erős és határozott karakter, pont az esetem. XD

Két szóval ez a film nekem: MAXIMÁLIS SZERELEM.

5 hozzászólás
csartak

Nagyon nem jött be. Megint nem néztem utána, azt hittem, ebben több potenciál van, és lesz benne egy kis adag adrenalinfröccs a nézőnek. De nem. Unalmas. Túl hosszú felvezetés, fontoskodás, fenékrázás, pózolás, májerkodás… nem sok értelme van.
Joker meg szerelmes? Na, ez csak szódával megy el.

4 hozzászólás
Zahra 

Egyáltalán nem volt olyan rossz, mint ahogy azt az értékelésekből levettem. Volt pár unszimpatikus szereplő és igen, vannak hibái a filmnek, de nekem akkor is tetszett. Harlee Quinn karaktere például kifejezetten tetszett.

Rekaboni 

Egyáltalán nem volt ez olyan rossz, mint ahogy beállítják. Számomra ez volt az első DC film, ami tetszett. Pedig a BvS utána már majdnem feladtam a reményt, de ez jó volt! Nem fog világot megváltanai, de kifejezetten szórakoztató, vannak jó karakterek, jó színészek, humoros beszólások és akciózás dögivel. Ami nincs az egy értékelhető főgonosz és egy rendes Joker. Jared Letonál nem láttam még pocsékabb Jokert, miért van úgy oda mindenki érte? Egész végig azt éreztem, hogy ő most megmutatja, hogy ő a legjobb Joker, ezért nagyon erőltetett és szánalmas lett a bukása. Ennél bárki jobbat tudott volna. Emiatt vontam le egy csillagot, mert jó is lehetett volna, de valaki megint menőzni akart és Jared Letonak adta a szerepet, nagy kár volt.

Emerson 

Nem volt ez olyan borzalmas, mint amilyenre számítottam azért örülök, hogy nem moziban néztem meg. Kellően őrült volt az egész, hogy egy pillanatra se vegyem komolyan. (Pinky! :-)) Látványra kielégítő volt, a történet a szokásos, a poénok meg megragadtak a trailerben, a zene viszont uh, nagyon állat volt, sokat dobott a hangulaton.
Egynek elment, majd megnézem a második részt is, kíváncsi vagyok Gibson mit hoz ki belőle. Remélem Jézust azért nem támasztja fel.

1 hozzászólás
kitti0824

Ahh…köszönöm! *-*
Annyira féltem, hogy rossz lesz. A Batman vs. Superman után már a legrosszabbra számítottam. Ráadásul rengeteg negatív kritikát olvastam róla. :D
De nekem valamiért tetszett. Élveztem, és még nevettem is rajta! :P A szereplők közül egyedül Joker idegesített. Ez kérem szépen…valami borzasztó volt! >< Nem is értem…ez kinek az ötlete volt ? Kinek tetszett ez egyáltalán ? Mindegy, csak el akarom felejteni :D
Harley Quinn viszont annyira aranyos volt *-* Imádtam :D
Amúgy én annyira nem ismerem ezt a Bumeráng kapitányt. Valaki segítene kicsit ? :D Mi az istenért hordott magánál egy rózsaszín plüss egyszarvút ? XD Vagy erre nincs logikus magyarázat ? :P :D
Will Smith karaktere is nagyon tetszett, de szerintem egy csöppet túl érzelmes lett..nem éreztem azt, hogy ő egy hűdenagy bűnöző.
A varázslónő még jó is lehetett volna, de Cara Delevingne valami borzasztó színésznő:/ Nem találtak jobbat a szerepre?:( A zenék viszont szerintem nagyon jók voltak benne.:)
Én nem hiszem, hogy még egyszer meg fogom nézni, de azért örülök neki, hogy nem kellett benne akkorát csalódnom, mint a BvS-ben! :)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

h_grett

Harley Q.: Mit isztok?
Killer Croc: Sört.
Katana: Whiskeyt.
Deadshot: Valami töményebb?
Harley Q.: Te mit kérsz szép fiú?
El Diablo: Vizet.
Harley Q.: Ez bölcs döntés, szívem.

3 hozzászólás
Pandalin 

– Ames, ha ez most lelő engem, maga végez vele és törli a böngészési előzményeimet.

Sunshine 

Deadshot: Akárhányszor felveszem ezt [a ruhát], meghal valaki.
Harley Quinn: És?
Deadshot: Szeretem felvenni.

fondorka

The Joker: Question! Would you die for me?
Harleen Quinzel: Yes.
The Joker: That's too easy. Would you… would you live for me? Hmm?
Harleen Quinzel: Yes.
The Joker: Careful. Do not say this oath thoughtlessly! Desire becomes surrender. Surrender becomes power. You want this?
Harleen Quinzel: I do.
The Joker: Say it. Say it. Say it! Pretty pretty pretty pretty…
Harleen Quinzel: …Please?
The Joker: God, you're so good.

fondorka

Harley: Huh? What was that? I should kill everyone and escape? Sorry. The voices. Ahaha, I'm kidding! Jeez! That's not what they really said

Telihold

Floyd Lawton/Deadshot: What is this? Cheerleading tryouts?

fondorka

Harley Quinn: You ever been in love?
Deadshot: No. Never.
Harley Quinn: Bullshit.
Deadshot: You don't kill as many people as I've killed and still sleep like a kitten, but feel shit like love.
Harley Quinn: Another textbook sociopath

Kicsicsillag95 

Flagg: – Belőttünk a nyakatokba egy cuki nano-bombát. Rizsszem méretű de az ereje egy kézigránáté. Szóval aki ugrál, meghal. Aki szökni próbál, meghal. Aki bármilyen módon felidegesít, azzal mi lesz? Meghal.
Harley: – Én elég idegesítő szoktam lenni, csak szólok hogy tudjad.

enesbcs 

Nagyon tetszik az ajánlatod. Csak van egy pici gond.. Genyóztál velünk!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján