Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

227 tag · 458 karc · Utolsó karc: 2021. február 27., 20:18 · Bővebben


Kedvencelte 96

Várólistára tette 179


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Megannyi elolvasott negatív kritika után is hittem benne, hogy jó lesz a film. Akartam, hogy az legyen. Ha az 'Assault on Arkham' egy rövidke órájával képes volt egy fordulatokkal teli és élvezetes Suicide Squad sztorit elénk tárni, akkor 2 órában ez gyerekjáték lesz – gondoltam naivan. Valószínűleg az utólag, „Tegyük viccesebbé a dolgot” jelmondattal leforgatott plusz jelenetek is rontottak az összképen, illetve súlyosan megvágták az alapokat is, de ez nem mentség.
Én ismerem ugyan többnyire a karaktereket, de az elején összedobott, kapkodó, 5-10 perces trailer szintű montázs közel sem nyújtott annyi információt a csapat tagjairól, mint amennyi kell ahhoz, hogy később megérthessük ki, mit és miért tesz. Persze egyik sem olyan érdekes, hogy saját filmet kapjon, de ez így is kevés, nem beszélve arról, hogy Katana, Slipknot és Killer Crock még ebből is kimaradt. A párbeszédek erőltetettek és többnyire idegesítőek lettek, Harley-t pedig hiába tartom amúgy aranyosnak, itt csak irritáltak a kis egysorosai, nem beszélve arról, hogy egy komolyabb káromkodás sem hangzik el a filmben. (Nem szeretem, de ebbe kellett volna, hisz elmebeteg bűnözőkről van szó, vagy mi a szösz! Egyik sem egy Shakespeare.) Most komolyan: „Kiporolom a feneked, nem érdekel, hogy nő vagy!” Ez mi? „Te nagyon, nagyon, gonosz vagy.” Tessék? „Most megfenyegetett? Ez megfenyegetett.” Végig azon szurkoltam, hogy valaki lőjje le Will Smith-t, mert egyszerűen ő nem Deadshot. Ő szimplán saját magát hozta, mint minden filmben, nem beszélve Leto-ról… Ez a Joker itt egy díszítő elem, ami még csak jól sem mutat a többi akciófigura közt. A mindenki által imádott Joker egy aszexuális pszichopata, aki csak kihasználja Harley-t, itt pedig egy hősszerelmes bandavezér? Mi a *sipolás*? (Hogy alkalmazkodjak a korhatár besoroláshoz, ami nálunk feleslegesen lett 16-os.) Oké, nem láttunk belőle sokat a flashback jeleneteken kívül, de már ennyiből is megállapítható, hogy ő a történelem eddigi legelbaltázottabb verziója.
3 tagot találtam viszonylag elviselhetőnek: Rick Flag-et, Bumeráng Kapitányt a maga idióta módján (A báros része kb. az egyetlen vicces jelenet a filmben.) és Diablo-t, akit ugyan nem ismertem addig, mégis talán a legjobban bemutatott anti-hős a sztoriban. (Amúgy annyira mondogatták, hogy ez egy metahumán csapat, de Harley, Rick, Deadshot, Bumeráng, Slipknot és Katana is ember, így nem vágom, hogy ezt mire alapozták.)
Ha a hőseink nem is, gondolnánk, hogy akkor majd a történet, a látvány, vagy a cameo-k majd megmentik az osztagot a bukástól, de nem. Ez egy egyszerű, „Van egy gonosz, győzzétek le!” típusú darálás, ami ráadásul helyenként mégis képes totális unalomba fulladni. Emellett az akciók és az effektek is középszerűek, míg a soundtrack 'komolyzenei' része ugyanazt a témát ismétli szinte egyhuzamban. (Ezen a betétdalok javítanak kicsit, de nem sokat.)
A végére maradtak a speciális megjelenések. Batman és Flash. Ne várjunk semmi extrát, pár másodpercet jutott mindkettőnek, míg előbbi a stáblistás – amúgy totál fölösleges – jelenetben is feltűnik, (Neki amúgy nem kellett volna beavatkozni, ha már ennyire szívén viseli a világ sorsát?) szóval ez sem teszi feledhetetlenné a csapat első és talán egyetlen bevetését, bár egy Justice League vs. Suicide Squad-ra még befizetnék.
Végezetül: Rengeteg lehetőség rejlett a filmben, de szinte az összes kihasználatlan maradt, plusz a DC nem épp a legjobb csapatfölállást vetette be, hisz sehol egy Deathstroke, King Shark, vagy Killer Frost? Mellényúltak még a sztorival, a kasztinggal és kb. mindennel, amivel lehetett, így egy gyenge, felejthető mozit kaptunk, melynek kétlem, hogy lenne folytatása. Ha tehát igazi Suicide Squad élményt akartok, olvassátok inkább a képregényeket, vagy nézzétek meg a fentebb említett animációs filmet, mert az valóban megéri.

2 hozzászólás
Nyx

Na, végre én is írok értékelést erről a „filmről”. Azért használok idézőjelet, mert én meg vagyok győződve róla, hogy egy két órás előzetesre ültem be a moziba. Én legalábbis egy előzeteshez tudok hasonlítani egy sitty-sutty összeeszkábált, koherens történet nélküli jelenetláncot, ami nem tudja eldönteni magáról, merre is halad, hol akar kikötni. Az első tíz-húsz percben gyorsan összevágott montázsoktól kezdve a kínosan nevetséges főgonoszon át a bosszantó végkifejletig ez egy nagy katyvasz.

VISZONT! Ha azt mondanám, hogy a szemforgatások és csalódott sóhajok közepette nem éreztem jól magam, akkor hazudnék. Annyira jó az alapkoncepció és a karakterek, hogyha holnap kijönne a Suicide Squad 2, ott állnék a sorban, hogy premier napon láthassam. Mint sokaknak, nekem is Harley Quinn és Deadshot volt a kedvencem, viszont nekem Diablo és Killer Croc is baromira tetszett. Ezenkívül a legtöbb poén nálam bevált.

Konklúzió: a Suicide Squad nem egy teljes katasztrófa, de messze van attól a filmtől, amit ezek a karakterek és ez az alapanyag megérdemel. Remélhetőleg a készítők a legközelebbi nekifutáskor jobban hasznosítják a visszajelzéseket – van itt hatalmas potenciál.

9 hozzászólás
agi89

Kicsit belém húzták az ideget a negatív vélemények, de sikeresen meggyőztem magam hogy „nekem ez úgy is tetszeni fog; 1 éve várom; nem hagyhatom ki a moziban, mert nagyon sajnálnám”.
Tökéletesen igazam lett. :))

Azt előre leszögezem, hogy abszolúte nem vagyok otthon ebben a képregényes világban. Tehát nincs semmi összehasonlítási alapom, hogy melyik szereplő mennyire jól formázta meg a karakterét. Én csak egy átlag akciófilm szerető lány vagyok. :D

És én ezt qrvára imádtam!
A szereplőket. A fényképezést. A zenéket.
Ahhh a zenék. :') Csak arra 10 pontot adok, hihetetlenül jól válogatták őket össze.

A szereplők egytől-egyig szerethetőek voltak a maguk módján.
Sokan írják hogy Jared Leto szörnyű Joker. Hát nem tudom. Én szerelmes lettem belé. :D
Margot Robbieval most találkoztam először és Harley Quinn karakterét nagyon imádni való őrült módon hozta. Totál elhittem neki. Nem tudom a képregényekben milyen, de itt nagyon bírtam. :D
A többieket is nagyon-nagyon bírtam.
Diablo annyira gyönyörű volt a film végén. *-*
Bumeráng kapitány meg a rózsaszín egyszarvú… XD

És akit még ki szeretnék emelni az Joel Kinnaman által megformált Rick Flagg parancsnok. Hihetetlen erős és határozott karakter, pont az esetem. XD

Két szóval ez a film nekem: MAXIMÁLIS SZERELEM.

5 hozzászólás
Theana 

Soha többet! Nagyon sok hiba van benne (és nem is olvastam a képregényeket); kétszer kezdtem bele, a szereplőket meg is untam a második felsorolásánál, és volt, hogy csak háttérzajként ment a film. És sajnálom, mert próbáltam meglátni benne a jó elemeket.

Sorry, not sorry, de Will Smith egyszerűen nem volt jó választás erre a szerepre. Cara Delevingne pedig valahogy már a kisugárzásával el tud üldözni.
Tetszettek a karakterek, számomra nagyon érdekesek voltak, de sajnos nem tudtam meg róluk olyan sok mindent (Diablót ismertem meg jobban, talán). Erre számítottam nagyjából (sajnos), és már felkészültem a sok obszcén szóra, ekkor viszont pofára estem. „Deadshot: Te nagyon nagyon gonosz vagy!” Én meg így: most akkor mivan? Öhm. Azt hittem, ezek a legrosszabb bűnözők! Ha jól emlékszem, még szó szerint is említett valami ilyesmit Deadshottal kapcsolatban.

Jokerrel meg nem is tudom, mit csináltak. Egy aberrált szerelmes lett belőle…
Nekem bejöttek Boomerang poénjai, és ha legkedveltebb karaktert kellene megneveznem, rá esne a választásom.

Zenék közül pedig csak a Heathens volt „""""méltó""""” a filmhez, szerintem.
Nem tudom elhinni, hogy ez DC…

csartak 

Nagyon nem jött be. Megint nem néztem utána, azt hittem, ebben több potenciál van, és lesz benne egy kis adag adrenalinfröccs a nézőnek. De nem. Unalmas. Túl hosszú felvezetés, fontoskodás, fenékrázás, pózolás, májerkodás… nem sok értelme van.
Joker meg szerelmes? Na, ez csak szódával megy el.

4 hozzászólás
Charityy 

Egyáltalán nem volt olyan rossz, mint ahogy azt az értékelésekből levettem. Volt pár unszimpatikus szereplő és igen, vannak hibái a filmnek, de nekem akkor is tetszett. Harlee Quinn karaktere például kifejezetten tetszett.

Rekaboni

Egyáltalán nem volt ez olyan rossz, mint ahogy beállítják. Számomra ez volt az első DC film, ami tetszett. Pedig a BvS utána már majdnem feladtam a reményt, de ez jó volt! Nem fog világot megváltanai, de kifejezetten szórakoztató, vannak jó karakterek, jó színészek, humoros beszólások és akciózás dögivel. Ami nincs az egy értékelhető főgonosz és egy rendes Joker. Jared Letonál nem láttam még pocsékabb Jokert, miért van úgy oda mindenki érte? Egész végig azt éreztem, hogy ő most megmutatja, hogy ő a legjobb Joker, ezért nagyon erőltetett és szánalmas lett a bukása. Ennél bárki jobbat tudott volna. Emiatt vontam le egy csillagot, mert jó is lehetett volna, de valaki megint menőzni akart és Jared Letonak adta a szerepet, nagy kár volt.

Emerson 

Nem volt ez olyan borzalmas, mint amilyenre számítottam azért örülök, hogy nem moziban néztem meg. Kellően őrült volt az egész, hogy egy pillanatra se vegyem komolyan. (Pinky! :-)) Látványra kielégítő volt, a történet a szokásos, a poénok meg megragadtak a trailerben, a zene viszont uh, nagyon állat volt, sokat dobott a hangulaton.
Egynek elment, majd megnézem a második részt is, kíváncsi vagyok Gibson mit hoz ki belőle. Remélem Jézust azért nem támasztja fel.

1 hozzászólás
Ascyra 

Nagyon régen behúztam már, de csak kerülgetem a tárhelyemen. A vonatozós időszakban – gondoltam – előveszem, mert ott kb. mindegy mit nézek. Már az előítélet rendesen dolgozott ennél a filmnél. Egyfelől a negatív vélemények, másfelől a szinte tömeggyártásba tolt Comic filmek miatt. Egyszerűen unalmas számomra valótlan hősöket nézegetni. Brahinak mondjuk néha jó, de az nálam elég ritkán esik meg.
Ezt a filmet én egyetlen szóval jellemezném (amellett, hogy iszonyúan hosszúra húzták és főként nyúzták): menő. Ez a mozi bizony rohadt menő; elképesztő látványvilággal bír, voltak jelenetek, ahol kimerevítettem a képet (varázslónő főleg) mert muszáj volt megvizslatnom közelről. Professzionális ábrázolások, hihetetlen dollármilliókkal megtámogatott CGI van benne. Szerintem Mr. Leto egyáltalán nem szar Joker, csak egy rossz érában kapta a szerepet; nyilván nagyon nehéz egy – a halála után és méltán – hőssé és legendává magasztalt színésszel felvennie a versenyt, főként látványra, ettől még nekem Mr. Leto egész meggyőzően hozza a degenerált ősgonoszt. Testalkata okán viszont, nem való erre a szerepre. Furán hangzik? Igen, lehet. Mr. Leto feminin típusú, mindenkit berántó, felkavaró, lobbanékony és izgalmas személyiség, míg Joker elődei megfontolt, kimondottan bariton, férfias küllemű, lassú mimikájú emberek. Rohadtul nincs összhang a castingban Joker szerepére, ezért Mr. Leto nem rossz, hanem egyszerűen nem alkalmas a szerepre, és ez nagy különbség. (Hogy nagyon védem? Igen, Mr. Leto korunk egyik legfigyelemreméltóbb színésze, tán ezért).
Nekem Harley Quinn karaktere a legzgalmasabb, én neki külön szentelnék egy filmet az előtörténetével együtt, míg a többiek rohadt színtelenek. Értem én, hogy a szőke cica garmadával nagyobb dollárkötegeket jelent a konyhának, de akkor meg a körítést kellett volna csökkenteni – mert így csak bábokként rohangáltak az amúgy terjedelmes filmben, elejétől a végéig. Én konkrétan Jay Courtney miatt néztem meg egyébként, (meg kíváncsi voltam miért húzzák le Jared Letot), de pont e kettő miatt nem volt érdemes. A sztori gyenge lábakon ingadozik, túl hosszú előjátékkal, kevés izgalommal, csapnivaló befejezéssel. A látvány kapja a csillagokat, meg HQ karaktere. De kb. ennyi. Inkább megnézem a Batman összest vagy a Batman rajzfilmeket elejétől a végéig még egyszer – többre mentem volna, ami a szórakoztatásom illeti.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

h_grett

Harley Q.: Mit isztok?
Killer Croc: Sört.
Katana: Whiskeyt.
Deadshot: Valami töményebb?
Harley Q.: Te mit kérsz szép fiú?
El Diablo: Vizet.
Harley Q.: Ez bölcs döntés, szívem.

3 hozzászólás
Pandalin

– Ames, ha ez most lelő engem, maga végez vele és törli a böngészési előzményeimet.

Fondorka

The Joker: Question! Would you die for me?
Harleen Quinzel: Yes.
The Joker: That's too easy. Would you… would you live for me? Hmm?
Harleen Quinzel: Yes.
The Joker: Careful. Do not say this oath thoughtlessly! Desire becomes surrender. Surrender becomes power. You want this?
Harleen Quinzel: I do.
The Joker: Say it. Say it. Say it! Pretty pretty pretty pretty…
Harleen Quinzel: …Please?
The Joker: God, you're so good.

Sunshine 

Deadshot: Akárhányszor felveszem ezt [a ruhát], meghal valaki.
Harley Quinn: És?
Deadshot: Szeretem felvenni.

Fondorka

Harley: Huh? What was that? I should kill everyone and escape? Sorry. The voices. Ahaha, I'm kidding! Jeez! That's not what they really said

Piroshaj

Floyd Lawton/Deadshot: What is this? Cheerleading tryouts?

Fondorka

Harley Quinn: You ever been in love?
Deadshot: No. Never.
Harley Quinn: Bullshit.
Deadshot: You don't kill as many people as I've killed and still sleep like a kitten, but feel shit like love.
Harley Quinn: Another textbook sociopath

Kicsicsillag95 

Flagg: – Belőttünk a nyakatokba egy cuki nano-bombát. Rizsszem méretű de az ereje egy kézigránáté. Szóval aki ugrál, meghal. Aki szökni próbál, meghal. Aki bármilyen módon felidegesít, azzal mi lesz? Meghal.
Harley: – Én elég idegesítő szoktam lenni, csak szólok hogy tudjad.

Fondorka

Amanda Waller: (about Harley Quinn and the Joker) Talk about a workplace romance gone wrong

Fondorka

The Joker: Oh, I'm not gonna kill you… I'm just gonna hurt you really, really bad.


Hasonló filmek címkék alapján